Hello Sunday!
O duminică de toamnă târzie cu note de vară rătăcite, cu un soare leneș ce scaldă covorul de frunze ruginii, încununează săptămâna nebună ce tocmai a trecut și ne îndeamnă să luăm o pauză binemeritată și, de ce nu, să ne răsfățăm cu ceva bun. Că doar asta trebuie să facem duminica: să stăm la povești și să ne bucurăm de compania plăcută a celor dragi. De aceea prânzul de duminică este mai mult decât binevenit mai ales că, de obicei aduce și-o poveste și oameni frumoși. Iar astăzi vom avea și bunătăți “extrem de gustoase” aduse de Narcisa, chipul frumos și talentat din spatele blogului Awfully Tasty.
Am remarcat Awfully Tasty de ceva vreme și trebuie să recunosc că numele său a fost cel care mi-a atras atenția la început, poate pentru că aduce oarecum cu DD. Mânată de curiozitate i-am făcut o vizită Narcisei și am descoperit într-adevăr o lume plină de rețete “awfully tasty” care merită cunoscută mai îndeaproape. De aceea m-am gândit să v-o prezint și vouă (dacă nu o cunoașteți încă).
Dincolo de rețetele deosebite (scrise ordonat, clar, pe înțelesul oricui și ilustrate în imagini sugestive) și de atmosfera caldă a blogului său, am mai descoperit un personaj de care m-am îndrăgostit ( asta pentru că am și eu unul asemănător acasă, chiar dacă sunt de rase diferite ), un british shorthair blue pe nume Tom. Spuneți voi,cine poate rezista acestor ochi frumoși?!?!?
Lăsându-l pe Tom să se împrietenească cu Felix, să ne întoarcem la prânzul nostru și la blogul Narcisei, ”un blog care se adresează tuturor, dar mai ales tinerilor” (N.V.) Awfully Tasty propune “mâncare tradițională dar și mâncare specifică zilelor noastre: paste, pizza, rețete simple, rapide, însă și rețete mai grele.” (N.V.) Narcisa a mărturisit că “îi plac tare mult deserturile”, și că “asta gătește de fapt cel mai mult, de unde și categoria Sweets care are cele mai multe rețete până în acest moment” . Pe lângă rețete veți mai găsi și câteva Tips&Tricks care v-ar putea fi de folos în încercările voastre culinare. Astfel, Awfully Tasty se impune ca un blog modern, plăcut și aerisit ce propune rețete din cele mai variate și cu siguranță vă va încânta ori de câte ori îi veți păși pragul.
Și ca să înțelegeți mai bine ce vreau să spun, vă invit acum să descoperim împreună ce avem la prânz astăzi
§§§
Sunday Lunch cu Narcisa
M-am bucurat de invitația Dianei de a participa la Sunday Lunch, mai ales că weekend-urile sunt preferatele mele, am timp să gătesc în tihnă. Prânzul de duminică pentru mine înseamnă o pâine făcută în casă, o supă sau o ciorbă tradițională, o supă cu găluște sau cu tăieței, care îmi amintesc de copilărie. Urmează un fel principal, de obicei la cuptor, și evident un desert. Rar se întâmplă ca în casa mea să nu fie ceva dulce. Îmi plac foarte mult deserturile cu ciocolată, cele făcute din bezea (ador pavlova), dar și cele cu fructe. Evit totuși deserturile foarte grele, atât ca tehnică și durată, cât și consisțență. Nu gătesc niciodată un tort umplut și îmbrăcat în frosting de unt, de exemplu.
Pentru prânzul de astăzi am ales să vă împărtășesc o rețetă care nouă ne place foarte mult, un fel principal care arată foarte bine, este foarte gustos și se prepară destul de repede.
Stuffed chicken, căci despre el e vorba, se potrivește tare bine la o masă mai deosebită, iar Sunday Lunch alături de cei dragi este un prilej perfect. Este un piept de pui umplut cu brânzeturi fine și muguri de pin, învelit apoi în bacon și copt. I se poate alătura o garnitură sau o salată, după plac.
Pentru că Halloween-ul este aproape, ca desert vă propun un spicy bundt cake cu dovleac, că tot e toamnă, parfumat cu cele mai bune mirodenii: ghimbir, scorțișoară, nucșoară și cardamom.
Sunday Lunch cu Narcisa

- Spicy bundt cake cu dovleac
Ingredients:
- făină - 560g
- sare - 1 linguriță
- bicarbonat - 1 linguriță
- praf de copt - 4 lingurițe
- ghimbir pudră - 1 linguriță
- scorțișoară - 2 lingurițe
- nucșoară - 1 linguriță
- cardamom - 1/2 linguriță
- unt moale - 200g
- zahăr alb - 200g
- ouă - 4
- lapte bătut - 370g
- dovleac ( - 400g (curățat și făcut piure în blender/ras foarte fin)
Instructions:
- Încălzim cuptorul la 180˚C și ungem cu unt o tavă de bundt cake 24-26 cm în diametru.
- Într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul și condimentele.
- În alt vas mai mare mixăm untul cu zahărul până devin o cremă pufoasă, apoi încorporăm ouăle, unul câte unul.
- Adăugăm în două tranșe laptele bătut și făina, amestecând după fiecare adăugare.
- În final încorporăm pireul de dovleac (sau ras fin). Amestecăm pentru omogenizare și turnăm compoziția în tava pregătită.
- Dăm la cuptor pentru 60 de minute sau până ce trece testul cu scobitoarea. Este indicat să plasați grătarul cuptorului mai jos de jumătate dacă tava este înaltă, altfel se va coace prea repede la suprafață, iar la bază nu.
- Când este gata, scoateți din cuptor și lăsați la răcit în tavă pentru 30 de minute, apoi răsturnați-l pe un platou. Se pudrează cu zahăr când este complet răcit.
Să aveți o duminică frumoasă și un prânz awfully tasty!
Cred că sunteți de acord cu mine dacă spun că a fost un prânz “grozav de bun”, nu-i așa?
S-aveți o duminică liniștită și un prânz plin de savoare oriunde v-ați afla!
Îmbrățișări milaneze!
xoxo
Cunosc blogul.
Felicitari! Acest preparat cu pui il retin pt zile mari.
PS- Diana, nu ne mai santaja cu Tom pt care as sari in monitor, numai sa pot sa il zmotocesc pana o sa-l agasez sufucient ca sa ma zgarie.
Nu va santajez, Didi, dar trebuie sa recunosc ca e irezistibil
Eu l-am luat pe Felix la smotocit dupa ce l-am vazut