Fiecare copilărie are amintirile ei și printre acestea se numără cu siguranță deserturile preferate. Combinația ciocolată – portocală, dincolo de a fi una perfecta după părerea mea, îmi trezește și mie amintiri plăcute legate de copilărie. De aceea nu am putut rezista să nu încerc rețeta Manuelei, autoarea blogului Con le mani in pasta, unul dintre blogurile mele de suflet cu povești frumoase și rețete deosebite.
Este o prăjitură care poartă în ea gustul copilăriei, în care ciocolata și sucul de portocală se îmbină perfect într-un dans al aromelor.
Prăjitură cu portocale și ciocolată

Rețetă adaptata după Con le mani in pasta
Cantitățile sunt pentru o tava de 24 cm.
Ingredients:
- ouă - 3
- zahăr brun - 150 g
- făină - 400 g
- ciocolată amăruie - 100 g
- unt - 150 g
- lapte - 120 ml
- portocală - 1
- praf de copt - 1 lingură
- sare - 1 vârf de cuțit
- Pentru decor
- zahăr pudră - 50 g
- suc de portocală - 1/2 portocală
- ciocolată amăruie - 50 g
Instructions:
- Încingem cuptorul la 170° C. Ungem tava cu unt.
- Batem albușurile spumă cu puțina sare. Între timp topim untul.
- Tăiem ciocolata , încercând să nu o tăiem prea mărunt deoarece se topește datorită căldurii
- Într-un vas frecăm gălbenușurile cu zahărul până când zahărul se topește și obținem un amestec cremos și omogen.
- Adăugăm laptele, sucul de portocală, făina cernută, praful de copt și ciocolata tăiată.
- Turnăm untul topit și amestecăm cu o lingură de lemn. Adăugăm albușurile bătute spumă și amestecăm cu grijă de jos în sus.
- Turnăm compoziția în tava unsă și coacem pentru 40' în cuptorul încins. ( facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri că s-a copt).
- Lăsăm să se răcească înainte de a o scoate din tavă.
- Facem o glazură din zahăr pudră cu suc de portocale și o turnăm deasupra după care radem ciocolată.
- Putem renunța la glazură în favoarea zahărului pudră deși eu o prefer cu glazură și ciocolată rasă.
Poftă bună!
Îmbrățișări milaneze,
Diana
Looks so good. I love Felix. I’m a cat fancier too. God bless to you and yours, Allen.
Thank you, Allen.
Che bello vedere la mia torta preferita proprio qui da te, Diana! L’hai riproposta perfettamente, sono felice che ti sia piaciuta
Un abbraccio
Manu, troppo buona questa torta. Io ti ringrazio per la ricetta e per la visita. Un abbraccio cara
Ai scris până la urmă și rețeta! Mă bucur să-mi mai clătesc ochii
.
Da, am reusit sa o scriu
Arata minunat iar pozele, pur si simplu, te fac sa-ti doresti sa musti din ele
Te pup!
Iti multumesc Paula. Te pup si eu :*
1 lingura praf de copt? E bine sau e greseala? Cred ca insemna mai mult decat un plic, nu?
Alina, eu folosesc aici o chestie care se numeste “lievito per i dolci”. Reteta originala spunea 1 plic care e o lingura rasa (15g). Nu stiu daca ceea ce folosesc eu e echivalentul prafului de copt din Romania dar cred ca un pliculet de praf de copt asa cum mi-l amintesc eu ajunge.
Multumesc pentru raspuns!