Septembrie. E toamnă. Cred că v-am mai spus că, deși sunt născută iarna, toamna e anotimpul meu preferat, iar lunile septembrie și octombrie sunt pe departe cele mai frumoase luni ale anului. Pline de rod, de culoare, de arome. Frunze ruginii, raze blânde de soare, miresme tomnatice. Tentații aromate care te invită să petreci mai mult timp în bucătărie. Sunt pregătită pentru dovleci și hribi și pentru toate celelalte odoare ale toamnei care îmi vor inunda bucătăria cu parfumul lor. Abia aștept
Dar până atunci să primim toamna așa cum se cuvine cu o tartă cu pere, nuci și gorgonzola, o tartă cu arome puternice care se completează reciproc într-un spectacol al culorii.
Tartă cu pere, gorgonzola și nunci

Ingredients:
- aluat foietaj - 1 foaie
- ou - 1
- cremă de brânză - 120g
- gorgonzola - 100g
- pere - 2
- unt - 2lg
- miere - 2lgt
- cimbru - 5 crenguțe
- suc de lamaie - 1/2 lamaie
- miez de nucă - 100g
- sare - qb
- piper - qb
Instructions:
- Încingeți cuptorul la 190°C
- Întindeți aluatul și ungeți-l cu ou bătut. Pliați marginea ( cca 1cm) și ungeți-o cu ou. Înțepați cu o furculiță interiorul discului format și crestați cu un cuțit marginea pe lateral pentru a permite aluatului să crească. Se coace în cuptorul încins aproximativ 20' până când devine aurie.
- Se lasă să se răcească puțin. În cazul în care crește puțin mai mult în mijloc puteți să îl apăsați ușor cât este cald.
- Între timp amestecați cu un mixer crema de brânză cu gorgonzola, cimbrul, sarea și piperul
- Prăjiți miezul de nucă
- Feliați perele și stropiți-le cu sucul de lămâie
- Într-o tigaie încingeți untul, adăugați feliile de pere și mierea și lăsați-le pândi se caramelizează ușor pe ambele părți.
- Când s-a răcit baza tartei, întindeți crema de brânză în interior, adăugați feliile de pere deasupra și miezul de nucă
- Tăiați-o felii și bucurați-vă de aromele toamnei ;)
Îmbrățișări milaneze!
xoxo
E …superba! Si foarte buna cu siguranta
Multumesc, Claudia! Confirm ca e buna
In locul tau as vinde aceste poze in Shutterstock.
La reteta nu ma uit deoarece sunt la episodul 60 din cele 180 cate are telenovela “Dieta”
Ei, cat esti tu de draguta, Didi :*. Si eu ar trebui sa ma uit la telenovela asta intrucat se pare ca functioneaza ;).
Şi iată cum ajung iar în ograda tartelor! Oricum, materialul e unul excepţional realizat, aşa cum ne-ai obişnuit de multă vreme.
Combinaţia de pară cu brînză e una care atrage.
Multumesc, draga mea. Para, gorgonzola si nuci e preferata mea,o combinatie de exceptie si in salate. Te pup cu drag.
cu un pahar de vin langa ar fi deliciul meu pentru cina!
Chiar asa, Cristina
Ce bine arata si cat de buna trebuie sa fie! O sa iti incerc tarta asta cat de curand, toate ingredientele imi plac!
Ingredientele se imbina perfect, Narcisa si iti va placea la nebunie