Anul acesta nu apucasem inca sa fac nimic dulce cu cirese iar pentru ca sezonul acestora e pe sfarsite nu puteam rata ocazia. Mmmm…. cirese proaspete, dulci si parfumate.
Ce-ar putea fi mai bun decat un clafoutis cu cirese? Un “altfel” de clafoutis cu cirese.
Cum Mosul a fost darnic Craciunul trecut si mi-a adus cadou Gordon Ramsay’s Sunday Lunch and Other Recipes from the “F word” am profitat de ocazie sa inaugurez lunga serie de retete “to do” cu Gordon’s Cherry and Almond Clafoutis. Rezultatul? Disturbingly delicious, evident
Clafoutis cu Migdale si Cirese

Reteta adaptata duapa Gordon Ramsay
Ingredients:
- migdale măcinate - 50g
- făină - 15g
- sare - 1 varf cutit
- zahăr - 100g
- ouă - 2
- galbenus - 3
- smântână - 250g
- zahăr pudră - qb
- cireșe - 300g
Instructions:
- Spalati si curatati ciresele de samburi.
- Amestecati migdalele, faina, zaharul si sarea intr-un vas incapator facand o gaura in mijloc.
- Intr-un alt vas bateti ouale, galbenusurile si smantana si turnati compozitia obtinuta in vasul cu ingredientele uscate. Amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena pufoasa.
- Incingeti cuptorul la 190°.
- Ungeti cu unt 4-6 cocotte si presarati putin zahar pudra pe fundul vaselor.
- Dispuneti ciresele in mod egal in vasele de ceramica.
- Ca orice vedete care se respecta inainte de un eveniment, ciresele noastre necesita o sedinta de make-up, deci , pudrati-le cu ceva zahar si pregatiti-le de a intra in scena :P
- Amestecati putin compozitia de oua si smantana si turnati-o peste cirese.
- Umpleti toate vasele de ceramica.
- Introduceti vasele in cuptorul incins.
- Coaceti cca 25-30' pana cand devin galbene aurii. Asigurati-va ca sunt coapte si in mijloc, altfel mai lasati-le inca 5'.
- Lasati calfoutis-ul sa "se odihneasca" 5- 10 '
- Pudrati-le cu ceva zahar pudra ...
....pe toate ...
Admirati rodul muncii voastre, clafoutis-ul in toata splendoarea sa...incercand sa va abtineti pofta
.... si cedati in cele din urma tentatiei, savurandu-l caldut....
...the perfect bite.......my favourite clafoutis ever.... pufos....delicat....dulce-acrisor.....migdalat...
Enjoy !
“…the perfect bite…” Amin!
E aproape miezul noptii… ca ma apucau chinurile creatiei prin bucatarie.. treispe paispe
Ha, ha! Stiu cum e ca si pe mine ma mai apuca. Gatitul e o arta ca si literatura… trebuie sa profiti cand te loveste inspiratia :))
Awesome Clafoutis
Wow,cuiva i-a placut si a papat aproape tot
Intr-o mana aveam aparatul de fotografiat, in cealalta o matura sa gonesc pradatorii care se luptau pe ultima felie. 5 secunde dupa ce am facut poza.. gone
Ha! Si noua ne-a placut mult…. a disparut imediat
Arata senzational!