După o lungă pauză astăzi am găsit câteva momente să mă apropii de calculator și să încerc stângaci să-mi aștern câteva gânduri și o rețetă cu care vă eram datoare de ceva vreme. E un sentiment al naibii de plăcut care mi-a lipsit in tot acest timp. Mi-ați lipsit voi, dragii mei cititori, mi-a lipsit blogul, mi-a lipsit aparatul meu foto deși au fost nouă luni magice, marcate de o așteptare asiduă, plină de întrebări, de temeri, de optimism, de vise, de planuri, de pregătiri. O așteptare care a culminat cu venirea pe lume puiului de om care ne-a schimbat viața, Nicole.
Nu știu cât și când îmi va permite timpul să îmi reiau vechile obiceiuri, cert este că îmi doresc asta însă momentan încerc să mă dezmeticesc și să mă bucur de fiecare moment petrecut alături de fiica mea. Asta nu înseamnă că nu voi mai scrie, ci doar că prezența mea în lumea aceasta virtuală va fi oarecum condiționată de ea o perioadă. Oricum, partea bună e că blogul se va îmbogăți și cu o rubrică cu păpică pentru pitici la timpul potrivit
Până atunci însă vă rog să fiți îngăduitori, să îmi scuzați absența și să ne bucurăm împreună de o prăjitură cu brânză și cireșe. Puteți folosi orice alte fructe în locul cireșelor.
Prăjitură cu Cireșe

Ingredients:
- ouă - 4
- zahăr - 200g
- făină - 200g
- apă fiartă - 4 linguri
- brânză de vaci - 500g
- extract de vanilie - 1 linguriță
- unt - pentru uns tava
- cireșe - 300g (fără sâmburi)
- sare - 1 praf
- fulgi de migdale - qb
Instructions:
- Încingeți cuptorul la 170°C
- Bateți gălbenușurile cu zahărul și sarea până devin cremoase
- Adăugați cele 4 linguri cu apă și amestecați bine după care adăugați făina puțin câte puțin
- Bateți albușurile spumă cu 2-3lg de zahăr; încorporați-le în compoziția cu gălbenușurile amestecând de jos în sus
- Amestecați brânza cu vanilia și turnați jumătate di compoziția cu făina peste
- Ungeți tava cu unt, turnați compoziția cu brânză și nivelați-o cu o spatulă
- Turnați deasupra restul compoziției cu ouă
- Adăugați fructele și câțiva fulgi de migdale
- Coaceți prăjitura în cuptorul încins cca 50'
O ploaie de zahăr pudră e mereu binevenită ;)
Se servește rece
Dar și călduță este nemaipomenit de bună ;)
Yum!!!
Vișinele pot fi o alternativă a cireșelor (eu aici nu prea găsesc și pentru că voiam fructe proaspete am optat pentru cireșe)
Îmbrățișări milaneze!
xoxo
Bine ai revenit,Diana!!!Toate cele bune tie si micutei,sa creasca sanatoasa si sa va aduca numai bucurii!
Prajiturica ta arata delicios,am sa o incerc cu prune sau piersici…
Pupici
Îți mulțumesc, Violeta! Încerc sa ma organizez in asa fel încât sa îmi reiau ușor, ușor activitatea dar nu e simplu
Pupici
Draga Diana,prajitura si fotografiile sunt absolut minunate.
E de inteles ca timpul pentru blog s-a limitat dar clipele petrecute cu micuta Nicole sunt nepretuite ,asa ca bucura-te de fiecare moment.Pupici si imbratisari montebelluneze!
Draga mea Flory, iti multumesc pentru cuvintele frumoase. Te pup si eu si sper sa reusim sa vorbim mai des :*
Ajutoare de nadejde la presarat zahar pe scandura, vei avea la anul :). Superba prezentare si gustos preparat. Poze perfecte!
Multumesc Didi!!! Abia astept sa nu mai fiu singura in bucatarie
Te pup, draga mea
O bunatate de prajitura!!
Multumesc Andreea :*
i am definitely craving some of this cake right now.. love the flavour of cherries so much!
Thanks for passing by, Thalia
This looks so great! My husband was just complaining about how I don’t do enough with cherries, so I might just have to surprise him by making this soon!
Thank you Emily! I hope your husband will like it
Hi, I found this on foodgawker and was hoping I could post it on my recipe instagram (@foodie_recipes) as it looks amazing! I will tag you in the photo and put your website address on the post! Hope this is okay, thanks
Hi Olivia. Thanks for passing by. There’s no problem with posting the photo on Instagram
Thanks! You said photo but does that mean it is alright to post the recipe too?
Of course you can post the recipe too, Olivia. I’m glad you like it.
Frumoase fotografii!
Mulțumesc, DM