Imi place mult orezul in diversitatea sa, combinat cu tot felul de ingrediente si gatit in diferite moduri. Cu nuci si pere, oricat de ciudat ar parea, se obtine un risotto nemaipomenit cu un gust rafinat si delicat. Trebuie neaparat sa-l incercati.
Risotto cu nuci si pere

Ingredients:
- orez arborio - 160g
- supa calda - 500ml
- ulei de masline - 2lg
- para Williams - 1
- miez de nuca - 40g
- asiago - 50g
- vin alb sec - 100ml
- suc de lamaie - de la 1/2 lamaie
Instructions:
Orezul se prajeste in uleiul de masline cateva minute. Cand devine transparent se adauga vinul si se lasa alcoolul sa se evapore dupa care se pune cate putina supa calda, amestecand din cand in cand pana se termina supa. Intre timp se curata para, se taie cuburi si se stopeste cu zeama de lamaie sa nu isi schimbe culoarea. Branza se taie si ea cubulete. Cu cca 5 minute inainte de a fi gata orezul se adauga cuburile de pere si nucile. Cand orezul este fiert, se opreste focul , se adauga cuburile de branza si se amesteca bine.
Se serveste cald.
Pofta buna!
Eu ador risottourile in orice combinatie, iar varianta ta e sublima.
Multumesc Johanna si iti multumesc si de vizita :). Weekend placut.
Pingback: Disturbingly Delicious - Risotto cu radicchio, nuci si pere