Din alaiul toamnei fac parte și dovlecii pe care în ultima vreme am început să îi cunosc mai bine și să îi apreciez ceva mai mult. Îmi amintesc că, în copilărie, nu uram nimic mai mult decât plăcinta cu dovleac – era unicul dulce pe care refuzam să îl mănânc. Acum însă eu și dovleacul avem o relație deosebită și e tot mai des invitat în bucătăria DD și ne întâlnim la o supă, îl trimit la SPA în cuptorul încins sau îl folosesc la salată.
Salată de Dovleac Copt

Ingredients:
- dovleac - 250g
- brânză Feta - 50g
- semințe de dovleac fără coajă - 2lg
- salată proaspătă - qb
- ulei de măsline - 1lg
- cimbrișor - qb
- Dressing
- ulei de măsline - 2lg
- miere - 1lg
- oțet balsamic - 2lg
- sare roz de Himalaya cu ierburi aromatice - qb
- piper Tellicherry - qb
Instructions:
- Se încălzește cuptorul la 200°C
- Se curăță dovleacul și se taie felii de cca 2cm -3cm , se pun feliile de dovleac într-o tavă, se ung cu ulei, se asezonează cu cimbru, sare, piper și se coc cca 20'
- Se prăjesc semințele de dovleac
- Se pregătește dressingul amestecând mierea cu uleiul, oțetul balsamic, sarea și piperul
- Se pun frunzele de salată pe farfurie, se așează deasupra feliile de dovleac, cuburile de brânză, semințele de dovleac, dressingul și se asezonează cu sare și piper dacă mai este nevoie.
Poftă bună!
Ce salata buna! Deja incep aromele de toamna…
Trebuie s-o incerci Laura. E minunata!
love it!
<3
Waw! Ce culori si texturi minunate!
E vesela tare! Tu pe unde-ai umblat draga mea? Missed you! <3
ce culori frumoase!!! parca este si mai frumoasa toamna… <3
De-asta iubesc eu toamna, Cristina. Pupici
Minunata arata! Eu mereu am indragit dovleacul, acum si mai mult pe masura ce descor noi retete delicioase cu el. Te pup
Stiu ca-ti place dovleacul Paula, am vazut eu la tine niste retete cu dovleac bunute tare si le am pe lista :). Si mie a inceput sa imi placa mai mult in ultima vreme. Pupici fata frumoasa.
Si eu am inceput sa fac colectie de dovleci in bucatarie, de fiecare data cand trec pe langa un morman, mai cumpar cate unul, arata excelent. Pana acum am facut doar supa sau copt in cuptor, insa ma gandesc ca sta bine si pe o salata. Mai am in plan si o placinta, mai incolo, inspre toamna, cand se face un pic mai frig.
Si eu pana anul acesta am facut doar supe crema de dovleac sau il mai faceam taiat cuburi in cuptor ( ca pe cartofii cu rozmarin) dar in salata e minunat. Zilele trecute am facut chiar si un risotto