Oh, oh! E duminica din nou. Sincer nu stiu cand a trecut timpul. Am avut o saptamana trecut de incarcata, cu stat peste program la birou, cu boring meetings si deadlines-uri, cu stres si oboseala. Dar si cu 8 Martie, ziua minunata a femeii, pe care din pacate am ratat-o ca am iesit tarziu de la birou, insa buchetul de trandafiri rosii care ma astepta acasa de la domnul DD a reusit sa imi aduca pe buze surasul pierdut undeva la etajul 7 al unei cladiri de sticla intr-un oras gri scaldat in ploaie.
Imi lipseste astmosfera de 8 Martie de acasa, cu flori peste tot, cu cadouri, cu zambete si voie buna.
In Italia de 8 martie se sarbatoreste ziua femeii ( nu si a mamei ca in Romania, ziua mamei sarbatorindu-se in a doua duminica din mai) iar simbolul acestei sarbatori este mimoza. Mimoza a fost aleasa ca simbol pe 8 marite 1946, primul an in care s-a sarbatorit ziua femeii pe teritoriul intregii Italii.
Mi-ar placea sa stiu cum sarbatoresc si celelalte tari ziua femeii.
Dar sa revenim la duminica noastra. Daca e duminica e Sunday Lunch si banuiesc ca sunteti curiosi sa aflati povestea de astazi.
Pranzul de astazi apartine unei persoane talentate si creative pe care am cunoscut-o intr-una din calatoriile mele virtuale, citind interviul sau acordat Mixtopiei. Mi-a atras atentia logo-ul blogului sau si am fost curioasa sa citesc articolul. Si bine am facut ! Deoarece asa am cunoscut-o virtual pe Corina de la Pofta vine gatind!, caci despre ea este vorba. O persoana creativa cum se defineste ea in interviul citat, o persoana pasionata de decoupage si nu in ultimul rand de bucatarit , cu suflet mare, plina de viata, solara, cu mult umor, as continua eu.
Am “devorat” articolul pe nerasuflate si tot atunci am facut cunostinta si cu prima sa reteta, Lemon Syllabub.
Banuiesc ca stiti ce-a urmat. Exact! I-am vizitat blogul, am vazut ce poate sa faca o “Urecheata in bucatarie”:) si mi-a placut: o colectie de retete una si una, atat autohtone cat si din bucataria internationala, scrise frumos si prezentate in imagini la fel de frumoase.
Cred totusi ca ar trebui sa ii pasiti pragul si sa va convingeti singuri. Dar mai intai, haideti sa vedem ce ne-a pregatit Corina astazi.
Sunday Lunch with Corina
Cand ma gandesc la ziua duminica imi vin in minte multe cuvinte. Familie, bucurie, veselie, emotii frumoase. Duminica ne strangeam cu totii in jurul mesei si mancam impreuna minunatele mancaruri pregatite de mama. Si ne pregateam mama o supa de gaina de tara cu taietei proaspeti de nu te opreai din mancat. Asa ceva nu se uita, drept dovada primele mancaruri pregatite de mine au fost supa cu taietei si carne fripta cu piure de cartofi. Banal, ar spune unii. Insa atat de special pentru mine. Mi-e dor de acele vremuri si as vrea mult sa le aduc inapoi, dar cursul vietii nu ma lasa.
Azi nu va servesc cu supa, stati linistiti. Azi va propun un aperitiv simplu, dar bogat si un desert apetisant.
In primul rand este vorba de baba ganoush, o salata de vinete din minunata lume araba. O salata bogata in arome si foarte satioasa, dealtfel. In al doilea rand va servesc cu o budinca de clatite cu branza si portocale, pe care eu o asociez destul de mult cu perioada aceasta ploioasa si racoroasa. Credeti-ma, o portie de budinca incalzeste sufletul si binedispune mintea.
Dar nu vreau sa va mai tin in asteptare si vreau sa va prezint retetele.
Sunday Lunch cu Corina

Sunday Lucnh cu Corina:
- Baba Ganoush
- Budinca de Clatite cu Branza si Portocale
Ingredients:
- Baba Ganoush
- vinete coapte - qb
- tahini - 1/2lg
- usturoi - 2 catei
- sare - qb
- piper - qb
- chimen macinat - 1/2lgt
- suc de lamaie - 3lg
- ulei de masline - 5-6lg
- Budinca de clatite cu branza si portocale
- clatite - 6
- urda (sau branza dulce) - 300g
- portocale confiate - 100g
- zahar - 50g
- ou - 1
- frisca lichida - 200ml
Instructions:
Baba Ganoush
Prepararea salatei este cat se poate de simpla. Se amesteca toate ingredientele pana cand sunt omogenizate, iar dupa gust se mai poate adauga usturoi sau chimen. Se serveste alaturi de lipii sau paine prajita, iar pe deasura se picura ulei de masline si se presara boia. Bineinteles, pentru un aspect si mai frumos se poate presara putin coriandru sau patrunjel tocat marunt.

Budinca de clatite cu branza si portocale
(pt tava cu diametru de 25 cm)

Dupa ce clatitele sunt coapte se ruleaza si se taie fasii, asemanatoare cu tagliatelele. Intr-un vas se amesteca branza cu portocalele, oul, zaharul si frisca. Se adauga si clatitele, se amesteca, apoi totul se transfera intr-un vas termorezistent. Se da budinca la cuptor pentru cca 30 de minute.
Se serveste pudrata cu zahar sau cu sos de vanilie. Acesta se prepara incalzind smantana pentru frisca si adaugand putina esenta de vanilie.
Pofta buna!
Duminica aceasta Corina nu doar ne-a pregatit o poveste de pranz si doua retete minunate ci ne sugereaza si o carte (Ratacirile fetei nesabuite de Mario Vargas Llosa ) si tot ea a ales si melodia pranzului de astazi, melodie cu care a deschis dansul la nunta sa.
Dupa cum vedeti, a facut ea totul. Eu nu prea am avut mare lucru de facut. Ma simt oaspete la mine-acasa Asta inseamna ca s-a simtit ca acasa ceea ce ma bucura foarte mult.
Va spuneam eu ca e o fata deosebita.
Oh, da! Imi iubesc invitatii si intalnirile noastre de duminica din ce in ce mai mult ;
Sper ca pranzul de astazi a fost suficient cat sa va starneasca curiozitatea de a descoperi mai multe retete din bucataria Corinei si daca nu ati facut-o pana acum, va inivit sa o vizitati.
Sa aveti o duminica frumoasa si un pranz minunat oriunde v-ati afla!
Placuta senzatie!
Atit de familiara, calda si intima!
Iti multumesc nu numai pentru acest lucru ci si pentru minunatele retete cu care ne imbii.
Eu o urmăresc pe Corina și-mi place tot ce face. Felicitări amândurora!
super retete…de cand vad tot felul de minunatii , incerc si eu…si ies destul de gustoase
Pur si simplu delicios! Exact pe gustul meu!
O duminica frumoasa!
Pofta buna tuturor, ma bucur ca v-a placut meniul meu .*
Minunate preprate a facut Corina, nici nu ma asteptam la altceva din partea ei! Mereu ne incanta cu retete deosebite si prezentate frumos!
Corinus e o persoana minunata , ca sa nu mai vorbesc cat este de talentata si nu doar in arta culinara !!
Bravoooo Corinus ptr tot ceea ce faci cu atata pasiune !