Din cate bucate alese sunt in bucataria franceza, care, trebuie sa recunoastem, nu-i tocmai light, reteta de Quiche este una din preferatele mele, care stiti deja, sunt mare fan al tartelor sarate. Stiu, n-are nimic chic, dar vorbim de o reteta rapida, la indemana oricui, care cu putina fantezie isi poate insusi factorul “wow” care poate salva o cina.
Il fac des cand nu prea am mult timp la dispozitie. Quiche Lorraine cand am nevoie de o scuza sa mai mananc nitzica sunculita afumata sau Vosgienne cand pofta de branza e mare si adaug putina Gruyére , asta asa sa fac in ciuda dietei.
De data asta am dat frau liber imaginatiei si am facut un Quiche cu ardei, speck si provolone. Branza si speck-ul erau un must dar sentimentul de vina la cate calorii urma sa aiba o portie era prea puternic si cerea si partea vegetables, asa ca un ardei rosu fu binevenit.
Quiche cu ardei, speck si provolone

Ingredients:
- ardei rosu - 1
- provolone dulce - 100g
- speck - 150g
- straciatella - 200g
- ouă - 3
- aluat foietaj - 1 foaie
- unt - cat o nuca
- vin alb sec - 100ml
- ulei de măsline - qb
- chives - qb
- sare - qb
- piper - qb
Instructions:
Ingrediente: - 1 ardei rosu zdravan - 100g Provolone - 150g speck - 200g straciatella - 3 oua - 1 foaie de aluat foietaj - unt cat o nuca - vin alb sec 100ml - ulei de masline - chives - sare - piper
Spalati, curatai ardeiul si taiati-l julienne. Puneti intr-o tigaie un fir de ulei de masline la incins si rumeniti usor speck-ul taiat cuburi. Se adauga ardeiul, sare , piper si vinul alb.
In timp ce sotati ardeiul ungeti un vas cu unt si intindeti foaia de aluat. Intepati aluatul cu o furculita si coaceti in cuptorul incins la 190° cca 10'.
Bateti ouale cu straciatella (de obicei la quiche se foloseste smantana pe care eu am inlocuit-o cu straciatella). Adaugati branza Provolone taiata cuburi .
Si ardeiul cu speck. Sarati si piperati. Cum ochiul voia partea lui, m-am gandit ca niste chives ar sta bine in costrast cu rosul puternic al ardeiului.
Coaceti in cuptorul incins la 220° cca 25'
Et voilà.....
Quiche-ul e gata
E bun si foarte aromat. Aroma puternica de ardei se imbina de minunte cu gustul usor picant al branzei Provolone, iar speck-ul da un plus de savoare.
Lasati sa "se odihneasca" putin inainte de a-l taia
Folosind straciatella mijlocul este putin "filant" din cauza suvitelor de mozzarella.
Putin chives il fac mai vesel ;)
Pofta buna!
Sa aveti un weekend minunat!
Cât de apetisant poate să arate!
E colorata frumos si ai facut foarte bine pentru ca e irezistibila!
Arata extraordinar de bine ce ai facut tu. Un adevarat Top Chef. Multumesc pentru reteta
Arata grozav! Si eu iubesc bucataria franceza, si quiche-ul de asemenea, pentru ca asa cum ai spus despre tartele sarate…asa pot sa spun si eu ca-mi plac grozav. Foarte apetisant a iesit quiche-ul, iti vine sa-l dai gata pe tot! Pup
@ Alina: Multumesc de vizita si de aprecieri. Pupici
@ Any, chiar a iesit vesel si mai era si bun!bun! Ne-a placut mult. Pupici
@ Paula, inteleg perfect pasiune pentru tartele sarate; chiar l-am dat gata aproape pe tot, Paula. :))
@ Marius, sa nu exageram :))
Sa aveti o zi minunata.
Imi place cum arata… foarte bine a iesit
super apetisant !
Foarte mult imi place.
Este si unul din preferatele mele.