Si uite-asa a mai trecut o saptamana. Nu pot sa cred. M-am trezit dimineaza cu gandul ca e sambata, bucuroasa ca inca mai am timp sa mai fac cate ceva dar…supriza…e duminica. Urasc cand trece timpul fara sa ne dam seama cum. Saptamana trecuta a fost haotica cu zile care incepeau la 8 in birou si se sfarseau la 20.00, zile nebune in care te pierzi, in care pierzi sirul, in care nu ai timp sa faci ceva pentru tine. Ajungi acasa frant, prea obosit sa mai faci ceva, nu stii cand trece noaptea si o iei de la capat. Mda…trist….dar a trecut.
E duminica si trebuie sa ne bucuram de week-end, sau de ce-a mai ramas din el .
Tick tock , tick tock …se apropie ora pranzului ….deci e momentul Sunday Lunch.
Astazi luam pranzul cu The Wandering Oltean caruia ii multumesc ca a acceptat invitatia de a participa la aceasta initiativa si de a ne impartasi un pranz in familia TWO, care, dupa cum banuiti cu totii, nu putea sa fie decat …AWESOME
Nu imi amintesc exact cum s-a intamplat sa ajung la blogul TWO in blogosfera, dar stiu ca din momentul in care l-am descoperit l-am urmarit cu interes fiind, dupa parerea mea, un blog cu un continut original, cu retete deosebite, prezentate cu stil in imagini mai mult decat sugestive. E de admirat “curajul” de a realiza retetele lui Keller, stabilindu-si un standard destul de ridicat dar si constanta cu care o face avand in vedere ca sunt retete nu tocmai simple care necesita mult timp si atentie.
Nu pot sa spun decat “Congrats, TWO” si sa iti multumesc pentru reteta de “mashed potatoes”
As putea continua cu cuvintele de lauda dar cred ca sunteti toti curiosi sa cititi povestea pranzului de astazi , asa ca n-o sa va mai bat la cap si va invit la Sunday Lunch cu TWO care ne propune Chaource with Red Plums, Clove-scented Oil and Lola Rossa
§§§
Sunday Lunch with The Wandering Oltean
Cu postul asta particip la Sunday Lunch, o initiativa a Dianei de la Disturbingly Delicious. Nu pot sa zic decat ca sunt mai mult decat onorat de invitatie.
Pranzul de duminica .. in familia TWO este mai mult un fel de fata Morgana in ultimul timp… il urmarim cu insistenta, cateodata apar sperante ca o sa se si intample, dar de cele mai multe ori ramane numai o dorinta si speranta ca weekend-ul urmator o sa fie mai bine.
Motivele sunt multiple…
Unul din motive este lipsa de participanti :). Intre antrenamentele de scrima si servici ale Roxanei ( din motive inca necunoscute mie ea insista ca ii place mai mult sa invete copiii sa inoate decat sa-si petreaca timpul liber cu alte chestii; personal, in clasa a doispea am avut cu totul alte prioritati ) si concursurile lui Andrei cu formatia liceului de marching band este aproape imposibil sa sa reusim sa fim in formatie completa Duminica la pranz.
Un alt motiv este legat de mine si de abilitatile mele in bucatarie… :). Sambata si duminica sunt de obicei zilele cand TWO ia comanda in bucatarie si meniul este din The French Laundry. Intentiile sunt mai mult decit bune, numai ca executia lasa de dorit… si cu consecventa pranzul se transforma in cina In materie de rezultate, unele ies bine .. altele mai putin. Daca este ceva care este constant, este inabilitatea me de a estima cat timp o sa-mi ia sa termin o reteta
Astept cu mult optimism ziua cand o sa reusec sa termin o reteta la timp si pranzul o sa fie pranz si nu transformat din motive de forta majora in cina
La prinzul asta in particular, din cauza de uraganul Sandy, amandoi copiii au fost acasa! Si tot din motive de Sandy am avut pe la noi doi prieteni dragi impreuna cu fetele lor mai mult decat dragalase :). Asa ca poate masa asta in familie si cu prieteni a fost printre putinele lucruri pozitive care au iesit din uraganul asta
Preparatul de fata este din cele care se fac relativ usor Cu o zi inainte, se prepara uleiul de cuisoare. Cuisoarele se prajesc putin intr-o tigaie, dupa care se rasnesc fin. Praful de cuisoare se tine timp de o zi in ulei de canola. Cascavalul din reteta este Chaource , un cascaval super cremos din lapte de vaca facut ... unde altundeva decit la mama lor in ...Franta. La primul magazin nu au avut Chaource asa ca am luat ceva care este cat de cat apropiat de Chaource (mai bine apropiat decat deloc :) ). La al doilea magazin au avut Chaource, numai ca branzarul de acolo mi-a recomandat ceva ce el crede ca e mai bun decat Chaource. Chaource este double cream, branza recomandata este triple cream. Cum nu am stiut care e mai buna, am sfarsit prin a le lua pe amandoua. Dupa degustari, Chaource a fost foarte buna dar branza recomandata a fost si mai buna. Se ia cate o pruna de mesean si se taie in doua ca sa i se scoata samburele, Asa taiata pe jumatate, se taie felii cat mai subtiri. Cu ajutorul unui cilindru, se fac turnulete din feliile de prune, se stropesc turnuletele cu ulei de cuisoare si se pune putina salata in gaura din mijlocul turnuletului. In salata se pun chives tocate foarte marunt si ulei de cuisoare. Langa fiecare turnulet se pune cate o felie de branza... si atat! Chaource with Red Plums, Clove-scented Oil and Lola Rossa
Instructions:
O alta poveste frumoasa, un alt pranz deosebit. Nici nu putea fi altfel.
Cum branza este unul din putinele ingrediente carora nu le pot rezista , stiu ce am de facut zilele urmatoare, misiunea: Chaource. Este o branza care lipseste din portofoliul meu de mare mancator de branza si trebuie neaparat sa o gasesc. Dupa prezentarea retetei lui TWO e un MUST. Cu siguranta portia mea va fi mai putin “chic” decat cea din imaginile de mai sus. Nu cred ca pot rezista. No chance!!! :))
Cand o gasesc o sa revin cu feedback ;)
Sa aveti o duminica frumoasa si un pranz delicios oriunde ati fi!
Grozava reteta! Frumoasa postarea! E frumos sa afli lucruri noi despre oameni cu care impartasesti impresii si emoti culinare
TWO pune multa pasiune in bucatarie, se vede dupa cum executa retetele. Bravo pentru alegere.
What a awesome dish… wait… I’ve made it
In primul rand merci pentru invitatie si pentru vorbele frumoase. Mi-a facut placere sa particip si sper ca initiativa ta sa fie un success.
In al doilea rand merci Paulei si lui Any pentru vorbele lor frumoase
Si eu sper sa tina cat mai mult pranzurile noastre de duminica :). Paula, Any, asteptam si povestile voastre.
Two, reusesti sa ma impresionezi mereu! Îmi place mult ideea, si daca as gasi prune, ceea ce nu prea cred, as prelua-o în meniul meu de Craciun.