Ultima perioadă a fost foarte încărcată, plină de emoții și de surprize plăcute. E minunat să te trezești dimineață cu zâmbete de copil, cu ochi mari, curioși, cu gângurit (pe care nu prea îl înțeleg, încă ) și dat din piciorele. Și fiecare zi este altfel – în fiecare zi descoperim câte ceva nou ca într-o călătorie plăcută și uităm de trezitul în toiul nopții și ne bucurăm de nouă aventură.
Cu timpul stăm cam prost dar, chiar și așa, găsim momente pe care să le petrecem în bucătărie “meșterind” la ceva bun. Și pentru că domnul DD iubește dulciurile cu lămâie m-am gândit să-i pregătesc o prăjitură cu lămâie pe care o pot pregăti și cei în criză de timp sub privirile curioase ale domnului Felix și ale micuței foodie într-o devenire așezată comod în al său leagăn. Aceasta a fost prima sa lecție de gătit
– Creamy Lemon Pie – o rețetă ușoară care seamănă oarecum cu un cheesecake doar că nu se pregătește cu brânză.
Creamy Lemon Pie

Rețetă adaptată după o rețetă Weight Watchers
5 WW points
Ingredients:
- biscuiți Digestive - 6
- unt light - 2 lg
- ouă - 2
- lapte concentrat - 1 cutie
- suc de lămâie - 1 lămâie
- coaja de lămâie - 1 lămâie
- Lămâi caramelizate
- lămâie - 1
- miere - 2lg
- unt - 1lg
Instructions:
- Se încinge cuptorul la 180°C
- Biscuiții se fărâmițează și se amestecă cu untul moale pentru a obține blatul prăjiturii; se tapetează o formă de tartă de 20 cm cu amestecul de biscuiți. Se pune la rece.
- Laptele condensat se bate cu ouăle până devine "pufos". Se adaugă coaja de lămâie rasă și zeama de lămâie. Se amestecă bine cu mixerul.
- Compoziția obținută se toarnă peste blatul de biscuiți și se coace în cuptorul încins pentru 15' -20' după care se lasă să se răcească.
- În timp se feliază lămâia, se încinge untul într-o tigaie antiaderentă, se adaugă feliile de lămâie și mierea și se lasă să se caramelizeze
- Se scot feliile caramelizate pe hârtie de copt și se lasă să se răcească după care se pun pe prăjitura răcită în prealabil.
- Se servește rece.
S-aveți poftă și să vă lăsați alintați de ceva bun!
Îmbrățișări milaneze!
xoxo
Creamy & yummy!
I totally agree
Interesanta tarta ta si foarte usor de facut! Cred ca e si foarte buna
Intr-adevar Claudia, este una dintre cele mai usoare tarte pe care le-am pregatit. Un dulce de criza de timp
Super!
Multumesc, Timea
Fericire multă! Cât despre deserturile cu lămâie nu știu cum să explic cât de mult le iubesc!
Duminică liniștită!
Multumesc, draga mea. Daca iubesti dulciurile cu lamaie, trebuie neaparat sa incerci tarta asta. O zi frumoasa! :*
De excepţie, ca de obicei!
Deşi nu am făcut tarte (prima şi unica pe care am făcut-o fiind una pentru o provocare culinară virtuală), zău că-mi vine să purced la facerea cremoasei de mai sus! Mai ales că am citit si recenzii de bine despre ea…
Cat esti de draguta, Mala. Imi amintesc tarta ta pentru provocare care arata minunat
Asta e prea simplu de facut si prea buna ca sa nu ii dai o sansa
It looks delicious! And you are totally right, it can be prepared in a hurry
Thanks for passing by, Azu
Arata fantastic! Iar lamîia activeaza si cea mai adormita papila gustativa!
Te pup!
Asa e Maya, draga, iar combinatia lapte condensat -lamaie, e una de exceptie
Pupicei
You don’t add anything to the filling besides condensed milk and eggs?
Ana, after combining condensed milk and egges, you need to add the lemon juice and lemon zest. That’s all. As simple as that
Bine te-am regasit Diana! S-au intamplat multe de cand nu am mai dat pe aici si m-am bucurat sa citesc ultimele noutati! Numai bine iti doresc, fericire maxima!
Tarta e super, ca de obicei, pozele sunt foarte frumoase.
Iti multumesc, draga mea Any pentru cuvintele frumoase. Te imbratisez cu drag :*
oh wow, looks fantastic!
Thanks Manali
It looks so tasty. Thank you so much for the recipe.
Thank you for the visit