Luna aceasta Provocarea Secretă găzduită de Nicol @ All Day Cooking m-a purtat pe tărâmuri minunate în țara inventată a Dianei, o țară plină cu bunătăți. Nu a fost simplu să aleg deoarece am găsit foarte multe bucate alese și foarte multe pe placul meu. Mă inspirau foarte mult rețetele de pâine însă cum nu am “maiaua mea” încă, a trebuit să mă mulțumesc cu altceva :). Și pentru că e sezonul cartofilor noi , au câștigat Cartofii la cuptor cu sos de soia , o rețetă simplă și gustoasă, așa cum îmi place mie ;).
Cartofi Noi la Cuptor cu Sos de Soia

Ingredients:
- cartofi noi - 10-15
- muștar Dijon cu piper verde - 2lg
- sos de soia - 4lg
- sare roz de Himalaya cu ierburi aromatice - qb
- piper negru - qb
- ulei de măsline - 3lg
- cimbru proaspăt - qb
- paprika - qb
Instructions:
- Se spală bine cartofii cu o perie.
- Se prepară un sos din muștar, sos de soia, ulei de măsline, sare, piper și cimbru.
- Se toarnă sosul peste cartofi și se distribuie uniform ( puteți pune cartofii cu sosul într-o pungă)
- Se pun cartofii cu sos într-un vas/ tavă cu sau fără hârtie de copt
- Se asezoneaza cu boia de ardei, sare și piper proaspăt măcinat dacă se vor puțind mai picanți
- Se coc cca 50' în cuptorul încins la 200°
- Se servesc ca garnitură după bunul plac. Eu i-am mâncat cu brânză și salată de ardei copți ;)
Poftă bună!
Foarte faini! Sa va fie de bine!
Multumim, Diana! Buna ideea cu soia
Mmmmmm , ador cartofiorii astia !!! <3
Si noi, draga mea!!! <3
Nu sunt fan cartofi, dar cartofilor noi la cuptor nu le pot rezista. Sunt deliciosi!
Pup fata draga!
Mie imi plac mult cartofii in general si ma bucur de fiecare data cand mai descopar cate un nou mod de preparare. Asa sunt de-a dreptul deliciosi ;). Pupici
O reteta simpla dar de efect! Cu siguranta i-ar placea ungurului meu care pune sos de soia pe orice
Pai sa-i pregatesti! Castigi ceva puncte cu siguranta
Sunt tare buni
Mi-am luat și eu cartofi noi, dar trebuie să-i pregătesc. Mai bine iau de la tine. Diana, am văzut că folosești des sarea de Himalaya. O folosești la toate mâncărurile sau doar la unele?
Cu mare drag, Alina! Mai am si eu cativa si cred ca ii voi pregati la fel ;). In legatura cu sarea de Himalaya, ai dreptate, o folosesc des dar nu la toate mancarurile. Am si cu si fara ierburi aromatice. La gatit folosesc de obicei fleur de sel de camargue ( se gaseste la Esselunga) iar asta roz o folosesc la salate, la dressinguri, la marinate.
Ok. M-am lămurit acum :).
Minunat arata!! Iubesc cartofii noi! Te pup
Si eu ii iubesc, Paula ;). Te pu
Cartofii imi plac foarte mult, iar cei noi cred ca ii pregatesc la 2-3 zile. Reteta aceasta va intra la testat duminica! Te pup!
I’m obsessed with carbs, especially potatoes, so I’m sure I will love this. I could honestly make a meal out of this!