E sezonul căpșunelor și nu știu cum s-a întâmplat zilele astea de m-am trezit înconjurată … căpșuni peste tot…în piață…..în frigider…în sos…în sacoșă …:))
Ah, de fapt, dacă stau bine și mă gândesc, cred că știu… aveam nevoie de câteva pentru un Cheesecake dar când am mers la piață și am văzut cât erau de frumoase, nu m-am putut abține și am cumpărat mult mai multe de câte aveam nevoie. Astfel, am “capsunit” în fel și chip: dulceață, sos pentru Cheesecake, și … taaa taaaa ta taaaaaaaa….vedeta….Strawberry curd!!!!
Dacă vă place Lemon Curd sau Passion Fruit Curd sau orice alt curd și nu l-ați încercat încă pe cel căpșuni, ce mai așteptați? Vă garantez că merită … gustul căpșunelor e delicat și obțineți un curd cremos și gustos, numai bun de folosit cu waffles, crepes, cheesecake, înghețată… Puteți înfrumuseța niște cupcakes sau de ce nu, îl puteți folosi ca și cremă pentru o prăji..sau pentru un tort… sau pentru ce vreți voi…
Să nu vă mai țin de vorba, o să trecem direct la fapte, așa o să vă lămuriți voi despre ce e vorba.

Time for …. Strawberry curd

Ingredients:
- căpșune - 500g
- zahăr brun - 100g
- unt - 60g
- ouă - 2 mari (sau 3 mai mici)
Instructions:
- Spălați căpșunele, eliminați-le coditele și tăiați-le în jumătăți sau în patru dacă sunt mai mari. Puneți-le într-o crăticioară cu două linguri de apă, acoperiți și lăsați-le să dea în clocot câteva minute, vreo 5 minute sau până când fructele devin foarte moi.
- Transferați fructele într-o sită deasă. Nu aruncați siropul obținut în timpul fierberii.
- Puneți sita pe un bol termorezistent (pentru ca urmează momentul bain-marie) și pasați fructele cu lingura. Amestecați piuré-ul obținut cu siropul rămas la fiert și puneți bolul pe un vas cu apă la foc mediu. Asigurați-vă ca bolul se potrivește perfect ( nu "dansează" în vasul cu apa) și că apa nu atinge partea de jos a acestuia. Adăugați zaharul, ouăle bătute și untul și se amestecă în continuu cu o lingură de lemn până se topește untul. Continuați să amestecați energic cam 10' pentru a evita "închegarea" cremei. Nu vrem o omletă ... și nici o brânză...vrem strawberry curd... lol .
- Măriți temperatura și, amestecați la foc iute încă vreo 10' până crema începe să se îngroașe. Opriți focul și mai amestecați puțin. Da știu...cam mult de "învârtit" în crema asta....dar merita tot efortul...
- Transferați crema obținută în borcane mici sterilizate. Se păstrează la rece cca 2 luni ... dacă mai rămâne ceva atâta timp....
S-aveti pofta si sa va indulciti saptamana cu bunatatea aceasta cremoasa.
Deliciu curat.. si prezentarea de nota 10!
Multumesc Chef;)
Diana, eu n-am mancat niciodata nici lemon curd si nici alte curd :))), dar pe asta il fac, ma duc rapid la aprozar dupa capsuni si-apoi iti voi da de stire!
Spor la treaba, Any! Abia astept sa imi spui ce parere ai
Diana, l-am facut!!!!!!!!
Extraordinar, foarte bun!
Am facut un semifreddo si l-am pus deasupra, excelent.
O sa-l pun si pe blog :). Merci mult.
Deci vorbeai serios cand ai spus ca mergi sa cumperi capsuni :)). Ce surpriza placuta. Ma bucur mult ca v-a placut. Pupici
Pai cum sa nu vorbesc serios? Deja e amintire, mai am vreo 2 linguri :).
Ha ha! Si eu mai am putin.Nici vorba sa il tii doua luni in frigider :)). Chiar ma bucur ca ti-a placut. Weekend delicios.
Pingback: Disturbingly Delicious - Salată de Spanac, Căpșune, Feta și Nuci
Pingback: Disturbingly Delicious - Strawberry Tart