Dragilor sper ca ati trecut in noul an optimisti si ati petrecut bine inconjurati de oameni buni. Si astazi, asa cum ne-am obisnuit de cateva saptamani, ne intalnim cu o noua poveste si un alt pranz de duminica intr-o noua casa, intr-o noua tara.
Astazi vom citi povestea Ramonei care ne scrie de departe si care ne incanta pe blogul sau, Piri Piri e Canela, cu retete deosebite.
Am descoperit blogul Ramonei de curand si mi-a atras atentia in primul rand numele original. Asa i-am pasit pragul si am descoperit o lume plina de retete originale, specifice unei bucatarii despre care nu stiam prea multe.
Dar acum va las sa cititi povestea Ramonei si sa descoperiti omul din spatele blogului Piri Piri e Canela pe care va invit sa il vizitati.
§§§
Sunday Lunch cu Ramona
La invitatia Dianei, am sa incerc sã vã povestesc ce însemna duminica pentru mine.
Când eram în România, nu era Duminicã fãrã sã iau prânzul acasã cu familia mea numeroasã, o masã tihnitã la care povesteam amintiri din trecut, spuneam glume …eram toti uniti…
Odatã cu plecarea la facultate, lucrurile sau cam schimbat si nu dupã mult timp am hotãrât sa plec afarã.
Primi 5 ani afarã, am avut duminica liberã si m-am bucurat de prânzuri prelungite cu noi prieteni si mi-am schimbat complect felul de a mânca, pot sa zic ca parcã m-am nãscut din nou…în ultimi 7 ani odatã cu schimbarea locului de muncã am pierdut dreptul de a sta acasã duminica ( cam 99% din restaurantele pe plajã sunt deschise zilnic, iar zilele libere se iau prin rotatie, exclus sfârsit de sãptãmânã), iarna odatã cu concediul mã bucur din nou de prãnzurile prelungite acasã….duminica!!!
Sunday Lunch cu Ramona

Cârnati proaspeti cu cartofi dulci si dovleac la cuptor + garniturã de Ciuperci, smântânã si piper verde
Ingredients:
- Ciuperci
- ciuperci - 300g
- unt - 2lg
- usturoi - 1/2 căpățână
- sare - qb
- piper alb - qb
- smântână - 200ml
- piper verde boabe - 10
- chives -
- Cârnați cu legume
- cârnați - 500g
- usturoi - qb
- dovleac - 1/2
- cartofi - 2-3
- păstârnac - 2 rădăcini
- cartofi dulci - 3-4
- sare marina - qb
- chili - qb
- rozmarin - qb
- ulei de masline - 3lg
Instructions:
Cârnati proaspeti cu cartofi dulci si dovleac la cuptor + garniturã de Ciuperci, smântânã si piper verde
Prãjeste ciupercile în unt cu sare, apoi pune usturoiul feliat, piper verde, smântânã si lasã sã reducã.
Serveste cu chives proaspãt tocat.
E recomandat sa pregãtiti mult mai mult e asa de bun ca te bati pe ele:D
Pentru cârnati si legume:
Intr-o formã pt. cuptor, pune 500 gr cârnati proaspeti, usturoiul strivit, 1/2 dovleac tãiat sferturi groase,2-3 cartofi noi sferturi, 2 rãdãcini de pãstrânac fâsi groase ( nu am pus), 3-4 cartofi dulci sferturi.
Condimenteazã cu sare marinã, rozmarin,putin praf de chili, 3-4 linguri ulei de mãsline si amestecã totul bine cu mâinile.
Ca desert am avut :Black forest traybake
O alta poveste frumoasa, un alt pranz de duminica.
Sa aveti un pranz minunat oriunde v-ati afla!
iami ce bine arata!!!
fugi de aici :)))…gata…cu carnatii :)))
mmmm, delicios pranzul Ramonei!! pup
Arata bine desi am mancat destui carnati parca tot ar mai merge inca unu
Primul preparat al Ramonei imi aduce aminte de copilarie !!! Ohhh , un delciiu sunt cartofii la cuptor cu carnaciori si dovleac !! <3
Delicios!
Un pranz numai bun pe vremea asta ,cred ca iarna sunt interzse dietele,hi hi.va pup