Nu mă consider o mare iubitoare de ciocolată, adică, nu știu cum să spun să nu greșesc, de fapt nu mănânc ciocolată foarte des, dar când mănânc, de obicei exagerez :D. Adică, dacă e să mănânc ciocolată nu glumesc cu calitatea și cu cantitatea acesteia. Rar dar bine
Sunt momente în care simți o nevoie acută de a mânca ciocolată iar atunci trebuie să profiți din plin; pentru mine ciocolata nu trebuie sa fie nici prea amară, nici cu prea mult lapte, fină ca o mângâiere … prea complicat pentru a exprima în cuvinte.
Așa e și cu dulciurile cu ciocolată. De exemplu, atunci când prepari o prăjitură cu ciocolată,aceasta trebuie să se simtă din plin, să fie cremoasă și fină în același timp - trebuie să te facă să visezi cu ochii deschiși, să te înveselească.
De aceea, în unele din momentele mele în care simțeam nevoia de a mânca ceva ciocolătos am preparat un mud cake și ca să-mi potolesc toate poftele l-am asociat cu niște caramele ;) - nu încercați să-l faceți acasă dacă sunteți la dieta
Fudgy Chocolate Mud Cake

Ingredients:
- ciocolată (80%) cacao - 300g
- ciocolată cu lapte - 200g
- unt - 300g
- ouă - 6
- zahăr brun - 200g
- făină - 250g
- picături de ciocolată - 100g
- făină de migdale - 100g
- extract de vanilie - 1lgt
Instructions:
- Se încinge cuptorul la 180°C
- Se bat ouăle cu zahărul până devin pufoase.
- Se topesc 200g de unt cu 300g de ciocolată la bain-marie; se adaugă făina de migdale, picăturile de ciocolată, făina și extractul de vanilie.
- Se adaugă ouăle bătute și se amestecă până se obține un amestec omogen.
- Se toarnă compoziția într-o formă cu bază detașabilă, se adaugă caramelele deasupra și se coace la 180° timp de 1h.
După ce s-a copt se lasă să se răcească complet.
Se topește ciocolata și untul rămase la bain marie. Se lasă la răcit.
Se toarnă ciocolata peste prăjitura rece.
Bucurați-vă de o felie de rai! ;)
xoxo
Chiar o bucatica de rai!Arata fabulos,cu siguranta ciocolatosii mei o vor adora.Trebuie sa o incerc neaparat,imi place ideea cu caramelele.Pupicioi
Multumesc Flory! Daca iubesc ciocolata, cu asta nu dai gres. Ce-mi place mie la prajitura asta e ca devine mai buna cu cat sta mai mult. La vreo cateva zile dupa ce-a fost pregatita e perfecta. Pupicei si o zi minunata. <3
Inca o minunatie facuta de tine! Superb!
Multumesc Lauricu’ <3
Ce minunatie ai facut……ce sunt picăturile de ciocolată?
Multumesc Mihaela.” Picaturile” de ciocolata sunt ca niste bobite de ciocolata. Aici se numesc “gocce” de-asta le-am tradus asa
Daca nu gasesti poti pune bucatele de ciocolata.
https://www.buonalavita.it/prodotti/la-gamma-nestl%C3%A9/perugina/gocce-di-cioccolato-fondente
Cred ca-i excelent. Ciocolatoasa din mine n-ar putea rezista in fata unei asemenea minunatii.
Any, draga mea! De cand nu ne-am mai auzit! <3 Ar trebui sa o pregatesti daca tii la ciocolatoasa din tine ;). Pupicei
wow looks like an amazing cake!
Thank you, Dina! It is an amazing cake, indeed
I love me some pockets of fudge in my chocolate cakes–if you’ve never tried a “tunnel of fudge” cake, I think you would like it
I posted the recipe for it a few months ago because it was hand-down amazing. This is fantastic!
Hi AlA! I went straight away to see the recipe you mentioned and that is a real chocoloate cake! Sooo much chocolate! Yum!!! On my to do list Thank you for your visit.
Eu nu vreau o felie ci doua din minunatia asta! Arata tare bine, iar pozele iti lasa gura apa. Te pup!
Doua sa fie, Paula ;). Te pup si eu <3
Perfect, elegant si savuros
Multumesc, Maria.
Ce apetisanta e! Mai ales sectiunea… imi ploua in gura!
Daca ai fi mai aproape, draga mea tiza. <3.
Diana, ce dimensiune are forma?
Mihaela, eu am facut-o intr-o forma cu baza detasabila de 23cm
delicios de cremoasa si apetisant arata, nu cred ca as rezista mai mult de 2 sec. fara sa nu gust din asa deliciu culinar, foarte reusit
Deosebita reteta! Dar cat zahar este necesar? In lista ingredientelor nu e trecut…
200g zahar brun, Florentina, Iti multumesc pentru atentionare. Mi-a scapat in textul retetei in limba romana. Modific imediat.
Poza facuta de mine nu e reusita, in graba si fara cadru adecvat, de-abia scoasa din cuptor.
Dar prajitura a iesit foarte buna, densa si ciocolatoasa, exact cum imi place. A fost apreciata si de cateva colege de serviciu.
Nu stiu insa cum sa incarc poza pe blogul tau…asa ca am ales alta varianta https://www.facebook.com/florenkx/photos_all
Ma bucur tare mult ca v-a placut! Am adaugat pozica la albumul nostru de pe pagina de FB.