Hello there :)
"I'm Diana. Food lover. Wine drinker. Diet hater. Good literature reader. Good music listener. Cartoon and avid thriller watcher ( I know, a bit of a contradiction but hey, we all have our sins). Time enemy. Occasional traveller. Workaholic. Animal lover. Owner of a naughty Chartreux. "
My favorite quote: "Cooking is like love. It should be entered into with abandon or not at all" (Harriet Van Horne)
Welcome to my playground and enjoy your staying!
Taste & More Magazine
Looking for something?
What people say
New entries
-
Crostata con Fichi e Crema Frangipane March 27, 2020
-
Quattro Quarti alle Mele January 27, 2016
-
Crostini con fichi e formaggio di capra September 29, 2015
-
Taste & More Magazine N°16 September 17, 2015
-
Çılbır – Uova in camicia con lo yogurt June 22, 2015
Popular posts
-
(English) Mini Mushroom Tarts April 22, 2013 Comments (30)
-
(English) Baby Spinach, Strawberries, Feta & Walnuts Salad May 15, 2013 Comments (19)
-
(English) Chocolate Cottage Cheese Cake April 11, 2014 Comments (20)
-
(English) Chocolate Mousse July 3, 2013 Comments (17)
-
(English) Contest – Elegance and Style in Your Kitchen April 5, 2013 Comments (28)
Am văzut în magazin lievito madre. Ai idee cum aș putea să o folosesc? Presupun că tu ai pregătit maiaua ca la carte.
Alina, maiaua am pregatit-o dupa reteta Codrutei @Codru de paine si o am din iunie. Am vazut si eu lievito madre in magazin si l-am si folosit inainte de a face maiaua mea si am respectat instructiunile de pe ambalaj. ( in jur de 35g la 500g de faina daca nu ma insel.) Mi-a placut. Se foloseste in cantitati putin mai mari decat drojdia si timpul necesar cresterii aluatului este mai mare. Poti sa incerci. Cred ca o sa iti placa. Pupicei mamica de copil frumos. <3
Mulțumesc, Diana. O să încerc cândva.
Arata senzational! Imi place tare mult painea de casa, dar ca un facut in ultimele doua luni n-am reusit sa coc nici macar una.
Multumesc Alina. Eu nu ma mai pot opri de cand am “creatura”. Heheheheh. Te pup, draga mea.
Mi-e dor de o paine cu maia dar prin coltul asta de lume,unde locuiesc eu nu exista incalzire centrala in casa iar temperatura e sub 23 grade asa ca astept pana la vara.Ti-a iesit perfect!!
Multumesc Violeta! Si painica ta cu masline era superba! Te pupacesc, draga mea. :*
Foarte interesant! M-a surprins reteta, pentru ca tehnicile sunt diferite de ce am vazut la Hamelman/ Codruta sau am experimentat eu pana acum. Ma refer la amestecatul fainii cu sarea, apoi folosirea apei caldute, apoi perioada de fermentare de o ora, dar de dospire de 3 ore. Si uite ca painea a iesit splendid, deci stau si ma intreb cat de mult conteaza toate astea
Felicitari Diana!
Andie, intr-adevar, metoda lui Hadjiandreou este diferita de cea a lui Hamelman ale carui retete le-am experimentat si eu (cateva). Dupa cum spuneam cu ceva timp in urma, cartea si abordarea lui mi se pare putin mai simpla si mai potrivita celor care sunt la inceput de drum (ca mine). Am facut multe experimente folosind metoda lui si rezultatul a fost surprinzator de fiecare data, asa ca, I’ll stick to it :D. Iti multumesc pentru vizita si pentru apreciere. Pupici
Ti-a iesit o painica de toata frumusetea! Bravo Diana!
Multumesc, Any! <3
È meraviglioso!
Ciao Diana, grazie per essere passata a trovarmi mi hai dato l’occasione per conoscerti
Ti aspetto se vuoi per la raccolta sui lievitati, buona giornata
Sonia
Che sorpresa trovarti qui, Sonia. Grazie per la visita. Non mancherò, sicuramente :*
ha un bellissimo aspetto. bravissima!
Grazie, A tea for U
Brava Diana, painea e fantastic de reusita si imi imaginez cat poate fi de buna cu maiaua pregatita de tine. Eu n-am avut curaj sa ma “inham” la asa ceva pana acum :). Dar admir si eu pe ici pe colo si apreciez munca acelora care fac maia acasa. Nu e chiar usor sa ai grija de ea.
Felicitari.
Multumesc, Any draga. Si mie mi-a trebuit ceva timp sa ma incumet sa-mi cresc maiaua dar a meritat
Pingback: Disturbingly Delicious - Pita Breads
Pingback: Disturbingly Delicious - Pâine cu maia cu brânză, chilli și pătrunjel