Hello Sunday!
Dragii mei, să știți că deși nu am mai vorbit de o săptămână, nu v-am uitat. Din păcate, de obicei, perioada dinaintea sărbătorilor și a vacanței este foarte aglomerată, și anul acesta nu prea mi-a mai lăsat timp să fac mare lucru – dar voi recupera în timpul vacanței și vă veți plictisi de mine :D.
Voi ce faceți? Ați împodobit bradul? V-ați întâlnit cu Moșul? Sper ca măcar voi să nu fi rămas în urmă așa ca mine Dar decât să vă bat la cap cu câte lucruri ar fi trebuit să fac și nu am făcut, mai bine vorbim de ceva mai frumos, cum ar fi Sunday Lunch , că doar e duminică. ;)
Astăzi sunt extrem de entuziasmată pentru că invitata noastră este o tânără încântătoare, talentată, veselă și spontană care acordă o atenție deosebită alimentației sănătoase și echilibrate, o figură extrem de cunoscută în blogosfera românească și nu numai. Ruxandra @ Gourmandelle, căci despre ea este vorba, reușește să îmbine pasiunea pentru gătit cu web designul și arhitectura pe care o studiază în ultimul an. Talentul Ruxandrei se remarcă imediat ce pășești pragul blogului său (de care se ocupă și în ceea ce privește partea tehnică și de design) care spune că o reprezintă în totalitate: un blog bilingv, cu un look modern, aerisit, cu fotografii splendide care promovează un stil de viață sănătos.
Am descoperit Gourmandelle prin intermediul Blogului cu Legume și m-a surprins în mod plăcut prin rețetele sale și modul de prezentare a acestora, prin ingredientele pe care le promovează și găsirea de noi soluții naturiste împotriva problemelor de sănătate. Vă recomand articolul scris de Ana în care Ruxandra povestește cum a devenit vegetariană. Demnă de atenție este și rubrica About de pe Gourmandelle, unde veți afla mai multe despre Ruxandra și chiar o puteți vedea gătind una din tartele sale preferate. Ruxandra și Gourmandelle constituie mărturia că atunci când faci ce îți place și pui suflet în ceea ce faci, poți îmbina cu succes pasiunea cu studiul și cu jobul.
Acum vă invit să citim povestioara sa legată de prânzul de duminică și ce ne-a pregătit pentru astăzi.
§§§
Sunday Lunch cu Ruxandra
În urmă cu ceva timp am primit invitația Dianei de a participa la Sunday Lunch și mi s-a părut o idee minunată! La noi în familie Duminica este o zi foarte importantă. Duminica ne strângem împreună la masă și mâncăm bucate care mai de care mai interesante. Tot Duminica este de obicei ziua experimentelor culinare și iubesc să petrec ceva mai mult timp în bucătărie pentru a pregăti mâncăruri delicioase (vegetariene bineînțeles!), cu care să îi surprind pe cei dragi.
Probabil știți, sau dacă nu știți, ei bine aflați acum, eu încerc pe cât posibil să mănânc corect, sănătos și echilibrat. M-am lovit de multe ori de întrebări în legătură cu alimentația mea și ceea ce am observat a fost că multe din acele persoane credeau că am o alimentație extrem de restrictivă. Consider că este foarte important să înțelegeți că o alimentație corectă este una echilibrată, iar dacă mai aveți vreo poftă din când în când, nu este un capăt de țară! Așadar, pentru mine duminica este și un prilej pentru a-mi satisface poftele culinare.
În ceea ce privește dulciurile, le cam evit sau le prefer pe cele raw vegane de cele mai multe ori, însă trebuie să recunosc că uneori îmi place sa experimentez și când vine vorba de deserturi și să încerc lucruri noi . Duminica trecuta am făcut acest minunat desert care poate o să vi se pară tare ciudat la început. Brânzică dulce, bezea, gris, stafide și…turmeric?! Da, ați auzit bine, turmeric!
Am început să folosesc foarte des turmericul. Nu numai pentru că este extrem de sănătos, dar și pentru că îi oferă o culoare superba mâncării. Merge de minune și în deserturi, bineînțeles adăugat atât doar cât este necesar, fără a exagera pentru a nu altera gustul.
Pe lângă experimentat deserturi, duminica tatăl meu pregătește niște tarte vegetariene extraordinare! De la el am învățat și eu să le pregătesc și să experimentez cu diverse condimente și gusturi. Una din tartele mele preferate este Tarta de cartofi cu branza care se face atât de repede și de ușor!
Din aceeași gamă de culori și arome face parte și rețeta de Linte cu legume gratinate la cuptor care a fost una din cele mai delicioase rețete făcute de mine.
Mă bucur că am avut ocazia să vă povestesc cum este prânzul de Duminică în familia mea și sper că veți încerca rețetele prezentate. Abia aștept să citesc părerile voastre!
Sunday Lunch cu Ruxandra

Ingredients:
- brânză dulce - 500g
- ouă - 3 (separate gălbenușurile de albușuri)
- zahăr - 100g
- gris - 250g
- stafide - qb
- zahăr pudră - 3lg
Instructions:
- Amestecă brânză dulce cu 3 gălbenușuri de ou, stafide, gris și zahăr folosind un robot de bucătărie sau un mixer de mână , până se formează un amestec cremos. Se poate adăuga mai puțin sau mai mult zahăr, trebuie să guști și să verifici dacă mai este nevoie. Depinde de cât de acrișoară sau dulce este brânza pe care o ai. Adaugă jumătate de linguriță de turmeric în compoziția de brânză dulce, cealaltă jumătate o vei adăuga în crema de bezea.
- Bate albușurile spumă. Adaugă zahăr pudră, puțin câte putin, amestecând ușor pentru a nu strica spuma. Adaugă și jumătate de linguriță de turmeric.
- Încinge cuptorul la temperatura minimă, în cazul meu aceasta fiind de 110C.
- Într-o tava mai măricică, metalică sau de yena, adaugă crema de brânză și intinde-o uniform. Deasupra, adaugă spuma de bezea. Bagă-le la cuptor la 110C. E de preferat să ții ușa ușor intre-deschisă cu ajutorul unei linguri de lemn.
- Prăjitura e gata când bezeaua s-a întărit, așa că verifică prin geamul de la cuptor, durează vreo 40 de minute.
Sper să vă placă! Vă zic sincer, eu am fost impresionată! Nu e prea dulce, este aromată și combinația între textura de la bezea și brânza cremoasă este excelentă!
O altă poveste frumoasă, un alt prânz de duminică încântător. Să aveți o duminică liniștită și un prânz plin de savoare oriunde v-ați afla!
Hugs and kisses!
xoxo
O duminica minunata!!!!
E si frumoasa, desteapta, talentata si raw Ruxi a noastra, si sunt convinsa ca o sa ajunga departe, departe
O mare bucurie si satisfactie sa cunosc acest blog si, desigur, pe Ruxandra!
Va multumesc mult pentru cuvintele frumoase!