Nu mai e nici un secret ca imi plac cartofii. Imi plac. Mult.
Cartofii sunt prezenti in toate bucatariile gatiti in cele mai diferite moduri: prajiti, natur, copti, la cuptor, la ceaun, cu sau fara condimente, soufflé, piuré, moussaka, tortilla … ei bine, mie imi plac in orice fel. Pare banal , dar chiar si un simplu cartof poate deveni vedeta unei mese in functie de cum este gatit.
Hasselback Potatoes , cunoscut ca si “Accordion potatoes” ,(cartofi acordeon) isi au originile in Suedia unde, in 1700 au fost serviti pentru prima data intr-un restaurant din Stockholm, Hasselbacken ( de aici si numele) dar s-au raspandit in toate colturile lumii. Desi sunt doar cartofi copti, modul de preparare ii face tare good looking , crispy la exterior si moi in interior .
Cartofi Hasselback

Ingredients:
- cartofi - 6
- usturoi - 2-3 catei
- ulei de măsline - 2 lg
- cimbru proaspăt - qb
- unt - 2 lg
- sare albastra de Persia - qb
- piper - qb
Instructions:
Spalati cu inversunare cartofii fara sa ii curatati. Taiati-i felii subtiri fara sa ii taiati pana la capat ( obtinand astfel o baza de 1 - 1 1/2 cm care tine feliile impreuna ).Puneti-i intr-o tava pe hartie de copt. Incalziti uleiul cu usturoiul taiat pe jumatate intr-un vas la foc mic cat sa fure aroma de usturoi. Sa nu va treaca prin cap sa lasati prea mult pana se ingalbeneste usturoiul ca va capata un gust usor amarui. Indepartati usturoiul si ungeti cu un penson de bucatarie fiecare felie de cartof cu uleiul parfumat.
Frecati untul cu frunzulitele proaspete de cimbru si nitzica sare. Puneti cartofilor cate un mot de unt si pregatiti-i pentru marea aventura in cuptorul incins la 220°. Macinati sare si piper si coaceti-i cca 45'. Nu va pot descrie mirosul din bucataria voastra in timpul coacerii....cimbru si usturoi intr-un dans nebun, arome ce iti starnesc o foame de lup ... in timp ce cartofii devin galben aurii, imbracandu-se intr-o crusta usor crocanta.
Se servesc calzi ca aperitiv sau ca garnitura. Nu as putea sa va spun cum sunt reci, ca n-a mai ramas neam de ei ....poate data viitoare....:))
Pofta buna!
Acum asta e o poza adevarata.. zau. Daca imi trimiti un mai mare, o fac wallpaper.. asa de mult imi place!!! Prima e cea mai tare.. dar si restul vin tare din urma
Nu am mai vazut cartoful asta pana acum. O sa-mi impresionez si eu familia in weekend cu niste portii din astea
Si mie mi-au placut mult cand i-am vazut prima data gatiti asa. Sunt chiar frumosi, daca pot spune asta despre niste cartofi :)). Abia astept sa imi spui cum au fost si daca familia a fost impresionata ;)Ai mei au apucat sa spuna “WOW” si atat … ca dupa au fost prea ocupati cu mancatul lor :))
Mmmm, eu îi ador asa!
Ce apetisant este cartoful.Acum l-as manca.
DiaMar, Maya, poftiti la masa. Sunt frumosi si gustosi
Pupici. O saptamana faina.