Va spuneam zilele trecute ca nu prea am gatit dulciurele in ultima vreme. Dupa ce m-am luptat crancen cu raceala de saptamana trecuta si am invins, m-am gandit ca merit a sort of special treat, ca doar invingatorii se premiaza, nu?!? Si ce era mai bun decat o prajitura super ciocolatoasa ca sa ma puna pe picioare?
Aveam in minte un Mud Cake! Dar, cum Provocarea Secreta a Amei organizata luna aceasta de Diana @ Tara mea inventata , mi-a oferit ocazia sa frunzaresc un blog pe care nu il stiam, Delicioasa, unde am gasit o multime de retete interesante si multe pe placul meu , nevoia mea de ceva dulce m-a facut sa aleg reteta de Prajitura cu ciocolata . Exact ce voiam: o prajitura cu muuuuulta ciocolata, super cremoasa, the perfect comfort food ever.
Asadar, m-am luat frumusel de maneca, mi-am pregatit ingredientele, am incins cuptorul si m-am apucat de treaba.
Am modificat nitzel reteta dandu-i o nota usor alcoolica
Prajitura cu Ciocolata

Ingredients:
- unt - 240g
- ciocolata (80%) - 350g
- zahar brun - 300g
- apa - 4lg
- oua - 5
- cacao - qb
- Baileys with a hint of Crème Caramel - 50ml
Instructions:
Incingeti cuptorul la 170°C.
Ungeti o forma de copt rotunda (removable bottom) cu unt si tapetati-o cu cacao. ( 22cm)
Albusurile se separa de galbenusuri.
Untul cu ciocolata taiata bucati se pune intr-un vas termorezistent.
Intr-un alt vas puneti zaharul cu apa si se fierbe la foc mic pana obtineti un sirop gros. Turnati siropul peste ciocolata si unt si amestecati bine pana se topeste ciocolata obtinandu-se o crema densa.
Adaugati galbenusurile unul cate unul si amestecati bine. Adaugati crema de whiskey.
Lasati crema de ciocolata la racit la temperatura camerei.
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand s-a racit crema de ciocolata adaugati albusurile, amestecand usor de jos in sus cu o spatula de silicon pana la omogenizare.
Turnati compozitia in tava unsa si coaceti in cuptorul incins cca 60'.
Incercati prajitura cu o scobitoare. Daca este aproape uscata prajitura este gata.
Lasati prajitura sa se raceasca complet si infrumusetati-o cu cacao.
Se serveste cu fructe, cu frisca sau cu inghetata.
O crusta usor crocanta si mijlocul cremos o fac irezistibila. Iar nota de alcool pune in evidenta gustul ciocolatei.
Pofta buna!
Arata demential! Cu ciocolata, exact cum imi place!
Superb, ador dulciurile, torturile, tot ce contine ciocolata. Vreau sa racesc si eu pentru a avea o asemenea recompensa/premiu.
:*
Wow, ce ciocolatoasa!
super, Diana! te-ar interesa un schimb de banner/linkuri/ introducere reciproca in blogroll?
multumesc si iti doresc o seara frumoasa!
@Lavi, buuuuna ciocolata in orice moment. Te inteleg perfect!
@Emma, te invit cu mare drag la o felie de praji ciocolatoasa. Nu-i musai sa racesti.
@Teo, multumesc de vizita.
@Adnia, multumesc frumos. Iti pot adauga linkul la pagina mea de bloguri pe care le citesc cu drag, cu mare placere.
Vai cum arata!!! Lesin numai cand ma uit la poze!! E mortala, cum imi place mie
Pup
Irezistibila!
Apetisanta!
Ametitoare!
Cum sa refuzi asa o tratatie?
Va ofer cu drag cate o felie dragele mele, Paula & Kyra! Pupici
Sper că te-ai făcut bine, Diana! Ai grijă cu sănătatea pentru că e cel mai de preț lucru! Te pup!
Cu atata cioco in compozitie n-are cum sa nu fie o nebunieee
Pupici
Asa cremoasa si umeda… superba si nu in ultimul rand perfecta!