Nu știu dacă v-am spus, dar iubesc bucătăria italiană pentru simplitatea ei pe care am învățat să o apreciez în ultimii multi ani de când locuiesc aici. De cele mai multe ori cu ingrediente dintre cele mai simple se obțin rezultate deosebite și sănătoase în același timp. Sunt de acord că un rol important îl are calitatea ingredientelor, dar, atunci când învățăm că mult nu înseamnă neapărat bun și că o învălmășeală haotică de ingrediente ucide produsul finit, ca și timpii lungi de fierbere și coacere, înseamnă ca suntem pe drumul cel bun în bucătărie :).
Revenind la bucătăria italiană, rețeta ce urmează demonstrează exact cele spuse mai sus: într-un timp relativ scurt, cu ingrediente puține, veți obține niște paste “da leccarsi i baffi” cum spun italienii :D
Spaghetti ai Gamberi

Italian Cuisine
Ingredients:
- spaghetti - 160g
- creveți - 150g
- roșii cherry - 10
- usturoi - 2 căței
- măsline de Taggia - 10
- capere - 1lg
- vin alb sec - 70ml
- ulei de măsline - 3lg
- sare roz de Himalaya - qb
- piper Tellicherry - qb
Instructions:
- Se pune apa cu sare la fiert pentru paste
- Într-o tigaie se încinge uleiul cu usturoiul și se adaugă creveții spălați și uscați cu un prosop de hârtie.
- Se sotează cca 1' după care se adaugă vinul și se lasă la foc iute până alcoolul se evaporă.
- Se adaugă roșiile cherry tăiate în jumătate, măslinele și caperele și se călesc la foc mic până sosul se leagă.
- Între timp se fierb pastele al dente, se scurg și se pun în tigaie peste sosul cu creveți. Se scutură tigaia bine de câteva ori până pastele sunt amestecate bine cu sosul, se adaugă pătrunjelul și se asezonează cu sare și piper proaspăt măcinat.
- Se servesc calde cu un pahar de vin alb
Poftă bună!
În cazul în care vă place și vouă bucătăria italiană (și nu numai) însă timpul nu vă permite să gătiți din diferite motive, vă sugerez soluția care vă va scoate cu siguranță din impas, portalul FoodPanda.ro, care facilitează și gestionează livrările la domiciliu. Cu FoodPanda aveți la dispoziție o gamă variată de preparate specifice bucătăriilor lumii prin meniurile tuturor restaurantelor din zona voastră. Ba mai mult, vă puteți comanda mâncarea preferată instalându-vă aplicația pentru mobil FoodPanda. Se pare că niciodată nu a fost mai ușor să îți comanzi mâncarea online ( și da, vă invidiez că voi vă puteți bucura de serviciile oferite de FoodPanda).
Hugs and kisses!
xoxo
Eu tot timpul am numit mancarea itliana”comfort food”. Pe mine m-a cucerit atat prin simplitate cat si prin gust . Pacat ca sunt la mii de km ca ti-as fi facut o vizita de dragul spaghetelor
Ufff, daca erai mai aproape Violeta! Poate intr-o zi, cine stie , vom manca niste paste impreuna
Ma queste foto sono da urloooo!!! Bravissima Diana! E la ricetta è strepitosa. Baci simo
Grazie Simo! Un bacione <3
Superbe poze! Arata asa de bine ca mi-ar parea rau sa mananc pastele
Mulțumesc Laurica! :*
Arata grozav si merg perfect la cina
Sunt perfecte pentru cina
Diana, poze frumoase aveai si inainte dar acum parca simt un progres urias.
Am un mare handicap ca nu am timp sa investesc in a studia fotografia desi este fascinant pentru mine si ar trebui sa fie o prioritate. Lista cu prioritati mi se schimba de la o ora la alta iar acest sfarsit de an este absolut impovarator privind responsabilitatile.
Felicitari! Ma bucur sa pot vizita acest blog.
Iti multumesc draga mea, Didi. Ma bucur ca te simti bine in casuta mea virtuala. <3
Eram ferm convinsa ca am comentat postul asta! Ca de citit, l-am citit zilele trecute.
Sunt toatal de acord cu tine legat de bucataria italiana, eu o ador! Iar pastele cu peste sunt printre preferatele mele: rapide, ingrediente proaspete si gust unic.
Pozele sunt extraordinare.
Stiu ca iti plac pastele draga mea Any. Si eu le iubesc desi in ultima vreme le gatesc oarecum rar. Pupicei.
Diana, am incercat sa accesez pagina S.L. din bara principala si da mesaj ca nu gaseste. Poate ca reorganizezi tu ceva chiar acum.
Alte pagini merg perfect.
Didi,multumesc pentru sesizare; pagina SL este doar in romana deoarece toate articolele sunt publicate doar in romana. Daca schimbi limba din stanga merge din bara SL.
Parca aveai un buton pe care sa il marchez ca sa ma anunte daca comentezi ceva. Ca de obicei sunt neindemanatica si nu gasesc.
Buton nu aveam insa am adaugat optiunea la sugestia ta. O seara frumoasa. :*
multumesc
arata fenomenal…iti vine sa te asezi direct la masa!
Multumesc Adnia. :*
o reteta de cina excelenta, sanatoasa, usoara si foarte apetisanta, bravo
Pingback: Nougat glacé cu sos caramel | FOOD DESIGN
Pingback: Nougat glacé cu sos caramel | Atelierele Roua