Nu stiu cum sa va spun dar eu m-am cam saturat de iarna. Saptamana aceasta a nins in fiecare zi. O vreme de decembrie. Vreau primavara, vreau soare, vreau ghiocei si viorele, pomi inverziti si cer senin, tril de pasari si…balerine. Da! Mi-e dor de balerinele mele. M-am saturat de haine groase si de cizme. De fular si de manusi. De vreme gri. Mi-e dor de culorile primaverii. De verde crud.
Si daca tot veni vorba de culori, astazi la Sunday Lunch va fac cunostinta cu un blog minunat. Un blog veggie, colorat foarte drag mie. Trebuie sa recunosc ca de cand umblu eu haihui prin blogosfera asta mare am descoperit bloguri deosebite atat in ceea ce priveste calitatea continutului cat si a imaginilor prezentate.
Blogul cu legume al Anei este unul dintre acestea. Un blog modern, orientat spre o nutritie healthy, bogat in continut de calitate, prezentat in imagini de-ti taie rasuflarea. De fiecare data cand citesc un articol al Anei, invat ceva nou, folositor, fie ca este vorba de o reteta, de vitaminele continute de un aliment sau de proprietatile unor plante si ma pierd in imagini superbe.
Dar stiti ce, mai bine ati face voi o vizita Anei si vedeti singuri despre ce este vorba :P.
Haideti acum sa citim povestea Anei despre pranzul de duminica si sa vedem ce reteta ne-a pregatit.
Sunday Lunch with Ana
§§§
Pentru mine duminica este cea mai frumoasa zi din saptamana. Este ziua in care dimineata incepe frumos, fara sunete care distrag, fara masini care trec pe strada, fara zgomot de tocuri grabite – doar cate un ciripit vesel al vrabiutelor care vin pe balcon sa manance semintele pregatite de cu seara
Duminica este ziua in care iau micul dejun tarziu, una dintre singurele zile in care beau cafea, ziua in care ma plimb in parc sau merg cu masina la padurea Snagov, si ziua cand vad numai lume bine dispusa - e ziua cand fac si vad numai ce-mi place. Asta se refera si la mancare. Daca ziua de sambata este dedicata alergaturii la cumparaturi de ingrediente pentru toata saptamana, duminica este ziua cand ma bucur cel mai mult de ele, pentru ca sunt fresh.
Duminica imi place sa gatesc lucruri simple, cu deliciile adunate sambata din toate locurile care imi sunt dragi, cum ar fi taraba cu plante aromatice din Piata Domenii. Imi place sa incerc ingrediente noi pentru a prepara feluri deja cunoscute, feluri populare, pe care sa le transform in delicii vegetariene pline de nutrienti. Asa au aparut burger-ul fara carne sau sushi-ul fara peste.
In piata se simte deja apropierea primaverii, pentru ca gasesti din ce in ce mai multe plante verzi si proaspete. Ieri am gasit buchetele de rozmarin si frunze catifelate de salvie (ador verdele salviei proaspete), si am stiut imediat la ce urmeaza sa le folosesc.
Intotdeauna mi-au placut cartofii prajiti, dar de cel putin 3-4 ani nu am mai facut nici macar o data, pentru ca am inlocuit orice prajeala sau gratar cu prepararea la cuptor. Chiftele vegetale, frigarui de legume, burgeri – pe toate le pregatesc la cuptor, stropite cu un pic de ulei de masline. Cartofi consum foarte rar, asa ca am vrut o alternativa cat mai potrivita cautarilor mele de combinatii sanatoase si pline de nutrienti.
Pentru Sunday Lunch-ul de astazi am pregatit ceva extrem de simplu, extrem de nesofisticat – o alternativa sanatoasa (dar foarte gustoasa) pentru cartofii prajiti - Cartofi dulci crocanti pe care i-am asortat cu un iaurt Chermoula, dupa ideea lui Sarah Britton, una dintre vegetarienele mele preferate.
Sunday Lunch cu Ana

Ingredients:
- Cartofi dulci crocanti
- cartof dulce - 1
- ulei de masline - 1lg
- malai - 2lg
- sare de mare - qb
- piper - qb
- rozmarin - qb
- salvie - qb
- Iaurt Chermoula
- iaurt grecesc - 100g
- patrunjel - qb
- coriandru(frunze) - qb
- usturoi - 1 catel
- ghimbir - qb
- chimen - 1lgt
- coriandru seminte - 1 lgt
- suc lamaie - 1 lamie
Instructions:
Cred ca nu mai este nevoie de interventia mea pentru a va convinge sa vizitati Blogul cu legume.Ati inteles despre ce este vorba si banuiesc ca si voi, ca si mine cosiderati ca Ana este o fata deosebit de talentata.
Si cat admirati fotografiile si va notati reteta, va las cu Bill Withers ( la sugestia Anei) si va urez a Lovely Day si un pranz minunat oriunde v-ati afla!
sigur ca mergem in vizita ! o duminica frumoasa !
Diana, iti multumesc mult pentru prezentare si pentru invitatie!
Buni trebuie sa fie cartofii cu atatea condimente si cu iaurt, nici n-au cum sa fie altfel!
Diana te astept la linky, ti-am raspuns pe blog.
Și eu m-am săturat de iarnă, Diana. Îmi place Sunday Lunch-ul acesta. E sănătos, colorat și plin de viață. Ca și blogul Anei, de altfel.
Trebuie sa fie deliciosi cartofii!
Cunosc cartofii dulci preparati in modul acesta, l-am vazut intr-o emisune si apoi am testat, buni, chiar foarte buni. In schim iaurtul Chermoula spre rusinea mea, nu, dar cu ocazia asta il cunosc si am sa-l pun in practica. Blogul Anei este deosebit, cu o prezentare a retetelor superba si cu fotografii exceptionale, toate felicitarile mele. Acum merg sa-i fac o vizita mai lungutza pentru a o cunoaste mai bine.
Diana rubrica de duminica este un succes, ne faci cunostinta cu o multime de oameni speciali. Te pup.
Frumos pranz, frumoasa reteta si poze. Ana intr-adevar este un mare talent, are un blog foarte frumos!
Atat de simplu si de delicios!
@Coco, ma bucur ca articolul v-a convins sa o visitati pe Ana
@Ana, eu iti multumesc pentru ca ai acceptat invitatia mea si ne-ai pregatit o reteta minunata.
@Any, pe mine m-a cucerit reteta asta si o sa ii fac si eu cu siguranta.
@Alina, draga, te inteleg perfect. Eu nu mai suport ninsoarea. Cat despre blogul Anei, pot sa spun ca imi place mult.
@Haplea, cu siguranta, la cum arata
@Multumesc Emma. Acesta era si scopul initiativei Sunday Lunch, sa cunoastem oamenii speciali din spatele blogurilor.
@Paula, sunt de acord cu tine in ceea ce priveste blogul Anei.
@Alina, reteta asta confirma principiul “simplu si bun” .
Va pup si va urez o saptamana frumoasa.