“Salutare primavara! Timp frumos, bine-ai venit!”
It’s Sunday again! Si nu e o duminica oarecare. E o duminica insorita de primavara. Tocmai am observat ca mi-au inflorit narcisele in ciuda faptului ca in toamna, cineva, mustacios si jucaus ( a se citi Felix) se distra rau tare scotandu-le din pamant si imprastiindu-le in tot balconul. Cred ca isi imagina ca erau plantate pentru el si cand avea chef de joaca, gradinarea si imi umplea balconul de bulbi de narcise si zambile. Sincer nu credeam ca o sa mai vad eu flori in vasul acela. Si uite ca au reusit! Asta da izbanda
Dar sa lasam povestile si sa revenim la duminica noastra frumoasa. Daca e duminica, e Sunday Lunch si banuiesc ca sunteti curiosi sa vedeti cine inaugureza primul Sunday Lunch de primavara.
Nu va mai tin pe jar ci va spun imediat ca astazi vom citi povestea Monicai @ Eat, love and be happy . Cunoscand-o pe Monica si stiind cat este de talentata, nu cred ca am fi avut un invitat mai potrivit pentru un prim Spring Sunday Lunch, ca doar avem nevoie de “Color and Taste”, si blogul ei minunat is all about this. Un nume deosebit de sugestiv, care mi-a atras atentia imediat ce l-am descoperit in blogosfera, prin cuvinetele cheie “eat”, “love”, “be happy” reuseste sa ne spuna ceva despre persoana din spatele blogului: o persoana extrem de talentata, solara, sensibila, pasionata de arta culinara si fotografie, indragostita de good & healthy food. Cam asa as defini-o eu pe Monica.
In acelasi timp cred ca pana la urma cam asta ar trebui sa facem cu totii. Sa mancam, sa iubim si sa fim fericiti. Sa lasam deoparte rautatile si inversunarea, ca e asa frumos sa vorbesti despre food, sa-ti poti impartasi ideile cu persoane la fel de pasionate ca si tine, sa descoperi si sa inveti lucruri noi.
As avea atat de multe de spus despre blogul Monicai, dar cred ca deja il cunoasteti cu totii si primul lucru care va vine in minte sunt imaginile de revista in fata carora ma pierd minute in sir de fiecare data cand citesc un articol de-al sau. Si, ah, ati notat ca printre altele, mai are si condei. Da. Imi place si cum scrie. Imi place tot si de aceea va invit sa o vizitati daca nu ati facut-o pana acum. E un blog plin de culoare si bun gust.
Si acum, haideti sa descoperim mai multe despre Monica si sa vedem ce ne-a pregatit pentru un pranz colorat de primavara
Sunday Lunch with Monica
Primul gând care îmi vine în minte atunci când mă gândesc la ziua de duminică este acela că pot dormi mai mult. Duminica înseamnă relaxare, liniște, mai mult somn. Duminica este singura zi din săptămână în care micul dejun este format din ceva dulce, o felie de prăjitură aromată sau câțiva biscuiți fragezi cu gem de casă și obligatoriu cu o cană cu ciocolată fierbinte alături. Micul dejun reprezintă un prim răsfăț din ziua aceasta în care timpul trece cu mai multă înțelegere, căci am suficient răgaz să savurez fiecare îmbucătură, într-o ușoară și plăcută amorțeală.
Încă din copilărie, duminica înseamnă pentru mine prânz în familie. Un prânz cald, servit fără grabă, cu masa pusă împreună, cu acele feluri de mâncare ce ne hrănesc dincolo de limitele stomacului, cu tot timpul din lume adunat în încăperea de servit masa și cu dulcea moleșeală de după, ce ne invită din nou la odihnă și liniște.
Duminica este acea zi de respect față de propriile noastre activități, respect arătat printr-un moment de tihnă, a noastră, a obiectelor din jurul nostru. O zi în care toată agitația ce ne învăluie întreaga săptămână, agitație ce ne întrerupe de nenumărate ori legătura noastră cu bucuriile simple, se risipește în atmosfera leneșă a zilei de duminică.
Pentru această duminică am ales pastele pentru că iubesc acest fel, pentru că îmi amintește de foile extrem de subțiri de paste de casă ale bunicii, întinse și lăsate la uscat pe cearcefuri albe, curate, cu miros frumos de făină. M-am gândit că ar fi potrivit să le scald într-un sos alb de gulii și parmezan, cremos și aromat, sos făcut deseori de mama pentru prânzul de duminică. Iar alături le-am așezat niște chifteluțe fragede din broccoli și urdă, căci iubesc legumele cel puțin pe atât de mult pe cât iubesc pastele.
Un fel de mâncare simplu și aromat, îndeajuns de hrănitor pentru corpul și mintea dornice de răsfăț și confort.
Sunday Lunch cu Monica

Sunday Lunch cu Monica:
- Paste cu chiftele din broccoli si sos de gulii si parmezan
- Inghetata cu banane si ciocolata
Ingredients:
- Paste cu chiftele de broccoli si sos de gulii si parmezan
- paste - 1/2 pachet
- broccoli - 1/2
- gulii - 2
- ceapă - 1
- usturoi - 2 catei
- parmezan - 150g
- urda - 250g
- lapte - 250ml
- ouă - 2
- patrunjel - qb
- pesmet - 1lg
- sare -
- cimbru -
- piper -
- rozmarin -
- Înghețată cu banane și ciocolată
- lapte de cocos - 400ml
- banane - 2
- miere - 2lg
- fulgi de ciocolată - 3-4lg
- extract de vanilie - 1lg
Instructions:
Paste cu chiftele din brocolii și sos de gulii și parmezan
- Curățați guliile și puneți-le la fiert împreună cu broccoliul. Adăugați o lingură de sare în apă. Broccoliul va fierbe mai repede așa că îl veți scoate înaintea guliilor. Tăiați brocoliul mărunt, amestecați-l cu urda, ouăle, ceapa, usturoiul și pătrunjelul tocate fin, pesmetul, sarea, piperul și cimbrul. Omogenizați compoziția, formați chiftelele, așezați-le pe o tavă tapetată cu hărtie de copt și coaceți-le la foc potrivit până formează o crustă ușor rumenită deasupra
- În timp ce chiftelele stau în cuptor, mixați guliile în blender până obțineți un piure fin pe care îl puneți într-o olicică pe foc, împreună cu parmezanul ras. Adăugați laptele, puțin cîte puțin, în timp ce amestecați cu telul. Adăugați sare, piper și puțin rozmarin și lăsați să fiarbă 2-3 minute în timp ce amestecați pentru a nu se prinde.
- Fierbeți pastele conform timpului indicat pe etichetă.
- Scăldați-le bine în sos , adăugați chiftelele calde și mai presărați o lingură de parmezan ras, să fie dezmăț până la capăt!
Înghețată cu banane și ciocolată

- Desfaceți conserva de lapte de cocos fără să o agitați înainte. Veți vedea că grăsimea este separată de lichid (prin agitare, lichidul se omogenizează). Scurgeți cu atenție lichidul transparent , astfel încăt să vă rămână conținutul cremos.
- Adăugați-l în blender împreună cu bananele, vanilia și mierea. Dacă doriți înghețata mai dulce, mai puteți adăuga miere sau zahăr pudră. Mixați bine ingredientele după care turnați compoziția cremoasă în forme de înghețată, în mașina de înghețată (dacă sunteți norocoșii deținători ai unui asemenea dispozitiv) sau într-un recipient pentru congelator.
- Lăsați la congelator cel puțin 4 ore. După răcire, în cazul în care ați ales formele de înghețată, le puteți glazura cu ciocolată sau înveli în fulgi de ciocolată.
O adevărată nebunie dulce și extrem de simplă, pe atât de bună pe cât de mare este nerăbdarea noastră în așteptarea verii!
Cred ca articolul scris de Monica confirma cele spuse de mine. Nu puteam avea un oaspete mai potrivit astazi.
Cat admirati minunatiile de fotografii si va notati retetele va las cu Birdy la sugestia Monicai si va urez o duminica de primavara minunata si un pranz delicious oriunde v-ati afla!
And don’t forget: “Eat, love and be happy!”
Ai scris asa de frumos! ♥ Multumesc mult pentru invitatie! M-a bucurat foarte!
Eu iti multumesc Monica pentru ca ai acceptat invitatia si pentru ca ne-ai incantat cu doua retete minunate prezentate in imagini superbe. Te pup draga mea. <3
Ce invitat frumos si ce preparate delicioase !!! Blogul Monicai este unul dintre cele mai frumoase , dar asta deja se stie !! <3
Felicitari amandurora !!
Un invitat superb ai avut azi si un pranz mai mult decat delicios. Monica este extrem de talentata si o apreciez enorm! Pupici
Ce retete imbietoare si fotografii minunate! Ma bucur sa cunosc o foodbloggerita talentata, precum Monica.
Mie mi-a facut pofta de inghetata de banane, dar n-am….deci, am plecat la cumparatuuuuuri
Nu știu ce-mi place mai mult: mâncarea propusă sau pozele frumoase. Cred că amândouă în aceeași măsură. Felicitări, Monica, pentru munca ta frumoasă!
Super poze, super retete!
Pur si simplu superbe!
Ajung si eu cu intarziere la masa superba prezentata de Monica. Incantatoare poze si retete delicioase. Ma bucur ca o avem pe Monica in mijlocul nostru. Avem ce invata de la ea cu totii. Sa aveti o saptamana minunata toate participantele la proiect, indiferent de rol. <3
Fantastice atat fotografiile cat si retetele. Mi-a facut placere sa o cunosc pe Monica. Saptamana minunata sa aveti fetelor!
Superbe imagini, superbe retete, superba prezentare, superba povestire… totul e superb!
Nu stiu voi ce parere aveti dar mie incep sa imi placa din ce in ce mai mult intalnirile noastre de duminica. Imi place ca si voi, ca si mine sunteti curioase sa aflati mai multe despre persoanele minunate din spatele blogurilor. Va multumesc si va pup pe toate . <3
Foarte frumoasa prezentare,totul la superlativ.Imi e dor de pranzul si zilelel libere de duminica.