Luna aceasta, provocata de Bucatar Curajos, am avut ocazia sa incerc o reteta deosebita propusa de Angela. Desi locuiesc in tara pastelor, nu mai mancasem mancasem pana acum rulada de ricota cu spanac dar de cum am vazut-o, stiam ca o sa imi placa si, ce sa spun, am avut dreptate.
Am facut mici modificari la reteta Angelei fara sa o revolutionez prea mult: am amestecat robiola de capra cu ricotta si am folosit baby spinach. Si am renuntat la ceapa ca nu prea o iubesc si de obicei folosesc spanacul crud la umpluturi. Si cam atat.
Rotolo cu spanac si branza

Ingredients:
- Pasta
- faina - 200g
- oua - 2
- apa - qb
- sare - 1 praf
- Umplutura
- robiola di Rocccaverano - 300g
- ricotta - 200g
- baby spinach - 150g
- ou - 1
- parmezan - 50g
- unt - 50g
- busuioc - qb
- nucsoara - qb
- sare - qb
- piper - qb
- Sos
- unt - 150g
- parmezan - 100g
- salvie - qb
Instructions:
Pasta
Pe o suprafata de lucru de lemn faceti o gramajoara de faina cu o adancitura in mijloc in care adaugati ouale batute usor cu furculita si putina sare. Incepeti sa framantati imediat pana obtineti un aluat omogen. In cazul in care aluatul este putin cam tare adaugati una, doua linguri cu apa, cat sa obtineti un aluat elastic usor de modelat. Stiti voi mai bine ce vreau sa spun ;) Aluatul trebuie lucrat cel putin vreo zece minute lovindu-l din cand in cand de suprafata de lucru ca sa devina mai elastic. Lasati aluatul sa se odihneasca putin apoi intindeti o foaie de grosimea celor de lasagna cu sucitorul. Nu uitati sa puneti faina pe suprafata de lucru ca sa nu se prinda foaia.
Umplutura
Amestecati robiola cu ricotta , oul si parmezanul. Macinati putina nucsoara proaspata si putin piper. Daca folositi robiola nu puneti prea multa sare deoarece aceasta este usor sarata. Spalati spanacul si scurgeti-l bine. Adaugati-l in compozitia cu branza. Amestecati bine.
Puneti apa cu sare la fiert intr-un vas incapator . Incingeti cuptorul la 180°C. Intindeti compozitia de branza pe foaia de aluat, lasand 1-2cm liberi pe margini pentru a evita ca aceasta sa "paraseasca "aluatul :). Rulati cat mai strans si inchideti capetele ruladei ca ambalajul bomboanelor. Trebuie sa recunosc ca miscarea aceasta nu este dintre cele mai simple ..lol...Incercati sa rulati cat de strans puteti. Puneti rulada intr-un prosop de bucatarie sau in tifon spalat in prealabil fara detergenti, si legati capetele cu fir de bucatarie. Cand apa incepe sa fiarba, puneti rulada in vas si fierbeti la foc potrivit cca 20'- 25'. Scoateti rulada, despachetati-o si taiati-o felii de cca 4-5cm. Asezati micile rulade obtinute intr-un vas termorezistent. Pregatiti Sosul Topiti untul, adaugati parmezanul ras si salvia proaspata.
Turnati sosul obtinut peste mini rulade, adaugati putin parmezan ras si coaceti in cuptorul incins cca 15'. Et voilà!
Pofta buna!
Delicioasa si frumos prezentata!
Intr-adevar e o reteta deosebita, iar tu ai executat-o intr-un mod fara cusur! E minunat ce ti-a iesit!
M-ai lasat fara grai. Totul e absolut senzational!
Trebuie să fiu sinceră și să spun că dintre toate rețetele testate de celelalte participante a ta e cea mai reușită. Îmi place prezentarea ca de obicei, dar nu îmi place spanacul:)).
Multumesc fetelor.
Alina, stii ca nici eu nu prea iubeam spanacul dar in ultima vreme a inceput sa imi placa. Mai da-i o sansa
Chiar arata minunat! Eu sunt fan spanac si paste, cu siguranta mi-ar place!
O saptamana minunata!