Hello Sunday!
“October extinguished itself in a rush of howling winds and driving rain and November arrived, cold as frozen iron, with hard frosts every morning and icy drafts that bit at exposed hands and faces.” J.K.Rowling
Octombrie a trecut în grabă și iarna se apropie tiptil. Zilele sunt mai scurte, Noiembrie s-a instalat și sărbătorile sunt după colț. Magazinele s-au pregătit deja, și-au pus straie de sărbătoare, sunt brazi împodobiți, lumini și beteală. În vitrinele patiseriilor și-au făcut locul țanțoșe dulciurile tipice sărbătorilor de iarnă. Miroase deja a Crăciun și în scurt timp va începe marea goana după cadouri. Perioada aceasta a anului are farmecul ei – seri lungi cu arome de ceai, lecturi leneșe , ciocolată caldă, parfum de scorțișoară.
Până la Crăciun însă, astăzi vă invit la o ciocolată în timp ce vă prezint invitata de astăzi, o duminică de noiembrie, la Sunday Lunch, un alt moment plin de farmec cu oameni frumoși și povești încântătoare.
Spune despre ea doar atât: “Ador să gătesc! ” și cred că această afirmație este susținută cu desăvârșire de colecția de rețete publicate, “rețete de toate națiile” cu diferite grade de complexitate prezentate într-un mod original. Angi @ Angel’s food, căci despre ea este vorba a creat un colț de rai în blogosferă cu al său blog, relativ tânăr, un mic paradis plin de culoare și rețete savuroase cu care ne încântă privirile și ne stârnește poftele.
La Angel’s Food găsiți o adevărată carte de bucate virtuală ilustrată în imagini superbe care te fac să tânjești la preparatele prezentate, o carte foarte bine structurată de la aperitive, supe, feluri principale, preparate cu pește, paste & pizza, produse de patiserie și panificație, dulciuri, torturi, la băuturi si o serie de rețete pentru cămară.
Dulciurile ocupă un loc important în bucătăria lui Angi și colecția de torturi este impresionantă. Dincolo de rețele variate și modul de prezentare care dezvăluie talentul și pasiunea Angelicăi, blogul sau mai vorbește și de un suflet îndrăgostit de frumos, de natură și de lucrurile genuine. Trebuie să recunosc că pe mine m-a cucerit cu rubrica Frumoasa viață la țară și cu fotografiile superbe care emană acea “joie de vivre”.
Promovarea produselor tradiționale este un alt lucru care îmi place la Angel’s food alături de modul în care reușește să îmbine tradiționalul cu modernul și prezentarea cu note rustice preparatelor (imaginile cu telemeaua marinată “mă bântuie” în cel mai plăcut mod datorită originalității prezentării )
V-aș putea vorbi până mâine despre cât îmi place mie la Ange’l food dar nu de asta suntem aici și nu vreau să vă stric plăcerea de a descoperi singuri ce se întâmplă la Angi în bucătărie; acum haideți mai bine să citim povestioara sa și să vedem cu ce ne încântă la prânz.
§§§
Sunday Lunch cu Angelica
Bine v-am găsit dragii mei!
Diana mulțumesc pentru invitație
Prânzul de duminică…daaaa, întotdeauna ziua de duminică a avut un impact mare pentru mine.Cred că este singura zi în care reușeam să ne adunăm toată familia la masă și era un sentiment tare plăcut.
Îmi amintesc și acum cu plăcere de mirosul bunătăților cu care ne ispitea mama în fiecare duminică în timp ce noi ne uitam la desene animate.
Niciodată nu s-a ținut cont că, dacă este duminică nu mâncam fasole sau macaroane, sau este musai să pregătim ceva mâncare mai specială. Nuuu, așa nu! Întotdeauna mama ne-a pregătit mâncarea de care ne era poftă, chiar dacă era fasole frecată cu slăninuță și ceapă sau nu știu cine știe ce omlete și salate. Iarna, în preajma sărbătorilor sentimentele erau și mai puternice atunci când toată casa mirosea a scorțișoară, a mere, sau a cozonaci…poate de aia ador iarna de când mă știu și îmi place tare mult să citesc și să recitesc povestioara ”În Ajun de Anul Nou”. Descrie perfect sentimentele mele de când eram copil.
La fel procedez și eu acum, la rândul meu cu copiii mei. Mai întâi fac un ”sondaj” de opinie sau dorințe, apoi trec la treaba . Pregătesc mereu doar ceea ce face pofta familiei mele. Așa sunt sigură că nu dau greș
Aceeași importanță o are și în ziua de azi prânzul de duminică pentru noi. Este masa unde toată lumea zăbovește la masă fără să fie mereu pe fugă, locul unde ne întindem la povești chiar și câte două ore, mâncăm și ne relaxăm total. Faptul că la pregătirea mesei mă ajută și copii este ceva minunat, ceva ce nu pot descrie în cuvinte, îmi creste sufletul de bucurie, este un fel de împlinire sufletească.
Când am primit invitația Dianei nu m-am gândit tare mult ce să vă aduc la prânz, din contră, a fost ceva spontan. Mi-am pus întrebarea, ”ce mi-ar fi mie poftă să mănânc duminică”?
Ei bine, mai jos găsiți și răspunsul. Azi la prânz vă invit să vă delectați cu o gustare absolut încântătoare, mai precis Gnocchi Mac&Chesse, apoi cu un fel principal mai…atipic, unde gusturile și texturile sunt complet opuse, dar perfect echilibrate ”Panna cotta de porumb cu piept de pui și migdale picante” și în cele din urmă cu un desert care pentru mine cel puțin nu are dreptul la refuz:”Chesseceke cu lămâie, afine și fidea”.
V-am convins? Dacă da, vă poftesc cu mare drag alături de noi, să savurăm bucate delicioase și să povestim de vrute și nevrute.
Sunday Lunch cu Angelica

- Gnocchi Mac&Chesse
- Panna cotta de porumb cu piept de pui condimentat și migdale picante
- Chessecake cu lămâie, afine și fidea
Ingredients:
- Gnocchi Mac&Chesse
- paste Gnocchi - 300g
- cașcaval - 200g
- mozzarella - 100g
- piept de pui - 300g
- boabe de porumb - 100g
- roșii cherry - 150g
- broccoli - 1
- lapte - 100ml
- usturoi - 1 cățel
- capere - 2lgt
- pastă de ardei - 1lg
- ulei de măsline - qb
- sare - după gust
- piper - după gust
- pătrunjel - pt. decor
- Panna cotta de porumb cu piept de pui condimentat și migdale picante
- Panna Cotta
- boabe de porumb - 400g
- lapte - 400ml
- smântână - 150ml
- agar agar - 3g
- sare - 1 pișcătură
- Pui
- piept de pui - 550g
- rozmarin - 1 crenguță
- usturoi - 1 cățel
- sare - după gust
- piper - după gust
- boia - qb
- ulei de măsline - qb
- Biscuiți de Parmezan
- parmezan - 100g
- Migdale picante
- migdale - 100g
- boabe de coriandru - 1/4lg
- boia iute - 1 pișcătură
- sare roz de Himalaya - qb
- piper roșu boabe - qb
- Chessecake cu lămâie, afine și fidea
- aluat foietaj - 400g
- brânză de vaci cremoasă - 500g
- afine proaspete sau congelate - 150g
- zahăr - 200g
- fidea Arnos - 100g
- ouă - 3 potrivite
- scorțișoară - 1lgt
- esență de vanilie - 1lg
- gris - 1lg
- coaja de la o lămâie -
- suc de lămâie - 1 lămâie
- ou - 1 pt uns aluatul
- scorțișoară - 1/4lgt pt ou
- Lămâi glazurate
- lămâi - 2 spălate
- lime - 1 spălată
- zahăr - 100g
- esență de vanilie - 1lg
Instructions:
Gnocchi Mac&Chesse
- Punem pieptul de pui la marinat în lapte pentru 15 minute. După acest timp îl luăm, îl scurgem, îl ștergem bine cu un prosop de hârtie, îl condimentăm cu sare, piper și îl punem la prăjit, la foc mic, într-o tigaie în care am pus puțin ulei de măsline. Când este gata îl scoatem și îl tăiem în cuburi potrivit de mari. Îl punem deoparte.
- În uleiul rămas adaugăm cățelul de usturoi zdrobit. În lăsăm câteva secunde, după care punem roșiile cherry și pasta de ardei. Călim totul împreună 1-2 minute, apoi luăm tigaia de pe foc și o punem deoparte.
- Într-o crăticioară punem apa la fiert cu sare. Când fierbe, punem broccoli desfăcut în buchețele mai mici. Îl lăsăm să fiarbă la foc potrivit până este pătruns, după care îl strecuram și îl dăm sub jet de apă rece. Îl punem deoparte.
- Într-o oală punem apă cu sare, o punem pe foc și o aducem la fierbere. Punem pastele și le fierbem pentru 8 minute, după care le strecurăm bine.
- Într-o tigaie mai mare, punem putin ulei de măsline , pieptul de pui, buchețelele de broccoli, boabele de porumb, pastele, caperele, usturoiul și roșiile din tigaie, sare și piper după gust. Le înfierbântăm foarte bine amestecând ușor, apoi luăm tigaia de pe foc.
- Cât timp amestecul este fierbinte, punem în tigaie jumătate din cașcavalul ras, mozzarella tăiată cubulețe mărunte și amestecam totul ușor.
- Punem în forme ceramice sau vase ramekin compoziția de paste, presărăm deasupra restul de cașcaval ras, așezăm formele într-o tavă mai mare și dăm tava la cuptor, la foc iute până se topește brânza.
- Servim gnocchi Mac&Chesse fierbinti, direct din forme, decorate cu pătrunjel verde.
Panna cotta de porumb cu piept de pui condimentat și migdale picante
*Începem prin a pregăti panna cotta de porumb:
- Punem pe foc într-o cratiță boabele de porumb, laptele, smântâna și aducem totul la fierbere.
- Lăsăm să fiarbă la foc potrivit până porumbul se înmoaie, este pătruns, după care luăm cratița de pe foc.
- Punem compoziția într-un blender și mixam până totul devine ca și o pastă.
- Dăm pasta rezultată printr-o sită ca să fie foarte fină și ca să înlăturăm hoaspele boabelor de porumb.
- Punem pasta fină rezultată într-o cratiță, o punem înapoi pe foc doar cât să o înfierbântăm puțin, apoi o luăm deoparte și cât este caldă, adaugăm agar-agar-ul.
- Adaugăm sare după gust, amestecăm bine și ușor, apoi turnam panna cotta în forme de care doriți.
- Dăm formele la rece.
*Între timp pregătim pieptul de pui așa:
- Tăiem în 4 felii lungi pieptul de piept de pui.
- Apoi crestăm fiecare bucată rezultata în forma de X din loc în loc ușor cu un cuțit foarte bine ascuțit.
- Condimentăm cu sare, piper, puțină boia și punem feliile la prăjit într-o tigaie în care am pus puțin ulei de măsline, cățelul de usturoi zdrobit și o crenguță de rozmarin.
- Întoarcem feliile de carne pe ambele părți și le lăsăm la prăjit până sunt bine rumenite.
- Le scoatem apoi din tava și le punem sa stea deoparte într-un loc cald.
*Acum pregătim biscuiții de parmezan așa:
- Punem într-o tigaie încinsă câte 1-2 linguri de parmezan. Ne orientăm să dăm parmezanului forma feliei din piept de pui, așa, mai lunguiață. Facem 4 astfel de forme, pentru 4 porții.
- Lăsăm sa foc mic sa se caramelizeze brânza până devine ușor aurie, apoi luăm tigaia de pe foc și lăsăm să se răcească complet.
- Când este rece, desprindem cu grijă biscuiții din tigaie și îl punem deoparte.
*Acum pregătim migdalele picante așa:
- Punem într-un mojar toate condimentele și le pisam până sunt praf.
- Migdalele le umezim cu puțină apă, apoi le tăvălim prin pudra de condimente.
- Le scuturam de excesul de praf, le așezăm într-o tavă în care am pus hârtie de copt și le dăm la cuptor, la foc minim până crusta picantă este uscată.
*Acum începem asamblarea
- Punem pe o farfurie o bucată de piept de pui condimentat și rumenit, peste ea așezăm câte un biscuite de parmezan și o porție de panna cotta. Presărăm in farfurie câteva migdale picante, boabe de porumb și decorăm cu o crenguță de rozmarin.
Atât a fost!Rezultatul...un preparat foarte delicios!!!
Chessecake cu lămâie, afine și fidea
O combinație inedită și de foarte mare efect!
Gustul acrișor, textura cremoasă a brânzei și a pastelor făinoase, toate împreună fac...echipa perfecta!
- Pornim cuptorul la treapta medie.
- Ungem cu unt o tavă rotundă cu diametru de 25 cm. Tapetăm tava cu aluatul foietaj inclusiv pe laterale. Excesul de pe margini îl lăsăm, nu îl tăiem. Cu o furculiță înțepăm aluatul din loc în loc. Presarăm pe toată suprafața putin gris, apoi punem tava deoparte.
- Într-o oală punem la fiert apa cu sare. Când fierbe, adaugăm fideaua și o fierbem timp de 6 minute. Când este gata, luăm oala de pe foc, scurgem bine, după care o punem deoparte.
- Într-un castron punem brânza împreună cu zahărul, esența de vanilie, ouăle, scorțișoara, coaja de lămâie, sucul de lămâie și mixăm bine până ne rezultă o compoziție cremoasă.
- Adaugăm apoi fideaua, afinele și cu o lingură de lemn incorporam ușor și aceste ingrediente.
- Turnăm amestecul de brânză în tava pregătită anterior.
- Aducem marginile de aluat către interior ca și cum am ''sigila'' părțile laterale. Înțepăm aluatul din loc în loc, cu o furculiță.
- Pensulăm toată suprafața cu oul bătut împreună cu scorțișoara, după care dăm tava la cuptor, la foc mediu până capătă culoarea rumen-aurie.
*Intre timp pregătim lămâile glazurate asa:
- Într-o tigaie punem lămâile feliate subțire.
- Le lăsăm cam 1 minut până încep să lase zeama, după care adaugăm zahărul și esența de vanilie.
- Le întoarcem de pe o parte pe alta pana lichidul scade și zahărul începe sa se caramelizeze. Când are o culoare plăcută si frumos aurita, luam tigaia de pe foc.
- După ce timpul de coacere a trecut, scoatem tava din cuptor și o lăsăm să se răcească.
- Scoatem cu mare grija chessecake-ul din tavă când este rece și îl punem pe un platou.
- Așezăm deasupra feliile de lămâie glazurate. Dacă în tigaie a mai rămas zahar caramelizat lichid îl turnăm deasupra.
- Feliem și servim rece!
Poftă mare dragilor!!!
O altă poveste încântătoare cu parfum de duminică tihnită în familie și bucate alese, un alt prânz de duminică. Cam asta știe să facă Angi și o face tare de bine, zic eu
Să aveți o duminică liniștită și un prânz plin de savoare oriunde v-ați afla!
xoxo
SuperAngy!
Preferata mea!
Intotdeauna ma da gata cu stilul ei.
Ingeniozitate, talent, originalitate, clasa!
Da, stiu, i-am spus-o de multe ori pe blogul ei si i-o voi spune sincer intotdeauna, cu fiecare ocazie pe care mi-o ofera.
Bravo, sensibila Angy!
Cred ca Angi este preferata a multora dintre noi, draga Kyra. Te imbratisez cu drag. <3
Wow, ce bunatati!!! Bravo, Angi! Sincere felicitari!
Nici nu se putea altfel, Alexandrina
Eu nu pot decat sa o felicit din suflet pe Angela. Mereu ne incanta privirea si papilele gustative. Este suficient sa privim pozele ca sa ni se faca pofta instant. Bravo Angela, sa ajungi acolo unde iti doresti cu aceasta frumoasa pasiune. Sa aveti o duminica frumoasa fetelor!
O zi frumoasa si tie, Rocsy! :*
Angi e minunata , iar preparatele care ies din manutele ei , sunt si mai minunate !!! <3
Bravoo !!
<3
Diana multumesc frumos din nou pentru invitatie:)
Multumesc si fetelor mele dragi pentru toate cuvintele frumoase si toata aprecierea, sunt tare fericita.
Va imbratisez cu drag pe toate!!!