Nici nu stiu cum sa incep postul asta. Chiar nu stiu… De fapt, poate as sti….dar nu vreau sa va plictisesc iar cu tot blah blah blah- ul despre tartele sarate.
Dupa tarta cu sparanghel, m-am tot gandit ce as mai putea schimba ca sa o fac si altfel. Hmmm…Si, sclipire de geniu :)), ingredientul principal: schimbam sparanghelul cu…ciuperci . Rezultaul a fost peste asteptari asa ca m-am gandit sa il impartasesc cu toata lumea, ca poate o mai fi cineva care vrea s-o incerce.
Tarta cu ciuperci

Ingredients:
- ciuperci champignon - 500g
- aluat foietaj - 1 foaie
- ouă - 2
- ricotta - 100g
- smântână - 2lg
- lapte - 50ml
- cremă de brânză Philadelphia - 80g
- parmezan ras - qb
- sare - qb
- patrunjel verde - qb
- unt - 1lg la temnperatura camerei
- usturoi - 1 catel
- suc de lămâie - 1lg
- ulei de măsline - qb
Instructions:
- Pregatiti aluatul ca in cazul tartei cu sparanghel.
- Amestecati ricotta cu branza Philadelphia, smantana, laptele , un ou, sare si piper.
- Curatati ciupercile, spalati-le, taiati-le felii si stropiti-le cu nitel suc de lamaie sa nu isi schimbe culoarea. Incingeti o lingura de ulei de masline intr-o tigaie si rumeniti usor ciupercile.
- Frecati untul cu patrunjel tocat marunt si cu usturoiul sa obtineti o crema. Mirosul untului aromatizat este fantastic. Facut cu busuioc si usturoi si intins pe o felie de paine prajita este nemaipomenit de bun ...dar asta face parte din alta reteta :))...deci ..sa revenim la ciupercile noastre.
- Le prajim usor, le scoatem din tigaie si le "parfumam" intr-un vas cu untul nostru cu arome de patrujel si usturoi.
- Turnati crema de branza in crusta de aluat si asezati cu migala ciupercile parfumate.
Radeti niste parmezan (fulgi), macinati niste piper si coaceti la 175° vreo 15-20'.
Nu vreau sa va vorbesc de mirosul din bucatarie in timpul coacerii. ca sa nu va stric supriza.....o sa vedeti voi...e posibil ca vecinii sa se autoinvite la masa :))
Sa aveti pofta !
Arata extraordinar! Gand la gand cu bucurie, eu tot tarta sarata am avut in seara asta.
Ha! “Si tu, Brutus” tot tarta sarata la cina? :)Draga Any, acum astept reteta ta, sa imi imbogatesc repertoriul culinar. Sunt curioasa foc. Cine stie ce bunatate ai mai facut. Notte. Baci baci !
Serios acum, galbenul asta auriu din pozele tale… Nu stiu cum reusesti
Uhmmm…e de bine sau de rau…la retetele astea galben aurii am folosit niste oua “bio” care sunt mai galbene decat restul…Chiar acum am facut o praji …si e galben aurie si ea
Mmmmm, ce bunatate!
Daca-ti plac “ciumpercile”, trebuie s-o incerci , Maya! Nu e cine stie ce reteta sofisticata dar e buna rau ;). Pupici. Weekend placut.