Hello Sunday!
O duminică de august cu dor de ducă – cam așa e astăzi – o duminică cu dor de munte, de aer curat și proaspăt, de verde crud, de peisaje de-ți iau răsuflarea, de farmecul rustic al orășelelor de munte cochete și aranjate care-și etalează culorile vesele ale florilor alintate de soarele blând ale cărui raze își fac loc prin umbra deasa a pădurii. Duminica voastră cum e? Cu dor de ducă sau nu, nu am uitat însă de momentul cel mai îndrăgit al săptămânii, întâlnirea cu prietenii la prânz. Astfel, ne întâlnim și astăzi să povestim și să ne desfătăm cu bunătățile pregătite de invitata noastră dragă, Mihaela @ Voguisine.
Voguisine – “An exploration of various in vogue cuisines in a search for tasty new foods and recipes” – aceasta este descrierea care ne anticipează o oarecare eleganță și un anume standard a ceea ce va urma, eleganță pe care o exprimă și numele, care mi-a atras atenția prin rezonanța sa și care mi se păru original, rafinat și subtil totodată. Deși în lucru, Voguisine promite mult și cred că va fi un blog reușit, “classy”, considerând rețetele deosebite propuse și atât de frumos explicate și ilustrate în imagini încântătoare pe pagina sa. Să sperăm ca Mihaela nu ne va mai face să așteptăm mult până ne va invita să-i vizitam căsuța cea nouă ;).
Acum haideți să vedem cu ce ne încântă astăzi și să aflăm ceva mai multe despre ea citindu-i povestioara de prânz
§§§
Sunday Lunch cu Mihaela
Prânzul în copilărie era fascinant…..trebuia să savurăm doar bunătățuri la care mama a trudit încă de dimineață și la o singură strigare eram toți în jurul mesei la locurile deja știute.
Avem cum toții o viață alertă și poate nu ne permitem să petrecem foarte mult timp alături de cei dragi dar, măcar o dată pe săptămână, duminica, încercați să vă strângeți la masă și să vă bucurați de cel mai de preț lucru – familia. De ce? Veți descoperi cu siguranță că veți dori și voi să vă puneți dorințe mari ca ale mele….
O dorință mare ar fi ca toate zilele să fie duminică și viața să fie mereu așa liniștită și veselă ca toate prânzurile noastre de duminică. Puteți încerca și voi un prânz împreună într-o duminică cu sau fără … un dulce care te ademenește să cazi în păcatul caloriilor cum e la noi de fiecare dată. Cu siguranță veți redescoperi adevărata relaxare și adevăratele plăceri, cele pe care ți le oferă doar familia. Duminica e făcută pentru a uita tot, pentru odihnă, pentru a-ți reîncărca bateriile, pentru a te rupe de stresul zilei și pentru a lua gura de aer necesară unei noi săptămâni. Liniștea vine întotdeauna din familie.
Avem des invitați la masă și încerc tot timpul să-i impresionez cu preparate delicioase dar, în special cu ce îmi place mie cel mai mult să gătesc – deserturile. Tocmai din acest motiv ceea ce am pregătit pentru astăzi este un tort răcoritor cu fructe de pădure pentru că ieri am sărbătorit, chiar dacă eram la depărtare de casă, cei 33 ani de la nunta părinților mei.
Să aveți o duminică minunată!
Sunday Lunch cu Mihaela

Tort răcoros cu fructe de pădure
Ingredients:
- pișcoturi - 40 - 45
- brânză mascarpone Exquisa - 500g
- gălbenușuri - 4
- zahăr pudră - 300g
- esență de vanilie - 3 picături
- coniac - 2 lingurițe
- frișcă Hulala - 300ml
- fructe de pădure - 1 kg ( zmeură, fragi, coacăze, mure și afine)
Instructions:
- Pentru început fructele de pădure le spălam foarte bine dar, într-o strecurătoare, pentru că sunt foarte delicate. După spălare le lăsăm la scurs pe prosoape de hârtie.
- Separăm gălbenușurile de albușuri pentru a începe mixarea gălbenușurilor cu esența de vanilie și zahărul pudră. Se poate observa că se obține o cremă untoasă peste care adaugăm coniacul și brânza mascarpone. După o amestecare omogenă a ingredientelor dăm crema rezultată la frigider.
- Începem să batem frișca cu 2 linguri de zahăr pudră și o dăm și pe aceasta la rece .
- Forma de tort începem să o tapetăm cu pișcoturi pe margini dar și pe fundul ei.
- După ce cremele au stat intre 15-20 min la frigider începem aranjarea tortului: punem peste pișcoturile de pe fundul tăvii un strat de fructe, unul de crema, unul de pișcoturi, fructe, crema, fructe și la sfârșit ornăm cu frișcă.
- Se lasă cel putin 2-3 ore la frigider dar, de preferat ar fi peste noapte astfel încât să se înmoaie pișcoturile . Se scoate din formă şi se ornează cu fructe și cu frunzulițe de mentă după bunul plac.
O altă poveste frumoasă, un alt prânz de duminică reușit. Happy anniversary părinților Mihaelei ! Cred că melodia aleasă de Mihaela este mai mult decât potrivită unui astfel de eveniment
S-aveți o duminica cu soare și un prânz savuros oriunde v-ați afla!
Tortul este delicios. La multi ani cu sanatate parintilor!
Pingback: Voguisine » Tort racoros cu fructe de padure