Deși în întârziere, ultimele zile de iunie vin cu o provocare, provocare inițiată de Ama și găzduită în luna lui Cireșar de Lili care mi-a desemnat blogul Mihaelei. Nu mi-a fost foarte ușor să mă decid, dar până la urmă am ales o Supă cremă de ardei copți , dată fiind relația mea specială cu ardeii copți. Am modificat putin rețeta, ceea ce a i-a luat putin din factorul “wow” al prezentării (am folosit doar ardei roșii) însă rezultatul a fost mai mult decât satisfăcător.
Supa Crema de Ardei Copți

Ingredients:
- ardei gras roșu - 4
- șalotă - 1
- morcov - 2
- țelină - 2 tije
- roșii - 2
- usturoi - 2 căței
- ulei de măsline - 2 lg
- vin alb sec - 100ml
- oțet balsamic - 1 lg
- supă - 750ml
- iaurt grecesc light - 170g
- sare - după gust (Fleur de Sel de Camargue)
- piper Tellicherry - după gust
- busuioc proaspăt - câteva fire
Instructions:
- Se coc ardeii (alegeți ce metodă doriți - eu i-am copt în cuptor într-o tavă cu hârtie de copt), se curăță și se îndepărtează semințele.
- Se spală și se curăță celelalte legume, se taie ( roșiile pe jumătate, șalota în patru, țelina și morcovii rondele), și se pun într-un vas antiaderent cu uleiul, 1 cățel de usturoi, vinul și oțetul; se asezonează cu sare și piper și se coc în cuptorul încins la 200° cca 30' -40'.
- După ce s-au copt legumele se transferă într-un alt vas (împreună cu sosul pe care l-au lăsat), se adaugă supa și se fierbe până când legumele sunt moi.
- Se adaugă ardeii copți tăiați fâșii și celălalt cățel de usturoi și se mixează cu un mixer vertical.
- Se adaugă iaurtul și se amestecă bine; se potrivește de sare și piper
- Se servește cu crutoane și busuioc (caldă sau rece)
Poftă bună!
Mmm, ce combinatie gustoasa!
mmm, cred ca e delicioasa rau! Nu am mancat inca dar imi plac mult ardeii copti. Maine o sa ma prezint si eu cu o reteta la provocarea secreta
Te pup!
Arata delicios! Nu m-as fi gandit la o astfel de supa, dar imi place ideea.
Supa de care sa fie, legume sau gaina? Multumesc
Alexandra, poti folosi cel fel de supa vrei. Eu am folosit de legume dar cred ca cu supa de gaina este si mai gustoasa.