Iată-ne ajunși în 2015. Sper că ați petrecut cu toții bine alături de oameni frumoși și ați pășit cu dreptul în noul an, plini de optimism și gânduri mărețe. La trecerea dintre ani de obicei se face bilanțul anului ce a trecut și se stabilesc noile obiective pentru cel ce va urma – așa numitele “new year’s resolutions”. E un moment important deși multe din puținele promisiuni făcute vor fi ținute în anul ce va urma. Toți promitem că vom fi mai buni, mai îngăduitori, că ne vom implica în fel și fel de proiecte, că vom manca mai puțin, că vom petrece mai mult timp cu familia sau copiii, că vom dedica mai mult timp nouă și totuși, deși promitem marea cu sarea, până la urmă nu reușim să facem mare lucru și anul ce vine o luam de la capăt cu promisiunile. Face parte din jocul vieții.
Eu anul acesta nu am zăbovit la miezul nopții să-mi promit prea multe. Știu doar că îmi voi dedica marea majoritate a timpului micuței mele și asta îmi umple sufletul. Și totuși, ar fi niște lucruri pe care mi-am propus să le fac anul acesta -deși sunt mai mult niște dorințe. Îmi doresc să călătoresc mai mult având în vedere că anul trecut sarcina m-a ținut pe-acasă :), îmi doresc să îmi fac timp să citesc mai mult, să îmi dedic timp lecturilor culinare, să pătrund mai adânc în lumea magică a fotografiei, să experimentez rețete și gusturi noi, să mănânc mai sănătos, să îmi reiau activitatea fizică și să vă fiu mai aproape. Să reușesc să împărtășesc cu voi descoperirile mele. Sper să apuc să vă vorbesc și despre preparate pentru pitici pe măsură ce diversificăm și noi meniul nostru.
Am multe dorințe și sincer nu știu câte dintre ele vor deveni obiective îndeplinite la sfârșitul anului, asta în măsura în care au fost definite după criteriul SMART (specific, măsurabil, abordabil, relevant, încadrat în timp).
Noul an vine deci cu noutăți și pentru Disturbingly Delicious și sper să le pun în practică și să fie pe placul vostru. Mi-ar plăcea însă să știu voi ce așteptări aveți de la Disturbingly Delicious? Ce v-ar plăcea să citiți mai mult aici anul acesta? Ce-ați vrea să vă povestesc? Ce rețete v-ar interesa? Nu mi-ar plăcea ca totul să se transforme într-un monolog boring și neconstructiv. N-ar avea haz Hai să vă spun ce mi-aș dori eu de la voi ;) În primul rând eu mi-aș dori să interacționăm puțin mai mult. De aceea, dacă vi se întâmplă să vă inspire o rețetă și să o încercați, m-aș bucura să îmi spuneți cum a fost, dacă va plăcut sau ce nu v-a plăcut și eventual să îmi trimiteți o fotografie pe care o voi publica pe site într-un spațiu dedicat vouă, cititorilor mei. Aștept și alte sugestii de la voi.
Până atunci însă, încerc să-mi țin una din promisiunile enunțate mai sus și după festinurile din timpul sărbătorilor de iarnă (mărturisesc că mi-am făcut toate poftele fără să fac abuz – dar nu am avut un meniu tradițional românesc) propun să începem anul cu o notă de prospețime dată de o salată. Da, o salată care nouă ne place foarte mult, care se prezintă bine, o pată de culoare pentru o masă de prânz sau o cină savuroasă – Salată de cuscus cu vinete, rodie și brânză feta – un melanj de arome mediteranene care ne fac să visăm la zile însorite de vară.
Salată de cuscus cu vinete, rodie și brânză feta

O salată plină de savoare și prospețime potrivită atât ca aperitiv pentru prânz sau chiar pentru cină
Ingredients:
- cuscus - 140g
- apă - 200g
- vânată - 1 mare
- semințe de rodie - 1/2 rodie
- brânză feta - 100g
- pătrunjel - o legătură
- iaurt - 2 linguri
- suc de lămâie - 1/2 lămâie
- ulei de măsline - qb
- sare (fleur de sel) - după gust
- piper - după gust
Instructions:
- Încingem cuptorul la 200°
- Tăiem vânăta cubulețe, condimentăm cuburile cu sare și ulei de măsline și le lăsăm în cuptor cca 20' -25' amestecând din când în când.
- Pregătim cuscusul: fierbem apa cu un praf de sare și o lingură de ulei de măsline. Punem cuscusul într-un bol mare, turnăm apa clocotită peste el și acoperim până când întreaga cantitate de apă este absorbită, după care amestecăm cu o furculiță să desfacem boabele de cuscus.
- Tăiem brânza feta cubulețe.
- Spălăm și tocăm pătrunjelul.
- Pregătim un dressing din două linguri de iaurt light, 2 linguri de ulei de măsline, sucul de lămâie, sare și piper proaspăt măcinat.
- Transferăm cuscus-ul într-un vas mai mare, adaugăm cuburile de vinete, brânza, semințele de rodie și pătrunjelul .
- Asezonăm cu dressingul cu iaurt și amestecăm ușor. Et voilà! Salata e gata :)
Rezultatul este fantastic - plin de savoare și prospețime. Gustul ușor picant al vinetei se completează cu aroma dulce acrișoară a rodiei într-o combinație perfectă care te trimite cu gândul la vacanță.
Note:
- Puteți renunța la dressing și condimentând salata doar cu ulei de măsline și suc de lămâie.
- Pentru prepararea cuscus-ului puteți folosi supă de pui in loc de apă pentru o salată mai gustoasă.
Să aveți poftă!
Îmbrățișări milaneze! :)
xoxo
La multi ani Diana si un an nou bun cu multe satisfactii pe toate planurile!
Aici la tine e tot mai frumos pe zi ce trece, am vazut ca ai inceput sa postezi si in italiana, deci imi imaginez cata munca depui atunci cand publici o reteta.
Iti doresc numai bine si retete una si una ca cea prezentata mai sus!
La multi ani si tie, draga mea Any! Sa ai un an de poveste. Iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Daca vin din partea ta nu pot decat sa ma bucure <3. Da, m-am gandit ca e cazul sa scriu si in italiana, vazand ca totusi locuiesc aici.
te pup cu drag
BIne te-am regasit in 2015,Diana.Planuri nu mai imi fac de mult pentru ca e greu sa le duc la capat pe toate dar mi-am trasat asa in mare niste idei pentru anul asta…
si sper sa vad in continuare aceleasi postari minunate.
Blogul tau e la fel de frumos si inspirator ca in prima zi cand te-am descoperit pe Foodgawker
Pupici
Stiu cum e cu planurile, Violeta
Iti multumesc si tie pentru cuvintele frumoase si ma bucur ca inca nu te-ai plictisit si mai vii pe la mine in vizita. Te imbratisez cu drag :*
La multi ani, Diana! Un an nou plin si implinit!
Iti multumesc, draga Mala. Un an nou bun si tie si numai lucruri bune. Te pup cu drag <3
What a healthy and delicious salad.. perfect to start the New Year off with. Thanks for the recipe, you definitely can be consider I will be making it.
It is delicious indeed, Thalia. Let me know if you like it
Fresh, seasonal and packed full of flavours..this is my kind of salad, Diana.