Luna aceasta, Magda@ Cat’s Kitchen a reușit să ne mobilizeze cu ingredientele propuse pentru Provocarea Dulce Romanie ca nimeni altul. Sunt câteva zile de când văd și visez numai tarte, tarte sărate, tarte dulci, tarte rustice. Toate, una și una. Frumoase de pici. Care mai de care mai cochetă gata de paradă. Cum să reziști unei asemenea tentații? Am cedat la ciuperci crezând că-mi făcui pofta. Dar de unde?!?!? Mă lăsai purtată de valul tentației și mă trezii zilele trecute meșterind de zor la o tartă rustică . Și nu-mi pare rău. Ca bună a mai fost :). Cum îmi plac mult nucile nu puteam să le las de izbeliște, de aceea am făcut o tartă pe gustul meu: o tartă rustică cu vișine, nuci și crème fraîche. Simplă și foarte gustoasă. Sper sa fie și pe placul vostru.
Tartă Rustică cu Vișine

Ingredients:
- Bază
- faină albă - 200g
- nuci măcinate - 50g
- unt - 125g
- zahăr brun - 1lgt
- sare - 1 vârf lgt
- coaja de lămâie - 1 lămâie
- extract de vanilie - 1 lgt
- apă rece - 3 lg
- Vișine
- vișine - 400g
- unt - 1lg
- zahăr brun - 50g
- amidon de porumb - 1lg
- suc de lămâie - 2lg
- suc de portocale - 2lg
- extract de vanilie - 1lgt
- Crème fraîche
- crème fraîche - 200g
- brânză Philadelphia - 80g
- zahăr brun - 2lg
- coaja de lime - 1 lime
- ou - 1
- Pentru uns
- ou - 1
- cristale de zahăr brun - 3lg
- miez de nucă - 10
Instructions:
Încingeți cuptorul la 200° C
Pregătiți aluatul:
- Într-un vas se amestecă făina cu sarea, zahărul brun, nucile măcinate și coaja de lămâie rasă.
- Se adaugă untul rece și se frământă până se obține un aluat nisipos.
- Se adaugă apa rece și extractul de vanilie și se frământă până se obține un aluat omogen. Faceți o bilă din aluatul obținut, modelați un disc, înveliți-l în folie alimentară și dați-l la rece cca 1 oră.
Între timp se pregătesc vișinele:
- Se pun vișinele cu untul, zahărul brun, sucul de lămâie, sucul de portocale, extractul de vanilie și amidonul într un vas la foc mic amestecând din când în când sa nu se prindă Lăsați pe foc câteva minute până se îngroașă sosul. Lăsați sosul să se răcească.
Și crema de brânză:
- Se amestecă brânza Philadelphia cu crème fraîche, oul, zahărul, coaja de lime.
- Se scoate aluatul din frigider și se întinde un disc nu foarte înalt.
- Se întinde crema de brânză pe discul de aluat ( se lasă marginile de cca 4-5cm).
- Se adaugă deasupra vișinele și nucile
- Se unge marginea aluatului cu ou bătut și se pliază deasupra brânzei și a vișinelor.
- Marginea aluatului se unge cu ou bătut.
- Se presoară pe toată suprafața tartei cristale de zahăr brun
- Se coace cca 30-35'.
Trebuie să fiți atenți deoarece cristalele de zahăr se caramelizează și riscați să se rumenească prea tare.
Se servește la temperatura camerei dar eu n-am rezistat și m-am înfruptat cât încă era caldă. Este deosebit de aromată, ușor acrișoară de la vișine, cu o tentă de caramel, cremoasă și totuși crocantă datorită nucilor.
S-aveți poftă! ;)
Fata draga, ca de fiecare data reusesti sa-mi starnesti fiori de pofta. Arata bestial, iar gustul nu-mi pot imagina ca este altfel decat fantastic!
Multumesc draga Alina. Ce sa fac ca sa iti potolesc pofta?! Daca ai fi mai aproape
Apetisanta si aratoasa, intr-un cadru sensibil cu frezii.
Imi place tare!
Multumesc Florentina draga. Asa-i ca-s frumoase freziile? Sunt florile mele preferate. Am spus eu ca esti romantica
Deja i-am simtit gustul acrisor si blatul crocant…o nebunie super reusita!
Multumesc Danuta, draga.
Draga mea , nici nu stii cat de fericita sunt ca am reusit sa mobilizez toata blogosfera :).Mi-am dorit se ne unim cu totii si sa pregatim tot felul de delicii cu ingredientele propuse de mine .
tarta ta nici ca putea pica mai bine , eu sunt innebunita dupa visine in dulcegarii , deci … ai facut o nebunie de tarta !!! <3 <3
O zi frumoasa sa ai !!
Draga mea Magda, asta da provocare ;). Ai reusit sa ne mobilizezi pe toti de vedem numai tarte ( inca). Asta demonstreaza ce fata deosebita si apreciata esti tu. Te pup <3 <3
Tarta asta e bestiala. Visinele combinate cu nuci tebuie sa fie delicioasa. Eu folosesc mai tot timpul migdale si alune, dar visinele trebuie sa fie chiar mai gustoase asa, cum le-ai preparat tu.
Prezentarea o sa fie pe placul Adinei.
Pupic!
Rita in combinatie cu visinele prefer mereu nucile. Alunele nu prea le iubesc iar migdalele le folosesc la linzer torte. Nucile au o aroma a lor dar nu e asa puternica ca cea de migdale. Iti recomand sa incerci. S-ar putea sa iti placa. It’s a matter of taste pana la urma. Te pup, draga mea.
Arata atat de bine, incat iti spun ca m-am dus sa verific daca mai am visine in camara! In seara asta le fac baietilor mei o tarta rustica cu visine
Te astept cu impresii. Sper sa va placa. Si multumesc de vizita.
Superba prezentare si banuiesc ca si tarta e deranjant de delicioasa
Multumesc Laura. Esti o draguta.
Ce frumos e blogul tau! Nu stiu cum de nu l-am vazut pana acum, dar imi place tare mult, iar visinele ma fac sa-mi piert simtul masurii mai ales cand sunt pe o tarta
Iti multumesc Kadia, pentru cuvintele frumoase si pentru vizita ;). Te mai astept cu drag. Si mie imi plac visinele muuuuuult de tot, pe tarta sau nu
Din pacate sufar putin ca aici nu se gasesc usor. Te pup
Pingback: Dulce Romanie – Parada lunii aprilie | Cat's kitchen
Cine nu are tarta sa-și facă
Arata super.
Din nefericire, și eu sufăr din lipsa de vișine… cred ca am dar peste ele doar de doua trei ori în zece ani, asa ca situația este și mai grava la mine
Mie imi plac mult, imi place si dulceata dar din pacate nu se gasesc. Cine ar fi spus …ca doar vorbim de visine