După ce am făcut Risotto cu nuci si pere și am descoperit ca îmi place la nebunie, m-am tot gândit cum l-as putea manca mai des evitând totuși monotonia aceluiași fel de mâncare ….Hmmmmm…soluția …adăugarea unui alt ingredient care, după părerea mea, se potrivește de minune: radicchio. Crocantetea și aroma putin amăruie se îmbină perfect cu celelalte ingrediente, îmbogățind gustul unui risotto deja aproape perfect
Risotto cu radicchio, nuci și pere

Ingredients:
- orez arborio - 160g
- supă de carne /sau de legume - 500ml
- ulei de măsline - 2lg
- radicchio - 1 ( nu foarte mare)
- pară Williams - 1
- miez de nucă - 40g
- asiago - 50g
- vin alb sec - 100ml
- zeamă de lămâie - 1/2
Instructions:
- Radicchio spălat și tăiat julienne se călește în uleiul încins. Se adaugă orezul și când devine transparent se adaugă vinul și se lasă alcoolul sa se evapore după care se pune câte puțină supă caldă, amestecând din când ni când pana se termina supa.
- Intre timp se curăță para, se taie cuburi și se stropește cu zeama de lămâie să nu își schimbe culoarea. Brânza se taie și ea cubulețe.
- Cu cca 5 minute înainte de a fi gata orezul se adaugă cuburile de pere și nucile. Când orezul este fiert, se oprește focul , se adaugă cuburile de brânză și se amesteca bine. Se servește cald.
What people say