Tocmai s-a incheiat o saptamana incarcata, cu evenimente care mai de care mai importante: ziua indragostitilor, ziua mea :). Pacat ca o raceala puternica care m-a facut sa imi petrec ultimele 5 zile in pat cu cocktailuri de aspirina, antibiotice si double tea with honey and lemon. Maaare petrecere! Ce sa va spun! Mai ceva ca-n basme. Si a duraaat, nu trei zile si trei nopti ca petrecerile cu Feti Frumosi si Ilene Cosanzene, ci cinci zile si cinci nopti. Doar ca am petrecut doar eu, cu un termometru care nu arata ce voiam eu si un Felix bucuros ca nu era singur acasa. Nu cred ca si-a dat seama ce se intampla…il deranja doar stranutul meu din cand in cand, ca-l trezea din somn.
Si, da, cum febra nu era de ajuns, zilele acestea mi-am facut o cultura in materie de emisiuni TV. Sincer, nu stiam, ca sunt atatea emisiuni inutile in timpul zilei la televizor. Din pacate nu puteam citi ca ma usturau ochii din cauza racelii si a trebuit sa sufar …
Nu ma intrebati ce-am mancat zilele astea ca sincer nu imi amintesc…in afara de ceaiuri si pastile…E drept ca visam la supa de pui a mamei, la galustele galben aurii, pufoase, scaldate in supa limpede… Dar n-a fost sa fie! Oooh! Trista saptamana! Cum ma simt mai bine, ii fac o vizita macelarului si sa vedeti voi ce supa de pui o sa imi fac! I promise!
Dar, dupa o saptamana asa minunata, partea buna e ca ma simt putin mai bine cat sa nu lipsesc de la Sunday Lunch. Ce fel de gazda as fi?!?! Imi vin oaspetii si eu nu-s! Sau sunt, da’ cu febra! Nu se poate. Mai ales ca astazi vom descoperi povestioara unei persoane tare dragi mie. Este vorba despre draga mea Andra @ Menta si Rozmarin , a Romanian in London, o fata frumoasa, deosebita si talentata . Blogul Andrei, este unul din preferatele mele, un blog veggie, plin de culoare si prospetime care ne propune retete deosebite, retete cu stil de pretutindeni.
“Be veggie! Eat different!” este ceea ce ne sfatuieste Andra, promovand o dieta healthy cu ingrediente genuine.
Dar stiti ce, eu va sfatuiesc sa o vizitati pe Andra daca nu ati facut-o inca, si va veti indragosti de blogul ei. Nu v-am vorbit de fotografiile pe care le face Andra ca altfel nu ati mai avea nici o surpriza cand ii pasiti pragul ;).
Si acum haideti sa descoperim povestea Andrei si ce reteta ne propune pentru acest pranz de duminica.
Sunday Lunch cu Andra
********************************************************************************************
Astazi sunt invitata la pranz! Draguta de Diana @ Disturbingly Delicious mi-a lansat invitatia acum cateva saptamani, iar eu – plimbareata cum ma stiti – am acceptat fara sa clipesc: pentru ca mi-e draga Diana, cu retetele ei dragute si colorate si pentru ca imi sunt dragi povestile de Duminica, la o cana de cappuccino cu scortisoara si un mic dejun intarziat, un brunch sau, de ce nu, chiar o cina in miez de zi.
Despre pranzul meu de Duminica ar fi cate ceva de spus, pentru ca de fiecare data este diferit: uneori prefer sa fac o plimbare prin oras, sa descopar un Bistro cochet sau un mic restaurant si sa ma las surprinsa de o tarta cu sparanghel sau o supa-crema de morcovi; alteori imi planific din timp cate o reteta sofisticata (un croissant, o paine cu maia sau un panettone) si imi petrec ziua intreaga experimentand diverse aluaturi; pe cand in alte zile prefer pur si simplu sa lenevesc cu o carte intr-o mana si o cana de cappuccino in alta si sa ma rasfat cu un brunch inventat pe loc, compus exact din ce se gaseste prin frigider la momentul respectiv. De aproape trei ani de cand locuiesc in Londra, a devenit un “Expat Sunday Lunch” pranzul asta al meu, iar daca mi-e dor vreodata de ceva, atunci mi-e dor de pranzurile pe care mama si tata le organizeaza in fiecare Duminica (cu telefoane date inca de Vineri pe la toti fratii, in scop de cerecetare prealabila cu privire la eventuale preferinte pentru felul principal ori desert), cu toata familia prezenta, cu mic, cu mare (si cu Patrocle, desigur) cu aperitiv, supa, fel principal si desert, cu povesti nesfarsite si obligatoriu ceva mancarica la pachet :)
Imi iau asadar astazi pranzul (mai exact brunch-ul – pentru ca este una dinte acele Duminici lenese si noncoformiste) in bocceluta si ma indrept cu pasi repezi catre Diana. Draga mea, ma prezint la tine cu un “Expat Sunday Brunch” (vegetarian, desigur) – o reteta cu gust de primavara si cu arome mediteraneene: oua romanesti pe paine de casa cu masline, servite pe un pat de salata de spanac, rucola si rosii cherry, asortate cu baby-mozzarella si masline kalamata.
Reteta este simpla, iar ingredientele pot fi usor adaptate in functie de preferintele personale.
Sunday Lunch cu Andra

Expat Brunch
Ingredients:
- paine cu masline Kalamata si cimbru - 4 felii
- rosii cherry - qb
- baby mozzarella - qb
- masline Kalamata - qb
- rucola - qb
- spanac - qb
- sare roz de Himalaya - qb
- piper negru - qb
- ulei extravirgin de masline - qb
- zeama de lamaie - 2 felii
- otet - 2 lg
Instructions:
1. Painea cu masline Kalamata si cimbru o puteti prepara in casa (click pe link-ul de mai sus), ori puteti cumpara diverse alte variante de la magazine specializate. Taiati 4 felii si prajiti-le usor pe grill.
2. Pentru prepararea oualor romanesti se procedeaza in felul urmator: se pune la fiert o oala incapatoare, umpluta pe trei sferturi cu apa, se adauga o lingurita de sare si doua linguri de otet. Ouale se sparg in recipiente individuale (puteti folosi cescute de cafea). Cand apa incepe sa clocoteasca, se amseteca cu o lingura pentru a forma rotocoale, apoi se adauga treptat ouale. Se lasa la fiert, la foc mediu, timp de 4 minute. Dupa 4 minute, ouale se scot pe un servet de bucatarie si se lasa la scurs.
Sugestie de servire:
Se pregatesc doua farfurii intinse, pe care se aseaza frunzele de spanac si rucola. Se aseaza deasupra cate doua felii de paine, iar pe fiecare felie de paine se aseaza cate un ou. In continuare se adauga rosiile cherry, bulgarii de mozzarella si maslinele. Se condimenteaza cu sare roz de Himalaya, piper negru proaspat macinat, cativa stropi de ulei de masline si cateva picaturi de zeama de lamaie.
Va doresc pofta buna si o Duminica plina de culoare!
Ce v-am spus?!?! Aceasta este Andra si cam asa sunt toate retetele ei: healthy, pline de savoare si de culoare. Pe mine m-a cucerit reteta aceasta, ca doar, are ingredientele mele preferate : branza si masline. Iar un ou romanesc pe o felie de paine prajita, cu masline, nu e de refuzat. De fapt, daca stau bine si ma gandesc, ingredientele se potrivesc atat de bine impreuna incat nu as renunta la nici unul…lol
Cat va notati reteta, va las cu Stacey Kent si va urez o duminica minunata si un pranz delicios oriunde v-ati afla!
Și mie îmi place blogul Andrei. E inovator. Rețeta propusă de ea aș pregăti-o și eu cu mare drag.
cam prost stau eu cu timpul si nu prea mai reusesc sa ma ocup si de blogging, dar vin cu mare drag la sezatoarea voastra!
Andra are un stil lejer de nvidiat. Uite cum poti sa te hranesti sanatos chiar si duminica. De ce sa nu incercam si noi sa ne relaxam macar din cand in cand si sa preparam o astfel de reteta usurica in loc sa robotim o jumatate de zi pentru pranzul de duminica?
Ma bucur ca am trecut pe la voi. Pupici!
Grozav pranz a pregatit Andra!
Sunteti niste dragute, va multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase!
Si in special ii multumesc Dianei pentru invitatie! Te pup draga mea, mi-a facut o mare placere sa iau pranzul in compania ta
O duminica petrecuta in mediul virtual initiat de Diana imi produce bucuria de a lega noi prietenii, bazate pe pasiuni comune si imi prilejuieste ocazia de a-mi imbogati cunostintele culinare.
O reteta simpla este intotdeauna un cistig pentru gospodina.
Aceasta insa are si un aer select, iar imaginea ii sporeste calitatea.
Sa fi răcit sucks big time. Îmi pare rău sa aud
Pe de alta parte, prânzul arata super!