Hello there! Long time , no see! :)
Chiar dacă nu prea m-am făcut auzita săptămâna ce-a trecut , nu înseamnă ca am uitat de voi. Deși nu cred ca mi-ați simțit lipsa :). Oricum , ideea este ca am avut o săptămână nebuna, nebuna și nu prea am reușit sa ma organizez sa fac tot voiam. Cert este ca am fost ocupata și cu mutatul ;). Si știți voi cum este când trebuie sa te organizezi sa te muti cu cățel, cu purcel în casa noua. Ca despre aceasta este vorba Da, știu, nu e prima data când ma mut și poate par cam nehotărâtă ( cine știe ce-ar spune un psiholog despre atâtea schimbări !
…oh, dar mai bine nu ma gândesc, deși ar fi suficient sa o întreb pe sora mea, văzând ca am shrink-ul in familie :P ) Dar cred ca oriunde ai fi, e important sa te simți ”acasă”. De aici schimbarea.
Dupa cum ați observat, ne-am mutat în căsuță noua și sunt tare fericita sa o inaugurez cu un eveniment tare drag mie, Sunday Lunch. Mai e câte ceva de făcut si de aceea va rog sa fiți îngăduitori o vreme dar eram nerăbdătoare sa va spun ca acum suntem aici ;).
Sper sa nu se supere nimeni ca Sunday Lunch duminica aceasta îl petrecem împreună at my new place.
Dar sa revenim la Sunday Lunch deoarece acesta este subiectul acestui post. Ca în și în celelalte duminici, și astăzi avem printre noi o fata deosebit de talentata și normal, “suferinda” de patima gătitului :). Si va mai spun ca suntem norocoși ca e aici și ca nu a fost simplu sa găsim duminica cu pricina. But, hey, we’ve made it! Hmmm…dar despre cine-o fi vorba?!?!
Nu va mai țin pe jar și va spun ca astăzi vom descoperi povestea prânzului Angelei @ Delicious Flavours. Bănuiesc ca marea majoritate o cunoașteți deja pe Angela și blogul ei plin de culoare și rețete deosebite dintre cele mai variate. Dacă nu, ați face bine sa va organizați o vizita cât mai repede ca aveți ce învață de la ea.
Face niște torturi de pici, iar în caz de căutați ceva dulce, la ea găsiți cu siguranță o rețetă care sa va scoată din impas. Iar rețeta sa Rotolo cu spanac si ricotta a fost un real succes
Haideți sa citim povestioara ei împreună și sa aflam mai multe despre fata din spatele aromelor delicioase.
§§§
Sunday Lunch cu Angela
Draga de Diana m-a invitat cu muuult timp în urma sa dezvălui ce înseamnă pentru mine masa de Duminica…m-am tot programat și reprogramat la ea, dar într un final m-am eliberat si eu putin si sunt aici sa povestim putin
O sa încep prin a va destăinui faptul ca mie îmi place sa stau în pijamale toată ziulica (plsss, nu radeti de mine).
Chiar dacă este vorba de Duminica, ma trezesc devreme (fiind obisnuita din timpul saptamanii), pregatesc micul dejun pentru mine si sotul meu, dupa care fac o pauza scurta si ma apuc de mancare. La noi nu exista masa fara toate cele trei feluri de mancare – supa, fel principal si desert. Este valabil pentru fiecare zi din saptamana, doar deserturile mai lipsesc, dar foarte rar Duminica intotdeauna stam la masa toata familia, ma refer la noi doi si parintii mei, caci din pacate in restul zilelor ne vedem doar seara. Cel mai des, Duminica facem supa de pui cu taitei de casa, felul doi variaza in functie de ”poftele” celor dragi
, iar desertul il pregatesc Sambata. Dupa ce papam ne place sa inchiriem niste dvd-uri si sa ne uitam la filme pana seara, asta in cazul in care nu avem alt program. Cam asa se desfasoara la noi ultima zi din saptamana….adica RELAX
Dupa aceasta mica introducere nu-mi ramane decat sa va prezint doua retete foarte dragi mie, ambele avand influente in bucataria ungureasca. Va mai spun doar ca felul principal este si mai gustos daca este pregatit la ceaun in aer liber
Sunday Lunch cu Angela

- Tocăniță picanta cu galuste (Pörkölt Nokedlivel)
- Tort cu crema de ciocolata și vișine (Lúdláb torta)
Ingredients:
- Tocanita
- fleica de porc - 500g
- ceapă - 1
- ardei verde - 1
- ardei kapia - 1
- roșii - 2
- boia de ardei dulce - 1lgt
- boia de ardei iute - 1lgt
- pasta de ardei iute - 1lgt
- vin roşu - 100ml
- chimen măcinat - qb
- sare - qb
- piper - qb
- Galuste
- faina - 400g
- oua - 3
- ulei - qb
- apa - qb
- sare - qb
- Tort
- Blat (27cm)
- cacao - 2lg
- apa clocotita - 60ml
- oua - 2
- zahar - 100g
- ulei - 40ml
- faina - 9og
- praf de copt - 1/2plic
- Crema
- smantana pentru frisca - 250ml
- zahar - 200g
- unt - 200g
- ciocolata - 170g
- visine din compot - qb
- Glazura
- ciocolata - 150g
- ulei - 1/2lg
Instructions:
1. Tocanita picanta cu galuste
(Pörkölt Nokedlivel)
Spalam carnea in mai multe ape, o curatam si o taiem cubulete mici. Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei de masline, pana devine sticloasa. In acest timp taiem cubulete ardeii si rosiile. Luam de pe foc ceapa, adaugam boiaua, pasta de ardei, chimenul si sarea, adaugam imediat o lingura de apa, amestecam si punem inapoi pe foc. Dam focul mai tare, adaugam carnea si amestecand din cand in cand lasam pana se albesc cubuletele de carne, dupa care adaugam si ardeii. Adaugam 1/2 pahar de apa calda si vinul rosu. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic cel putin 90 minute. Daca este cazul mai adaugati putina apa fierbinte (nu rece, deoarece se intareste carnea). Cu vreo 15 minute inainte de a fi gata, adaugam cubuletele de rosii si mai asezonam cu sare si piper dupa gust.
In timp ce fierbe tocanita putem pregati galustele. Prima data vom pune multa apa la fiert cu o lingurita de sare. Cernem faina, adaugam cele trei oua si incepem sa amestecam cu o lingura de lemn, adaugam putina sare, aprox o lingura de ulei si treptat apa cat cuprinde pentru a obtine un aluat elastic care sa nu fie tare dar nici sa curga. Trebuie sa avem grija sa fie fin fara gogoloase. Cand apa fierbe, cu ajutorul unei ustensile speciale se rup galustele in apa clocotind, daca nu aveti aceasta ustensila rupeti cu o lingurita mica. Lasam sa fiarba pana se ridica toate la suprafata (aprox 10 min), dupa care strecuram si spalam sub un jet de apa rece. Stropim cu putin ulei de masline si amestecam sa nu se lipeasca intre ele.
Servim cu tocanita si presaram deasupra patrunjel proaspat.
2. Tort cu crema de ciocolata si visine
(Lúdláb torta)
Incepem cu crema, punem toate ingredientele (mai putin visinele) intr-un vas pe foc mic si amestecam pana se topesc toate (atentie, sa nu fiarba). Turnam intr-un vas de plastic sau inox si dam la frigider/congelator cel putin 2 ore. Daca aveti timp puteti pregati aceasta crema cu o seara inainte si lasati la rece pana ziua urmatoare.
Pentru blat, vom incalzi apa si o turnam treptat peste cacao amestecand sa nu formeze cocoloase. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, iar cand incepe sa devina tare adaugam jumatate din cantitatea de zahar. Punem deoparte si mixam galbenusurile cu restul de zahar pana se deschide la culoare si isi mareste volumul, adaugam treptat uleiul, apoi incorporam amestecul cu cacao (usor racit). Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, dupa care cu ajutorul unei spatule incorporam spuma de albusuri.
Turnam compozitia intr-o forma rotunda (27 cm) tapetata in prealabil cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit (180 grade) circa 40-45 minute. Facem testul cu scobitoare si cand este gata scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca complet.
Scoatem crema din frigider/congelator si mixam la viteza mare pana se intareste. Adaugam visinele scurse si tamponate cu un servetel de bucutarie, amestecam si intindem in strat uniform peste blat. Pentru glazura topim ciocolata pe baie de aburi, adaugam uleiul si amestecam bine. Fixam un inel reglabil pe tort si turnam glazura fara sa nivelam cu nimica, doar inclinam in stanga si dreapta pana se niveleaza singura. Dam la frigider cel putin 2 ore dupa care decoram dupa bunul plac :)
Se feliaza cu ajutorul unui cutit cu lama incalzita la flacara de la aragaz sau sub apa fierbinte si se taie usor prima data glazura apoi mergeti cu cutitul pana jos.
Va doresc pofta buna si o Duminica relaxanta&delicioasa! ♥♥♥
Inspiratie tort: http://citromhab.blogspot.ro/
Ce frumos! Angela draga, sa știi ca eu nu rad deoarece și mie îmi place sa stau duminica în pijama. Cat despre rețete, nu pot sa spun decât… wow! Nu am prea multe cunoștințe în ceea ce privește bucătăria ungureasca și ma bucur ca am avut ocazia sa învăț ceva nou.
O alta poveste frumoasa, un alt prânz de duminica!
Va las cu Mika la sugestia Angelei si va doresc o duminica minunata si un pranz delicios oriunde v-ati afla!
Hellooo, nici nu stiu cum se spune la casa noua, dar iti doresc din suflet toate cele bune, iar atunci cand treci pragul casei sa simti cu adevarat ca esti acasa
Iti multumesc ptr cuvintele frumoase si ma bucur ca-ti place ce am pregatit pentru aceasta Duminica!
Have a nice day, kisses! <3
Eu îți mulțumesc pentru ca ai acceptat invitația și ai impartasit cu noi aceste rețete minunata. O duminica frumoasa îți doresc! <3
Felcitari pentru casuta noua, sa fie cu noroc! :*
Angela ne incanta mereu cu bunatati si de fiecare data vine cu ceva special, elegant si delicios. Felicitari pentru pranzul delicios de azi!
Va pupacesc pe amandoua!
Multumesc, Alina. Te pup si eu <3
Îmi place noul aspect al blogului tău. Felicitări! Pe Angela, o cunosc (virtual vorbind) și-mi place tot ce face ea, pentru că o face cu multă dăruire și implicare. Te pup, Diana!
Multumesc, Alina. Te pup si eu
Felicitari pentru noua casuta, e foarte aratoasa!
Îmi place mult acest gen de tocanite. Arata foarte bine!
Chiar am facut o reteta care provine din colectia Angelei! Rulouri cu spanac si ricotta. Delicioase!
O duminica frumoasa va doresc!
Multumesc, draga mea Maya. Si eu am facut rulourile cu spanac!! Lecker
O duminica frumoasa si tie!
Sa va bucurati de casuta si sa o stapaniti sanatosi!!
Angela, multumim de minunatiile oferite, tortul m-a dat gata din prima. Te pup!