Hello sunny Sunday!
Calda luna a lui Cireșar sugerează începutul vacanțelor și ne face să visăm la plaje întinse, la mări mari și munți mărunți. Planuri de vacanță, rezervări, indecizii, bagaje – activități tipice lunii iunie. Unii poate s-au întors deja și trăiesc din amintirile vacanței abia trecute cu gândul la următoarea. E frumoasă vara. Și mai frumos este că ne revedem din nou într-o duminică de iunie la un Sunday Lunch de vară, cu oameni frumoși și talentați ca toate duminicile noastre petrecute împreună.
Și astăzi vă primesc cu flori, trandafiri pentru voi care reușiți să furați din timpul vostru câteva momente pentru a participa la “șezătorile noastre” de duminică cu povești minunate și oameni dragi într-o atmosferă caldă și prietenoasă (creată de voi în primul rând și de invitații noștri) și pentru invitata mea deosebita de astăzi.
Sunday Lunch cu Diana – nu, nu este vorba de mine ci de draga mea tiza, Diana @ Can’t boil an egg , o tânără deosebită, foarte populară între foodie, care ne va încânta și astăzi cu ceva bun, asa cum ne-a obișnuit deja. Am cunoscut-o pe Diana relativ târziu ( spre rușinea mea ) citind interviul sau de pe Mixtopia – La masă cu Can’t boil an egg ( interviu pe care va invit să-l citiți dacă nu ați făcut-o deja) și trebuie să recunosc că a fost love at first sight. Nu poți să nu te îndrăgostești de blogul Dianei – un blog complet, elegant, cu un conținut impecabil, rețete dintre cele mai variate și imagini mai mult decât încântătoare. Fiecare articol este scris cu pasiunea unui om care iubește ceea ce face și aceasta reiese din cuvintele alese , din modul de expunere a rețetelor și din imaginile superbe. Imaginile Dianei vorbesc de un suflet delicat și talentat, un foodie îndrăgostit de ceea ce face care încearcă prin articolele sale să transmită pasiunea sa și care nu se limitează doar la simpla publicare a unor rețete. Cred că în aceasta stă ineditul lui Can’t boil an egg – dincolo de orice rețetă e altceva, o poveste, pasiune, talent, ceva nou, o informație utilă etc. Să nu vă lăsați păcaliți de numele blogului pe care l-am considerat oarecum ironic – deoarece Diana, nu numai că știe să fiarbă un ou, ba chiar știe să pregătească preparate cu un nivel ridicat de dificultate. Veți găsi o gamă variată de rețete de la aperitive, la feluri principale, pâine, salate, deserturi și deserturi festive. Îmi amintesc că prima data când i-am pășit pragul, mă simțeam ca Charlie la Fabrica de Ciocolată sau ca un copil lipit cu nasul de vitrina unei cofetării și nu știam încotro să-mi îndrept privirea. O lume de poveste creată din rețete minunate ilustrate cum nu se poate mai bine. Deosebită mi se pare gama de rețete 100% Natural de curând inițiată. Good work, Diana Keep it up! <3
Deși ar mai fi multe de spus, nu o să vă mai bat la cap întrucât e momentul Dianei si va invit sa citim împreună povestea sa și să descoperim cu ce ne încântă astăzi, într-o duminica însorită de iunie.
§§§
Sunday Lunch cu Diana
Duminicile sunt călduroase, cele mai călduroase, indiferent de temperatura pe care o indică termometrele! Duminicile sunt petrecute în sânul familiei, piatra de temelie a unui om sănătos! Clișeu sau nu, duminicile în familie nu pot fi altfel decât călduroase. Răsfățul într-o zi de duminică este maxim, iar timpul petrecut la masă alături de cei dragi este cel mai minunat!
Pregătirea prânzului se face cu mare fast într-o bucătărie primitoare și aburindă, din care vin cele mai plăcute miresme. Într-o duminică obișnuită, de pe masa de prânz nu lipsește puiul la cuptor sau peștele la grătar, alături de o varietate mare de legume. Acest fel principal de mâncare nu ridică pretenții deosebite, nivelul de implicare fiind unul minim. Creativitatea și imaginația însă ating cote maxime atunci când vine vorba de desert. Pregătirile pentru desert pot începe chiar și cu două zile înainte, în funcție de gradul său de complexitate, dar și de dispoziție și anotimp. Niciodată nu voi petrece sâmbăta sau duminica lângă cuptor dacă afară sunt 35 grade! Însă nu pot spune la fel despre zilele de iarnă, când statul în preajma cuptorului nu numai că este tolerabil, dar și produce încântare și dă tuturor o stare de bine!
Făcând dintr-o poveste lungă una scurtă, prânzul din fiecare duminică se ia în familie, în jurul unei mese mari, cu toți cei dragi alături, prea puțin contând ce avem pe masă! Ideea unui prânz de duminică reușit rămâne aceeași : familia reunită în jurul mesei, povești depănate în tihnă și răsfăț!
În această duminică, pe lângă felul principal, am ales să pregătesc tiramisu la pahar, desertul cel mai îndrăgit de soțul meu. De-a lungul timpului, am prezentat pe blog tiramisu în diferite forme și combinații, însă acum vă prezint cea mai simplă modalitate de preparare și servire a acestui desert irezistibil.
Tiramisu la Pahar

Ingredients:
- mascarpone - 500g
- gălbenușuri - 3
- zahăr pudră - 100g ( sau după gust)
- frișcă bătută - 200ml
- pișcoturi - 20
- cacao neagră - 1lgt
- cafea naturală îndulcită - 200ml
Instructions:
- Se mixează gălbenușurile cu zahărul pudră și esența de vanilie pe baie de aburi până când zahărul se topește complet și amestecul devine albicios.
- Lăsăm amestecul să se domolească, timp în care mixăm energic crema mascarpone. Se adaugă cremei mascarpone amestecul de gălbenușuri cu zahăr, mixând energic.
- În final, se încorporează frișca bătută, amestecand usor cu o spatula! Opțional, se poate adăuga o lingură-două de rom sau coniac.
- Pișcoturile se sfarmă cu ajutorul robotului de bucătărie. Se adaugă și lingurița de cacao neagră, după care se adaugă suficientă cafea (îndulcită și răcită) astfel încât pișcoturile să fie umede și aromate.
- Pentru servire se folosesc patru pahare cu picior, în care se alternează crema mascarpone cu pișcoturile umezite, astfel încât primul și ultimul strat să fie de cremă. Ultimul strat de cremă se șprițează cu un varf rotund sau stelat. Se dau paharele la rece până în momentul servirii (minim o oră).
- Înainte de servire, paharele cu tiramisu se garnisesc cu cacao cernută.
O altă poveste minunată, un alt prânz de duminică! Desertul Dianei e mai mult decât potrivit pentru zile de vară, savurat în mood de răsfăț de vacanță.
Vă las cu Ed Sheeran la sugestia invitatei noastre și vă urez o duminică fantastică oriunde v-ați afla! Nu uitați să vă răsfățați cu ceva bun
Ce minunat tiramisu. Foarte bun. O duminica frumoasa!
Minunata fata Diana, minunat blog! o duminica frumoasa sa aveti!
minunat desertul…super poze! o duminica faina
ce bine arata in pahar . Duminica frumoasa sa aveti!!
Un dulce ce vine ca punctul pe i subliniind frumusetea duminicilor petrecute in familie.
Diana are un blog minuat! Tiramisu arata grozav si-mi place tare mult si relatarea ei.
Orice cuvinte as folosi, ar fi neindestulatoare ca sa iti pot multumi pentru invitatie, gazduirea umilei mele retete pe un blog atat de indragit ca al tau si pentru cuvintele atat de frumoase pe care le-ai adresat mie si blogului meu!
Multumesc, draga Diana!
Sunt mai mult decat incantata sa ma aflu astazi aici, si voi reveni oricand cu drag!
Pupici :*
Draga mea tiza, eu iti multumesc pentru ca ne-ai oferit un Sunday Lunch minunat cu o reteta mai mult decat potrivita zilelor de vara si cu o poveste calda si incantatoare, lasandu-ne sa vedem putin din ceea ce se afla dincolo de Can’t boil an egg. xoxo