În ultima vreme legumele ocupă un loc important în alimentația noastră și sunt prezente mai mereu preparate în diferite moduri (mai puțin prăjite). Părerea mea este că o alimentație sănătoasă este de fapt o alimentație echilibrată, fără a exagera și fără a elimina anumite alimente. Cam despre asta este vorba, despre echilibru și autocontrol. Pe timpul verii ar trebui evitate mâncărurile grase care nu fac decât să îngreuneze digestia și împreună cu căldura să ne facă zilele insuportabile. Legumele și fructele ar trebui să preia controlul în alimentația noastră și să ne facă dieta mai colorată și mai proaspătă. Și dacă tot vorbim de legume colorate astăzi avem morcovi baby la cuptor.
Roasted Baby Carrots

Ingredients:
- morcovi baby - 1 legătură
- ulei de măsline - 2 lg
- frunze cimbru proaspăt - 2lgt
- miere - 2lgt
- unt light - 1 lg
- sare roz de Himalaya cu ierburi aromatice - qb
- piper Tellicherry - qb
Instructions:
- Se încinge cuptorul la 180°
- Se taie frunzele morcovilor și se spală ( în caz că sunt foarte murdari se curăță)
- Se amestecă uleiul de măsline cu mierea, sarea, piperul și frunzele de cimbru.
- Se ung morcovii cu amestecul de ulei și miere și se așează într-o tavă pe hârtie de copt
- Se asezonează cu sare măcinată și se adaugă untul
- Se coc în cuptorul încins cca 40' ( se întorc din când în când )
Poftă bună! Nu uitați să vă răsfățați cu ceva bun astăzi ;)
Mama mia ce poze!! Sincer as renunta la o felie de gratar pentru morcovii astia care arata demential! Si eu incerc sa mananc cat mai multe legume, iar la fructe nu se pune problema ca le consum peste masura
Te pup
Sa stii ca sunt tare buni, o combinatie intre dovleac copt si cartofi dulci, morcovii devenind mai dulci prin coacere. Noua ne plac tare mult. Te pup si eu.
Ce simpatici sunt!
Asa-i ca-s simpatici?!?! Si mai sunt si tare gustosi