Zilele acestea au fost urate, desi iunie e oficial luna de vara.Vreme mohorata. Capricioasa. Vant si ploaie. “Mii de tunete si fulgere” te invitau dimineata sa nu te dai jos din pat si sa uiti de mers la birou…de parca ar fi fost posibil…sa te bucuri de un somn bun la caldura, cu “torsul” lui Felix in fundal, care se intinde pe perna si iti aminteste ce bine e sa lenevesti.
Dar, din pacate, trebuie sa “te aduni”, sa vezi cu ce te imbraci, sa alegi pantofii potriviti pentru ploaia torentiala ce iti zapaceste florile din jardiniere. Nu-i de iesit. Nu vrei. Dar trebuie. Infrunti ploaia, rezisti cele opt ore, gandindu-te ca abia astepti sa te intorci acasa , la caldura, devreme.
Dupa o astfel de zi, avem nevoie de ceva sa ne incalzeasca “sufletul”, sa ne ridice moralul….conceptul de comfort eating… Ce-ar putea fi mai bun decat o supa crema?…stiu….o supa crema de sparanghel …cremoasa si delicata…
Supa crema de sparanghel

Ingredients:
- sparanghel - 300g
- cartofi - 2
- salota - 1
- vin alb sec - 100ml
- supa de pui - 400ml
- ulei de măsline - qb
- parmezan ras - 2lg
- sare - qb
- piper - qb
- iaurt grecesc light - 50ml
Instructions:
Curatati sparanghelul si taiati tulpinele rondele; pastrati varfurile intregi. Curatati salota si catofii.
Salota taiata rondele se soteaza in putin ulei de masline pana devine transparenta. Adaugati cartofii taiati cuburi si rondelele de sparanghel. Sotati. Adaugati vinul si lasati sa se evapore alcoolul. Adaugati supa si lasati sa fiarba la foc potrivit pana sunt moi cartofii.
Se sareaza, se pipereaza si se mixeaza cu un mixer vertical pana se obtine o crema fina.
Adaugati parmezanul ras si iaurtul si mixati din nou.
Sotati varfurile de sparanghel intr-o tigaie cu putin ulei de masline ( puteti folosi foarte bine si unt) si sarati-i usor.
Serviti supa cu mare pofta cu crutoane si varfurile de sparanghel sotate. Niste piper proaspat macinat da un plus de savoare.
Uitati de ploaie si de vremea rea...si bucurati-va de o cina calda ce rasfata privirea, gustul si sufletul.
Cred ca la asta se refera conceptul de "comfort food", nu?
Enjoy!
Imi plac mult supele creme, iar a ta arata super! Ti-am zis ca-mi plac pozele tale?
Si mie imi plac mult, mult de tot. Mi-ai spus si iti multumesc, draga Any. Te pup.
Nu stiu daca ai facut-o dintr-o carte sau nu, dar in caz ca da… pun pariu ca pozele tale sunt mult mai cool decit ce au ei acolo in carte :).
Serios, very nice pictures!! And nice soup too
Cum in cazul supelor crema, de cele mai multe ori improvizez sa le fac pe gustul meu, nu am facut-o dupa carte, si nu as putea compara prezentarea. Iti multumesc mult pentru aprecierea pozicilor mele. Nu stiu cat se poate “vedea” in poze, dar supa e buna rau.