Hello Sunday!
Da, e duminică din nou. E ciudat cât de repede trece timpul. Îmi propusesem să fiu mai activă anul acesta și uite că până acum am reușit să vă văd doar duminica. Sper ca acest lucru să se rezolve în curând și să îmi reiau activitatea. Oricum, să știți că lipsesc motivat :).
Până îmi regăsesc ritmul însă mai bine vorbim de Sunday Lunch și ne răsfățăm cu o poveste frumoasă și ceva bun adus de invitata noastră de astăzi, o fată deosebită care din “dragostea, pasiunea și devotamentul sau pentru bucătărie și fotografie” a creat un blog încântător ce se bucură de un mare succes în blogosfera românească și se remarcă atât prin rețetele propuse cât și prin imaginile de calitate.
Cred că marea majoritate dintre voi sunteți familiari cu Isabela Cuisine și cu chipul frumos al fetei din spatele său, Isabela (căci despre ea este vorba :)) și mai cred că și voi ca și mine sunteți îndrăgostiți de rezultatul talentului său.
Isabela Cuisine este un blog modern, cu un look aerisit care propune rețete dintre cele mai variate pentru toate gusturile, rețete prezentate coerent pe înțelesul tuturor într-un stil specific Isabelei care și-a exprimat pasiunea sa pentru bucătărie participând la diverse evenimente alături de alți bloggeri cunoscuți și care a fost prezentă în diverse publicații ale unor reviste de renume cum ar fi Cosmopolitan, Lumea femeilor, Dulciuri pentru toți.
Acum însă vă invit să citim împreună povestea Isabelei și să vedem cu ce ne răsfață astăzi.
§§§
Sunday Lunch cu Isabela
O parte din copilăria mea am petrecut-o la țară, poate cea mai frumoasă perioadă a copilăriei mele. Printre pomi fructiferi, pajiști întinse și nesfârșite, podgorii cu viță de vie, toate erau ale noastre. Câmpul nostru de joacă cât era vară de lungă. N-am cum să nu-mi aduc aminte de acele veri lungi și frumoase, în care mama și mamaia ne răsfăța, pe mine și pe fratele meu, în fiecare zi cu cele mai bune preparate.
Întotdeauna duminica, la masa de prânz aveam o ciorbiță de pasăre, un fel doi, tot cu cărniță , gen ostropel, mămăliguță caldă și usturoi. Mâncărurile erau unele tradiționale, simple dar foarte gustoase. Cum de mică mi-a plăcut să-mi bag nasul în bucătărie, duminica era ziua în care aveam voie să-mi fac de cap printre oale și cratițe.
Caietul mamei cu rețete a fost sursa mea principală de inspirație și absolut toate rețetele au fost încercate de mine. Rețeta pe care o propun astăzi, este cea de cornulețe, a fost pregătită de mine în atâtea duminici și în atât de multe feluri, încât ai mei chiar se săturaseră să mai audă că fac iar cornulețe. Rețeta asta mi-aduce aminte de duminicile noastre în familie, când după temele pentru școală, aveam voie să mă duc în bucătărie.
Din păcate cu greu ne mai putem strânge cu toții acasă duminica, la masă, suntem răspândiți prin țară și lumea întreagă, dar odată pe an, când se întâmplă, e sărbătoare!
Sper că rețeta mea de cornulețe să vă facă și pe voi să vă reamintiți de acele clipe minunate din copilărie, cu toată familia la masă!
Cornulețe

Ingredients:
- unt - 1 cană
- apă - 20lg
- oțet - 1lg
- amoniac - 2lgt
- păstaie de Tonka - 1 rasă
- făină - cât cuprinde
- zahăr pudră - pentru tăvălit
- Umplutura
- gem - de care doriți, eu am ales magiun de prune fără zahăr
Instructions:
- Într-un bol adăugați untul tăiat cuburi, apa, amidonul pe care îl stingeți în oțet și făina. Ok o să mă întrebați câtă? Păi adăugați treptat, în timp ce frământați până aluatul devine neted și elastic. Ca la aluatul pentru tarte. Și nu uitați de tonka, radeți o păstaie întreagă, aroma acesteia în aluat e de neegalat.
- Înfășurați aluatul în folie alimentară și îl dați la rece pentru o oră.
- Eu am ales să le umplu cu magiun de prune, din acela fără zahăr. Dar le puteți umple cu ce gem preferați voi. Uneori amestecăm magiunul cu nuca măcinată.
- După ce aluatul s-a odihnit la rece, preîncălzim cuptorul la 180 grade C și tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Pe o suprafață de lucru întindeți prima foaie din aluat. Vă sfătuiesc să tăiați aluatul în mai multe bucăți, așa lucrați mai bine.
- Formați o foaie rotundă, ce diametru vreți voi și o tăiați ca în imagine.
- Adăugați umplutura și rulați. Așezați cornulețele în tavă.
- Le coaceți circa 30-40 de minute sau până devin ușor aurii. Cât sunt încă călduțe le dați prin zahăr pudră.
Și aceasta s-a dovedit a fi o duminică minunată cu parfum delicat de crini și de copilărie fericită. S-aveți o zi senină și un prânz minunat oriunde v-ați afla.
Niste cornulete ce se topesc in gura. Bravo Isabela!
O alta poveste frumoasa.
Acasa!
Copilarie!
Amintiri calde, arome din bucataria bunicii, imagine de carte postala!
Multumesc Diana pentru cuvintele frumoase si pentru invitatie! A fost o placere sa scriu despre acele duminici minunate in familie!
Minunate cornulete! Duminica placuta si voua fetelor >:D<
Cu magiun imi placeau cel mai mult dar cel mai des le umplea cu nuca amestecata cu zahar. Cand aveau, le preparau cu untura si ieseau foarte fragede.
Frumos blog!
Minunate! Nu cred ca exista cineva care nu a avut parte de cornulete in copilarie