Zilele acestea de toamna imi amintesc de toamna de acasa cand strabateam cu tata padurile romanesti la cules de ciuperci. Mi-e dor de zilele acelea. Din pacate, aici nu ma pot bucura de astfel de momente, nici nu cred ca m-as pricepe sa aleg doar ciupercile bune :)), iar singurul lucru care imi ramane sa-mi alin dorul este sa merg la piata si “sa aleg” ciupercile cele mai frumoase in loc sa le “culeg”.
Dupa o astfel de aventura in piata mi se facu pofta de o tarta cu ciuperci.
Tarta sărată cu finferli si bacon

Ingredients:
- gălbiori - 300g
- bacon - 125g
- stracciatella - 150g
- Philadelphia light - 100g
- vin alb sec - 50ml
- aluat foietaj - 1 disc
- ouă - 2
- usturoi - 1 cățel
- parmezan ras - 2-3 linguri
- cimbru proaspăt - câteva fire
- sare - qb
- piper - qb
Instructions:
Intindeti aluatul bine si ungeti-l cu ou batut. Pliati marginea (cca 1cm) mentinad forma rotunda si ungeti cu ou. Crestati cu un cutit lateral marginea pentru a permite aluatului sa creasca si intepati cu furculita interiorul discului format.Se coace in cuptorul incins pana cand devine aurie.
Se lasa sa se raceasca putin. In cazul in care aluatul s-a umflat la mijloc incercati sa il apasati usor cat este cald. Micsorati temperatura la 175°.
Incingeti un fir de ulei de masline cu 1 catel de usturoi si rumeniti usor baconul. Adaugati ciupercile si lasati la foc mic cateva minute. Adaugati 50ml vin alb si lasati sa se evapore. Cand ciupercile sunt facute adaugati frunzele de cimbru.
Amestecati Philadelphia cu oul, stracciatella, parmezanul, sare si putin piper. Turnati compozitia obtinuta in interiorul tartei. Puneti deasupra ciupercile sotate cu baconul. Adaugati putin parmezan ras si putin piper si coaceti pentru inca 15-20'.
Se serveste calda ....
sau rece...
Pofta mare!
O tarta delicioasa!
Foarte buna aceasta tarta!!!
Multumesc. Poftiti la masa
Arata de nu se poate! A iesit o culoare…!!!
Ce bunatate!! E o combinatie de milioane
@TWO, multumesc. Culoarea e data de niste oua proaspete de tara ;)Am facut si un cheesecake cu oua de-astea si a iesit galbena :))
@Paula, multumesc si bine ai venit pe la mine
Super Diana, imi place grozav cum ti-a iesit tarta, bravo!
Multumesc Any. Te pup. O saptamana frumoasa.
Buna ziua!
Cristina’s world si eLady.ro va invita la concurs! Pentru mai multe detalii, va rugam sa accesati acest link: http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2012/10/concurs.html
Mult succes!
What a great tart !! thank you for adding me in your blogroll … Have a nice day !
Thank you. I love your blog ;. Have a great day!
Galbiori….o singura data i-am cules eu cu manuta mea ( impreuna cu niste prieteni buni cunoscatori ai ciupercilor de padure )…acum multi ani in Apuseni. Era o zi ploioasa…toata padurea mustea de apa. Au o aroma de vis! Tarta ta arata minunat! O saptamana frumoasa iti dorim!
Multumesc S&B. Ce frumos!!! La cules ciuperci! Offf ce mi-e dor de vremurile acelea. Si ce satisfactie ai cand ii gasesti ascunsi printre frunze, la tulpinile copacilor. Sa nu mai spun cum e cand gatesti ceva cu ciuperci pe care le-ai cules tu. O saptamana minunata si voua.
Suuuuuuuuuper tarta! Am o rugaminte: imi spui si mie ce este “straciatella”? Am cautat pe net si am gasit mai multe variante.
Luminita, stracciatella este o branza cremoasa proaspata care contine bucati de mozzarella si smantana. Intr-adevar termenul stracciatella denumeste mai multe chestii. In cazul in care nu gasesti poti face tarta doar cu crema de branza si eventual poti adauga o lingura de smantana sa o faci mai cremoasa.
Multumesc mult pentru raspunsul prompt.
Cu mare drag. Te mai astept in vizita
Si daca incerci tarta, sa-mi spui cum a iesit.