Luna aceasta Provocarea secreta organizata de Laura Mimmi@ Bucate pe alese mi-a dat ocazia sa cotrobaiesc prin Mansarda cu bunatati unde am gasit o multime de retete pe gustul meu. Nu a fost simplu sa aleg doar una dar, cum de ceva vreme aveam pe lista “to do” Latkes, reteta de Pancakes cu cartofi mi-a facut cu ochiul si a castigat. Ideea de a le manca cu somon imi surase imediat.Am facut cateva modificari retetei gasite in mansarda si le-am pregatit la cuptor iar rezultatul a fost fantastic de bun.
Latkes cu somon fumé

O reteta specifica bucatariei evreiesti, specifica sarbatorilor Hannukah
Ingredients:
- cartofi - 4
- oua - 2
- parmezan ras - 2lg
- faina - 2lg
- chives - qb
- usturoi - 2 catei
- cimbru - qb
- sare albastra de Persia - qb
- ulei de măsline - 2 linguri
- piper curcubeu - qb
- Sos Iaurt
- iaurt grecesc light - 170g
- suc lime - 1/2 lime
- sare albastra de Persia - qb
- piper curcubeu - qb
- chives - qb
- marar - qb
Instructions:
Incingeti cuptorul la 220°
Curatati cartofii si dati-i prin razatoarea mare. Stoarceti-i bine si puneti-i intr-un bol.Tocati chives-ul si adaugati-l peste cartofi impreuna cu cateva frunze proasptete de cimbru, usturoiul pisat si parmezanul. Intr-un alt vas bateti ouale, adaugati faina si uleiul. Turnati compozitia peste cartofi si amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati sare si piper dupa gust.
Puneti hartie de copt pe o tava si ungeti-o cu ulei de masline.
Modelati chiftele cat palma di compozitia de cartofi si asezati-le pe hartia de copt in tava. Stropiti-le cu ulei de masline.
Coaceti latkes cca 30' ( 15' pe fiecare parte)
Intre timp pregatiti sosul de iaurt.
Amestecati iaurtul cu uleiul si sucul de lime. Adaugati mararul si chives-ul tocate. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Et voilà. C'est tout!
Serviti latkes cu somon afumat si cu sos de iaurt.
Ne-au placut la nebunie si cu siguranta vor mai fi pregatiti in bucataria DD. Ciudat, ca tocmai mi-am amintit cat uram eu chiftelele de cartofi pe care le pregatea draga mea bunica. Cate lucruri pierdem in copilarie datorita incapatanarii noastre.
Pofta Buna!
Sa aveti o zi minunata!
Cat de bine arata!!! Diana draga faci niste poze de-mi lasa gura apa
Te pup!!
Se schimba gusturile cu varsta, am si eu tot felul de mancaruri de care nu m-as fi atins cand eram mica, iar acum imi plac.
Iar muzica din “Amelie” e intre preferatele mele
@Paula, multumesc
@Liana, ai dreptate. Nici mie nu imi placeau o gramada de chestii cand eram mica si acum sunt printre preferatele mele.
Va pup. Sa aveti o saptamana frumoasa.
Mult mai bine la cuptor, da, da!
Ma bucur ca ti-au placut!
Ioana inima Amelie!
Multumesc pentru idee, Ioana. Te pup.
O alta reteta superba. De cate ori vin in vizita la tine gasesc retete extraordinar de bune si foarte bine prezentate. Felicitari!
Te pup.
Emma, pot spune acelasi lucru despre blogul tau. Multumesc si pupici.