Dacă tot cumătra vreme ne joaca feste și e plină de capricii, m-am gândit să o ignor și să îmi îndulcesc zilele în confortul bucătăriei mele, în compania cuptorului încins, flămând, gata sa înghită orice, spre marea mea satisfacție. Dacă nu ii lipsește o chestie cuptorului meu, e pofta de mâncare, iar zilele acestea sunt preferatele lui deoarece primește preparate dintre cele mai variate :) Și ca să ne facem ziua și mai frumoasă am hotărât să-i dau o notă colorată, dulce, cu arome de vanilie și ciocolată. Așa au luat naștere aceste prăjiturele roșiatice. Și pentru că nu sunt egoistă, le voi împărtăși cu prieteni dragi în vizită la Emily, la al său Tea Party roșu. Vă aștept și pe voi, dar dacă nu puteți ajunge e musai să încercați acasă aceste prăjiturele vesele și delicate. They made my day
Red Velvet Cookies

Ingredients:
- ciocolată dark - 50g
- unt - 170g
- smântână - 120g
- ouă - 2
- oțet de mere - 1 1/2 lgt
- extract de vanilie - 1/2 lgt
- sirop de hibiscus - 2 lg
- făină - 280g (2 1/4 cups)
- zahăr brun - 180g
- praf de copt - 1 lgt
- cacao - 2lg
- sare - 1 pișcătură
- Cremă
- cremă de brânză Philadelphia - 200g
- zahăr pudră - 100g
- unt - 40g
Instructions:
- Se încinge cuptorul la 190°; Se tapetează două tăvi cu hârtie de copt
- Se topește untul
- Se topește ciocolata (la bain-marie sau puteți în cuptorul cu microunde); se amestecă bine pentru a se omogeniza
- Într-un vas se amestecă untul topit cu smântâna, oțetul și siropul de hibiscus; Eu am folosit sirop de hibiscus pentru a da o culoare ușor roșiatică prăjiturelelor, nefiind mare utilizatoare de colorant alimentar.
- Într-un alt vas se amestecă făina, cacao și praful de copt.
- Se bat ouăle cu zahărul până devin galben pal și își dublează volumul
- Se adaugă compoziția cu unt și se amestecă ușor
- Se adaugă ingredientele uscate amestecând ușor pentru a obține o compoziție cremoasă
- Se adaugă ciocolata topită
- Dispuneți prăjiturelele cu o linguriță pe hârtia de copt la o distanta de 4-5 cm una de alta deoarece se întind și cresc și exista riscul de a se lipi ( în cazul în care nu aveți chef să le bibiliți, puteți coace o foaie și le puteți tăia după :P )
- Se coc 10-12'
- Între timp se pregătește crema: se bate Philly cu zahărul pudră și cu vanilia
- După ce s-au copt prăjiturelele se lasă să se răcească
- După ce s-au răcit se întinde o cantitate considerabilă de cremă pe o prăjiturică și se adaugă o alta deasupra ca un sandwich; se repetă operațiunea cu prăjiturelele și cu crema ramase.
- Se păstrează la rece înainte de a se servi
- Sunt dulci, pufoase și foarte vesele. :)
Poftă bună!
Să aveți o zi frumoasa și să vă răsfățați cu ceva bun!
Se vede ca sunt pufoase! Sper sa le incerc si eu. Te pup!
Mie mi-a ramas gandul la Red Velvetul tau, Anca. Trebuie sa gasesc o solutie cu colorantul. Te pup
these sound yummy!
Indeed they are yummy, Dina :). Thanks for passing by
Ce poze minunate!!!
Multumesc Timea
Prea mici si prea bune
Pozele sunt extraodinare!! puup
foarte faine…si praji si pozele!
Multumesc Dana. Te mai astept in vizita
Cred ca le voi incerca si eu…par atit de delicioase !!!
Abia astept sa imi spui daca ti-au placut Andreea. Iti multumesc pentru vizita.
foarte dragute prajiturelele ! de unde ai luat siropul de hibiscus? am cautat pe net si…..niciun rezultat!
multumesc,
Multumesc Mihaela. Siropul de hibiscus il am din Australia dar stiu ca se gasesc flori de hibiscus in sirop si in Europa.
http://www.wild-hibiscus.eu/european-distributors
Iti mulrumesc pentru vizita si te mai astept. :*
Superbe prajiturele . De curand am incercat sa colorez si eu un blat din albusuri cu pudra de hibiscus ,caci nu prea agreez colorantul artificial , dar nu prea am fost multumita de rezultat .Siropul este facut de tine din flori de hibiscus ? Ai fost multumita de rezultat ?
Mihaela, nu am facut eu siropul de hibiscus. De obicei am flori de hibiscus in sirop si am folosit siropul acela. Nu au iesit foarte rosii dupa cum se vede si in poze dar daca pui putina cacao rezultatul e ok.