“Wine and cheese are ageless companions, like aspirin and aches, or June and moon, or good people and noble ventures” – M. K. Fisher
Nu-mi amintesc cu exactitate dar, sunt aproape sigură că am mai vorbit despre faptul că sunt puține chestii la care nu aș putea renunța când vine vorba de mâncare. Ei, bine, brânza se numără printre acestea. Dacă mi s-ar spune ca ar trebui să renunț la brânză, ar fi o mare problemă. O foarte mare problemă. Nu cred că sunt tipuri de brânză care să nu îmi placă…poate doar ricotta și urda …prea dulce pentru gustul meu, dar aș putea trăi doar mâncând brânză.
Mozzarella are un loc important în lista preferințelor mele, dar când mi se întâmplă să o mănânc, o prefer cât mai simplă iar combinația mozzarella, roșii , busuioc, ulei de măsline este cea mai potrivită, în opinia mea. Doar așa nu alterezi gustul cremos și plin al brânzei.
Și pentru că iubesc lucrurile mai puțin complicate, am preparat o rețetă care se încadrează perfect în linia “keep it simple”, o rețetă potrivită unei mese de toamnă, care scoate în evidență cremozitatea și savoarea brânzei completată de aroma ușor acrișoară a sosului de roșii cu parfum de busuioc.
Mozzarella cu Sos de Roșii la Cuptor

Rețetă inspirată din bucătăria Italiană - specifică regiunii Campania
Ingredients:
- mozzarella de lapte de bivoliță - 2 (2 x125)
- sos de roșii - 250ml
- busuioc proaspăt - qb
- cimbrișor proaspăt - qb
- usturoi - doi căței
- ulei de măsline - qb
- fleur de sel de Camargue - după gust
- piper negru măcinat - după gust
Instructions:
- Se încinge cuptorul la 200°
- Într-un bol se amestecă sosul de roșii cu două linguri de ulei de măsline, câteva frunze de busuioc rupte; se asezonează cu sare și piper.
- Se ung două vase termorezistente mici sau două ramekin-uri cu puțin ulei , se adaugă câte două linguri de sos de roșii, câte un cățel de usturoi zdrobit și mozzarella taiată felii ( se păstrează câteva felii)
- Se acoperă brânză cu sosul de roșii rămas; deasupra se pun feliile de mozzarella păstrate
- Se stropește cu puțin ulei, se adaugă sare și piper ( dacă mai este necesar) și se coace în cuptorul încins 15-20' până când brânza se topește.
- Se ornează cu busuioc și cimbru proaspăt
Se servește cu pâine prăjită ( eu m-am bucurat de pâine cu maia, roșii uscate și parmezan)
S-aveți poftă!
xoxo
How could I resist this cheesy goodness?!
It’s difficult indeed to resist it, Chung-Ah. <3
Wow Diana! Cum sa refuz asa ceva? Mozzarella din ultima poza e criminala!
E greu de refuzat Laura. Eu as manca zilnic
That looks so delicious! I am all about mozzarella. Yum!
That makes two of us, Melanie. Thanks for passing by. <3
Ce bunatate, iar prezentarea e de milioane!! Pupici
Multumesc, Paula. O zi frumoasa. te pup
O combinatie absolut pe gustul meu.Si eram sigura ca ai servit-o cu painica de-aia buna!Pupici :*
O sa iti placa cu siguranta, Flory. Te pup. :*
wowwww, imi place ce vad si mi-a facut o pofta nebuna, nebuna, de nu te vad