I don’t know if I’ve already told you that I love Italian cuisine for its simplicity that I’ve learned to appreciate since living here. Most of the time with simple ingredients you normally achieve outstanding results and healthy dishes at the same time. I agree that the quality of the ingredients has an important role but, think that when you get to the point when you understand that more is not necessary better and that a chaotic jumble of ingredients can jeopardize a good result it means that we are on a track in the kitchen
Returning to Italian cuisine, the recipe below demonstrates exactly what I’ve said: in a relativley short time, with few ingredients you get a great dish of pasta , “da leccarsi i baffi”, as Italians would say
Ingredients (for two):
- 160g spaghetti
- 150g shrimps
- 2 cloves of garlic
- 10 taggiasche olives
- 1tbs capers
- 3tbs olive oil (evo)
- parsley
- salt
- Tellicherry pepper
- 10 cherry tomatoes
- 70ml white wine
Instructions:
- Put the water to boil with salt in a large pan
- Heat the oil in a large frying pan and toss in the garlic; add the shrimps and sauté them for a minute
- Pour in the wine and simmer until the alchool evaporates
- Add the cherry tomatoes, olives and capers and simmer until the tomatoes soften
- When the spaghetti are ready ( follow the packet instructions), drain them in a colander and pour them in the frying pan with the sauce. Toss the spaghetti with the sauce, add the parsley and season with salt and freshly gorund pepper
- Serve hot with a glass of cold white wine
Enjoy and don’t forget to keep it simple ;)!
Hugs and kisses!
xoxox
Eu tot timpul am numit mancarea itliana”comfort food”. Pe mine m-a cucerit atat prin simplitate cat si prin gust . Pacat ca sunt la mii de km ca ti-as fi facut o vizita de dragul spaghetelor
Ufff, daca erai mai aproape Violeta! Poate intr-o zi, cine stie , vom manca niste paste impreuna
Ma queste foto sono da urloooo!!! Bravissima Diana! E la ricetta è strepitosa. Baci simo
Grazie Simo! Un bacione <3
Superbe poze! Arata asa de bine ca mi-ar parea rau sa mananc pastele
Mulțumesc Laurica! :*
Arata grozav si merg perfect la cina
Sunt perfecte pentru cina
Diana, poze frumoase aveai si inainte dar acum parca simt un progres urias.
Am un mare handicap ca nu am timp sa investesc in a studia fotografia desi este fascinant pentru mine si ar trebui sa fie o prioritate. Lista cu prioritati mi se schimba de la o ora la alta iar acest sfarsit de an este absolut impovarator privind responsabilitatile.
Felicitari! Ma bucur sa pot vizita acest blog.
Iti multumesc draga mea, Didi. Ma bucur ca te simti bine in casuta mea virtuala. <3
Eram ferm convinsa ca am comentat postul asta! Ca de citit, l-am citit zilele trecute.
Sunt toatal de acord cu tine legat de bucataria italiana, eu o ador! Iar pastele cu peste sunt printre preferatele mele: rapide, ingrediente proaspete si gust unic.
Pozele sunt extraordinare.
Stiu ca iti plac pastele draga mea Any. Si eu le iubesc desi in ultima vreme le gatesc oarecum rar. Pupicei.
Diana, am incercat sa accesez pagina S.L. din bara principala si da mesaj ca nu gaseste. Poate ca reorganizezi tu ceva chiar acum.
Alte pagini merg perfect.
Didi,multumesc pentru sesizare; pagina SL este doar in romana deoarece toate articolele sunt publicate doar in romana. Daca schimbi limba din stanga merge din bara SL.
Parca aveai un buton pe care sa il marchez ca sa ma anunte daca comentezi ceva. Ca de obicei sunt neindemanatica si nu gasesc.
Buton nu aveam insa am adaugat optiunea la sugestia ta. O seara frumoasa. :*
multumesc
arata fenomenal…iti vine sa te asezi direct la masa!
Multumesc Adnia. :*
o reteta de cina excelenta, sanatoasa, usoara si foarte apetisanta, bravo
Pingback: Nougat glacé cu sos caramel | FOOD DESIGN
Pingback: Nougat glacé cu sos caramel | Atelierele Roua