Astazi mi-am dat seama ca am neglijat niste cartofiori…am uitat de ei, saracii cartofiori noi, si ca sa imi rascumpar greseala si sa alung sentimentul de vina ce ma bantuie am decis sa-i gatesc in graba mare, sa le alin suferinta. Ok. Dar, cum!?!?…Nu erau in plan si totusi … sunt aici …”ready for dinner”…si nu-i pot dezamagi … dar mai ales nu ma pot dezamagi pe mine…caci vreau sa imi potolesc foamea cu ceva bun…fie ei si “baby potatoes”deci , let’s focus!!!…
Tata i-ar fi prăjit întregi la ceaun…ce bunătate…cu mujdei de usturoi ….mmmmm…nimic nu poate egala cartofii noi facuti de tata….dar…wake up…dieta…prăjit…nu ai voie… Si apoi…nici nu am ceaun …deci n-are sens sa ne complicam ca oricum nu pot fi ca cei pregătiți de tata…
Altceva…știu…ii facem la cuptor … si ne imaginam ca sunt prajiti …ha! Uite-asa se suferă la dieta…mănânci ceva gândindu-te ca mănânci altceva….
Ok ! Am hotărât, baby potatoes … la cuptor cu voi !
Ingrediente:
- 500g cartofiori noi
- 2 linguri ulei de masline
- sare marina de Himalaya
- piper proaspat macinat
- cimbru proaspat
- praf de usturoi (sau usturoi proaspat pisat)
- paprika
Spalati cartofiorii bine, bine ( nu ii curatati de asa numita “coaja”) si puneti-i la fiert in apa cu sare vreo 10′. Dupa ce au fiert putin, presati-i cu chestia aceea de facut piuré , doar cat sa ii sfaramati nitel. Se vor turti si vor crapa pe ici colo. Va sfatuiesc sa fiti atenti in timpul acestei operatiuni deoarece, daca “piuré-arul” vostru nu e destul de rigid, s-ar putea sa zboare baby potatoes prin bucatarie. Ei bine, nu vrem asta. Sa nu spuneti ca nu v-am spus.
Intr-un bol amestecati uleiul cu condimentele.
Dupa ce ati presat cartofiorii, bietii de ei, imbalsamati-i bine de tot in uleiul condimentat.
Scoateti-i unul cate unul pe o tava in care ati pus in prealabil hartie de copt, si….la bronzat cu ei in cuptorul incins la 200 ° vreo 40-50′, pana devin aurii si crocanti.
Sunt fantastici de buni: crocati in exterior cu mjlocul moale patruns de uleiul aromatizat. Niste ceapa verde sau chives taiat marunt ii vor face si mai gustosi.
Si ca sa nu sufere bietii cartofi m-am gandit ca un sos de iaurt ar putea sa le tina de urat . Ce face sentimentul de vina din oameni …:))
Sos iaurt:
- 100 ml iaurt grecesc
- 2 linguri smantana
- chives
- sare
- piper mixt
- usturoi
- 1 lingura ulei masline
Amestecati iaurtul cu smantana, sarea, piperul si usturoiul pisat. Adaugati uleiul si chives-ul tocat si obtineti un sos cremos, cremos numai bun de servit cu ai nostri baby potatoes.
Pofta buna !
La ceaun sunt super deliciosi, dar cu siguranta si in varianta ta cu sosul alaturi sunt foarte buni!
Sunt foarte buni, Any, dar…nu sunt ca aia la ceaun :))
funny!!
Pai se poate sa-i neglijezi tu pe ei??? Sa nu se mai intample, te rog
Pai spune si tu, e posibil asa ceva?…sa-mi fie rushinica. Nu o sa se mai intample. Cross my heart …:P