Varza de Bruxelles este unul din ingredientele mele preferate: mica, delicata, parfumata si foarte gustoasa. Stiu, nu este pe placul tuturor. Copiii o urasc de-a dreptul, dar, gratinata cred ca isi face loc in farfuriile celor mai mofturosi meseni.
Varza de Bruxelles Gratinata

Ingredients:
- varza de Bruxelles - 700g
- unt - 50g
- brânză Gruyère - 100g
- bacon - 100g
- parmezan ras - qb
- sos béchamel - qb
- ulei de măsline - qb
- sare - qb
- piper - qb
Instructions:
Fierbeti varza de Bruxelles in apa cu sare cca 10'.Scurgeti apa si tineti deoparte intr-un vas caldut.
Topiti untul intr-o tigaie si rumeniti baconul taiat bastonase, adaugati varza s si stropiti cu putina apa in care au fiert daca e necesar.
Preparati sosul bechamel . Cand este gata adaugati jumatate din branza Gruyère rasa , parmezan, sare si piper.
Transferati varza de bruxelles intr-un vas uns cu unt .
Acoperiti cu jumatate din branza Gruyère ramasa.
Turnati sosul bechamel deasupra, restul de branza , parmezan ras si niste piper mixt proaspat macinat .
Introduceti vasul in cuptorul preincazit la 180° si lasati cca 20'.
Se serveste cald
S-aveti pofta!
Arata extraordinar de bine!!!
Multumesc
Da, intr-adevar nu la toata lumea place.
Dar tu cu asa poze, ai reusi in mod sigur sa convingi pe oricine, pana si pe cei care n-au incercat-o niciodata! Bravo!
Pana acum vreo doi ani … sa nu fi auzit de ea. Si intr-o zi s-a intamplat minunea.. Acum imi place :). Very nice ce avem aici
Si noi am inceput sa o “apreciem” de curand. Asa e fantastic de buna. V-o recomand cu drag.
Am avut alaltaieri musafiri la masa si am facut garnitura asta langa steak! Pai toata lumea s-a minunat cat de buna poate sa fie… nimeni cu a scos un cuvantel despre friptura :). Si la desert am avut smochine la cuptor (care s-au decis ca nu mai sunt out of season
). Am pus si niste porto pe ele.. a fost bataie pentru a doua portie, nu alta
Ma bucur mult ca le-a placut!!! Ideea cu porto pe smochine e awesome. O sa incerc si eu data viitoare