Căldură mare, mon cher!
Nu știu cum este pe la voi, dar aici ultimele zile au fost insuportabile…”manca l’aria”, cum spun italienii… E cald, arșiță mare…nu avem chef de nimic…stăm la răcoare … așteptăm vacanța … dar, ca să dăm un minim de suportabilitate acestor zile călduroase avem nevoie de ceva bun…poate de ceva dulce…cum ar fi .. uhmmmm…un cheesecake rece, rece ! Ce ar putea fi mai bun decât o felie rece de cheesecake cu un sos proaspăt dulce acrișor de căpșunele ?

Cheesecake cu Căpșune

Ingredients:
- biscuiți integrali Digestive - 180g
- zahăr brun - 2lg
- unt - 75g
- brânză Philadelphia - 320g
- zahăr - 200g
- frisca lichida - 200ml
- ouă - 4
- suc de lămâie - 1/2 lamaie
- pastaie de vanilie - 1
- coajă de lămâie - facultativ
- Topping
- căpșune - 500g
- apă - 200ml
- zahăr - 100g
- amidon - 2lg
Instructions:
- Fărâmițați biscuiții bine de tot ( puteți folosi un robot sau doar puțintică răbdare și voința voastră de a-i mărunți cu propriile degetele) și amestecați-i cu zahărul brun și cu untul la temperatura camerei pentru a obține ceea ce va deveni blatul prăjituricii noastre.
- Ungeți o forma cu pereții detașabili ( 24cm) cu puțin unt și distribuiți "blatul" din biscuiți în mod uniform (se îmbracă și pereții tăvii câțiva cm, puțin mai sus de jumătate) pentru a evita o baza cu denivelări. Se modelează destul de ușor, deci nu ar trebui să aveți probleme.
- Lăsați tava la rece cât timp preparați crema de brânză.
- Amestecați brânzica Philly cu frișca și zahărul cu mixerul la viteza mica. Adăugați coaja de lămâie rasă, sucul de lămâie și semințele de vanilie. Încorporați ouăle unul câte unul amestecând ușurel. Ideea e să nu le bateți deoarece o cremă de brânză foarte aerata va duce la un cheesecake plin de cracks, și vă amintesc ca pregătim strawberry cheesecake și nu cracked cheesecake ;)
- Scoateți baza prăjituricii de la rece și turnați crema de brânză. Bateți tava de masa vreo câteva ori sa iasă aerul ce-a mai rămas, dacă a mai rămas ceva.
- Coaceți în cuptorul încins la 160° timp de 55'. Dacă vreți, puteți pune un vas cu apa în cuptor pentru a asigura o coacere uniformă și a evita eventualele fisuri de care vorbeam mai înainte.
- Trecute cele 55' necesare coacerii, lăsați prăjiturica în cuptor să se răcească lent căci schimbările bruște de temperatura pot crea, din nou, fisuri nedorite. Cam alintată prăji asta a noastră, dar, ce sa-i faci, fiecare cu toanele ei .
- În timp ce se odihnește în cuptor pregătiți toppingul de căpșuni: Spălați și curățați căpșunele și faceți un piuré cu un mixer vertical. Adăugați apa, zahărul și amidonul și mixați ușor. Puneți compoziția obținută într-un vas la foc mic amestecând în continuu . Veți observa cum începe să se îngroașe ușor până devine de o consistență densă și lucioasă. Lăsați să se răcească.
- Turnați peste cheesecake-ul care s-a răcit în cuptor și dați la rece. Cu cât stă mai mult la rece, cu atât mai bine. Toppingul, care la rece devine ușor gelatinos, completează gustul delicat al prăjiturii dându-i o nota fresh , savuroasă.
De look nu vă mai vorbesc, se vede cred ce "happy" e , moțată așa cu roșu:)
În general, prăji asta năzdravană și alintată e mai bună când e pe terminate, și de regulă, cea mai și cea mai bună e ultima felie
Să aveți un weekend frumos și nu uitați să vă răsfățați cu ceva bun cum ar fi o felie de cheescake cu căpșunele :)
Poftă bună!
Note:
Pentru o consistență mai cremoasă puteți înlocui jumătate din cantitatea de crema de brânză cu mascarpone
Arata genial! Trebuie incercata!
Merita incercata ;). Multumesc de vizita .
asta-i desmat total care trebuie incercat.Arata minunat ca sa nu mai zic de poze.Un weekend minunat iti doresc
Musai trebuie incercat, Ioana. Iti doresc si eu un weekend minunat. Pupici
Și aici a venit căldura și nu prea îmi convine. Chiar că merge o felie rece de cheesecake, Diana.
Stiu ca asi tu faci un cheesecake buuuun tare, Alina! Nu mai sta pe ganduri
Weekend frumos.
Mai fata mai, ai reusit din nou sa-mi produci fiori cu deliciosenia asta. Ia spune e bine sa poftesc de dimineata la bunati de astea colorate?
E foarte bine! Cum altfel sa incepi weekendul ;). Te pup Alina si coloreaza-ti weekendul si tu cu ceva bun
Ce ar putea fi mai bun? Nimic. Arata superb cheese cake-ul, de cat de bun poate fi nici nu-mi pun problema. Ca intotdeauna o prezentare superba, felicitari.
Multumesc Emma. Pupici.
Foarte bun!! Am facut si eu in weekend, doar un pic schimbata reteta.
Abia astept sa vad reteta ta. Partea frumoasa la cheesecake e ca il poti face cum vrei
Cu siguranta nu m-as satura cu o singura felie!
Am avut aceeasi problema, Cristina
Yummy! It looks sooooo delicious (: I like all kind of cheesecake but I’ve never tried one …
But the cheesecake I most prefer is with strawberries! Yeah, love it so much (;
Yours looks so delicious… slurp!
Have a nice day, dear.
Incoronata.
Cara Inco, grazie per la visita. Se ti piace cosi tanto il cheesecake dovresti porvare a farlo a casa. Ci vuole un’attimo ed e’ vreamente buonissimo. Anche a me piace un sacco. :). Un abbraccio. (C’e’ anche la versione in inglese della ricetta
).
Pingback: Disturbingly Delicious - Caramel Cheesecake with Walnut Crunch
Beautiful photos. I just love cheesecake and your photos remind me again that it’s time to do one. Have a nice week
Thank you, Liliana. I adore cheesecake too and I think I’m gonna make another one soon.
Pingback: Diana Duca, tiza mea oglindită într-o farfurie cu Bonet - Dor de Duca