Cu ceva timp în urmă vă vorbeam de una din combinațiile mele preferate când e vorba de dulciuri și vă spuneam ce minuni se întâmplă când portocalele întâlnesc ciocolata. Ei bine, magia nu se sfârșește aici. Știm cu toții că rareori putem da greș cu un desert cu ciocolată dar dacă ciocolata întâlnește căpșunele atunci desertul e ridicat la nivelul sublimului. Gândiți-vă doar la niște căpșune scufundate în ciocolată cremoasă, la clasica fondue de exemplu. Oh, da, this is heaven! Cam așa e tarta despre care vă voi povesti astăzi: o crustă crocantă de biscuiți ciocolătoși, un ganache fin și cremos și niște căpșune îmbujorate și proaspete.
Deși se face doar în câteva minute, este tarta perfectă pentru orice ocazie specială, delicată și plină de savoare va cuceri cel mai mofturos palat.
Prospețimea căpșunelor completează perfect finețea cremei de ciocolată și crocantețea biscuiților într-un desert divin. Am ezitat puțin când a trebuit să aleg biscuiții pentru bază. Reteta originală menționa Oreo dar eu am decis să folosesc biscuiții mei preferați – Pan di Stelle – biscuiții care m-au cucerit cu mulți ani în urmă când ne-am mutat aici. Nu sunt o mare consumatoare de biscuiți dar aceștia sunt delicioși.
Tartă cu căpșune și ciocolată

Rețetă adaptată după Home cooking adventure
Ingredients:
- Crusta
- Biscuiți Pan di Stelle - 330 g
- unt topit - 110 g
- Crema
- ciocolată cu lapte - 200 g
- ciocolată amăruie - 100 g
- frișcă naturală - 200 ml
- Topping
- căpșune - 300 g
- migdale mărunțite - qb
Instructions:
- Amestecăm biscuiții măcinați cu untul. Turnăm amestecul în tavă și presăm cu degetele pentru a o distribui uniform pe toată suprafața și pe pereții tăvii. Dăm tava la rece în timp ce preparăm ciocolata.
- Încălzim frișca într-o crăticioară la foc mic având grijă să nu fiarbă. O răsturnăm peste ciocolata ruptă în bucăți și așteptăm 2' , timp în care ciocolata se va topi. Amestecăm cu un tel pentru a obține un ganache omogen. Turnăm ciocolata în tavă peste baza de biscuiți.
- Curățăm căpșunele și le așezăm peste ciocolată. Dăm tarta la rece cel puțin 2 ore înainte de a o servi. Eu am lăsat-o toată noaptea.
- Ornăm tarta cu migdale mărunțite sau fulgi de migdale.
Enjoy!
Cu puține ingrediente într-un timp relativ scurt am pregătit un desert minunat care ne-a făcut o zi de duminică mai frumoasă și nu întâmplator în acea duminică se sărbătorea ziua mamei în Italia (așa se explică si trandafirii din poza de mai sus).
Îmbrățișări milaneze,
Diana
Your blog is impressive, thanks to the quality of your recipes & other content. We would be glad if you would participate on Contestchef so that your quality recipes can contest with other such bloggers/ recipe creators and win accolades from various players in the global food industry.
Contestchef is a global forum for food/ recipe bloggers to showcase their skills to the world. This is a one of a kind concept and backed by food conglomerates around the world. Several recipe creators/bloggers are already contesting on Contestchef.
Click to join Contestchef
Sincerely,
Nandy
Contestchef